Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Re: consum kia cee'd

Post by quelloo »

Salutare tuturor!
Cred ca ar fi misto daca un membru care are cruise control pe masina sa verifice consumul instant la diferite viteze cum a facut FLOPY. Cruise control ar elimina orice fluctuatie a pedalei de acceleratie care ar vicia rezultatele.
Ar fi interesant de vazut zic io.
A mea cel putin la 200 km/h pe ceas si 202 pe gps are 14,4 -14,5 % consum instant. Am mers destul atunci si nu a fluctuat decat intre valorile astea (mentionez ca nu era destul de cald motorul atunci si eram doar 2 persoane in masina plus ceva bagaje. Am mers doar 5 km inainte de incercarea asta si nu a avut timp sa se incalzeasca.) Am mai avut o incercare de genul cu masina incalzita dar cu 4 persoane si porbagajul full iar masina arata consum instant de 13,9% numai ca incercarea asta a fost destul de scurta (aprox 2 km).
La 140 consumul instant arata 7,8% ceea ce mi se pare destul de bine.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Nu pot sa inghit consumurile astea de 13-14% indiferent de ce oras este vorba si oricat de aglomerat ar fi.Pur si simplu nu cred.Suntem o gramada carora nu le consuma peste 10%(majoritatea) la un condus in turatii uzuale de 2800-3000rpm fara demaraje inutile si franari bruste.Oricat am zice ca este grea masina pt acest motor, nu este relevant un consum de 13-14% decat daca uiti sa mai schimbi treapta de viteza si mergi cu a doua cu 50-60km/h.Nu am eu consum in Bucuresti mai mare de 10% si aveti voi prin Iasi sau alte orase.Nu spun ca acesta masina este cea mai grozava din lume sau ca nu sunt masini care consuma mai putin, dar voi prea exagerati cand veniti cu consumuri de 13-14% la un motor nde 1.4. Nici o masina nu consuma cat scrie in carte, dar nici dublu.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

scdvv
Auto:

Post by scdvv »

Am facut 4.000km cu masina si am CB neresetat de la livrare: consumul a "intepenit" la 6,7% (cel mai jos a fost in rodaj 6,4%). Drumuri in afara localitatii si in Brasov dar se merge f bine prin oras, mai greu in ultima vreme de cand se tot construiesc giratoriile prin -absolut- toate intersectiile :(
Ma declar multumit.

Fordul a ajuns la 47.000km si la fel, consumul sta de f mult timp pe 8%

Ambele cu benzina de 95.
Kia cee`d Best SW 1,4 -109 CP - So Red 2009
&
Ford Focus HB 1,6 - 115 CP - Black 2008
&
Skoda Octavia 1,6 TDI - 105 CP - Bej cappuccino 2010

Jurnal de bord
Poze

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

FLOPY wrote:Nu pot sa inghit consumurile astea de 13-14% indiferent de ce oras este vorba si oricat de aglomerat ar fi.Pur si simplu nu cred..
ca sa facem caz de necaz: incearca sa gasesti un traseu de 10-15 km in care sa ai viteza medie inregistrata pe CB de 5km/h (cum pateam eu acum ceva timp pe traseul drumul taberei crangasi) si mai vorbim :(
acum serios:in bucuresti ca si in orice alt oras mare consumul poate sa varieze foarte mult.sunt prea multi factori care il influenteaza ca sa poti sa oferi o valoare medie: turatiile la care se schimba vitezele,stil de condus,folosirea franei de motor,viteza medie (data de CB sau calculata ca distanta totala/timp total),dc se opreste motorul la semafoare (daca poti sa faci chestia asta),incarcare masina,folosire AC,stare tehnica masina si tot asa...
eu tin CB sa imi arate doar distanta maxima pe care o mai pot parcurge.si asa te streseaza toti "desteptii" din trafic, nu mai vreau sa ma stresez si din cauza consumului
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

dulaul
Auto:

Post by dulaul »

TOTAL IRELEVANT consumul instant pentru consumul mediu !
Va spun sincer, si nu vreau sa jignesc pe nimeni dar din cauza unor "sperieturi" de genul asta si a unei proaste informari Dacia a scos de pe Logan aceasta informatie care este mai mult sau mai putin importanta, dar au scos-o pentru ca unele persoane nu pot face diferenta dintre consumul instant si cel MEDIU !
Precum spunea si teddy poti vedea consum instant de 60l/100 ! Ei si ce, ce mai conteaza atata timp cat acest lucru e valabil cateva secunde sau minute, cu cat credeti ca afecteaza cifra asta valoarea medie ???
In ceea ce priveste consumul de 13l/100km, desigur ca se poate si nu e placut deloc, dar cel care are un asemnea consum sa-si puna mintea la contributie si sa gaseaza cauza pentru care are acest consum. O fi mai usor sa spunem ca masina e proasta si de kko decat persoana noastra, dar nu rezolvam mare lucru, dimpotriva ! Cel care nu are chef sa se gandeasca de ce are acest consum sa puna mana sa citeasca mai bine acest topic pentru ca pe fiecare pagina exista cate un post care mentioneaza factorii care duc la acest consum ridicat !

dulaul
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

@dulaul:foarte adevarat!
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

costelo
Auto:

Post by costelo »

Consumul instant e f. bun pentru cine vrea sa-si regleze pedala. Parerea mea ca la viteza constanta te ajuta foarte mult , dar daca ii dai talpa si te uiti la cat afiseaza faci o mare gresala .... :shock: :lol:
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Atata timp cat eu cel putin la alte masini scot consumuri normale iar la Cee'd unul foarte mare nu vad de ce as fi eu de vina si nu masina...

Cum le conduc pe alea asa o conduc si pe asta.

De masina is extrem de multumit dar de ce sa nu recunoastem adevarul: consuma ca o sparta. #-o Asta insa nu trebuie sa ne opreasca sa ne bucuram de masina .

Consumul mediu nu e media consumurilor instante? Nu media aritmetica dar tot o medie e.

dulaul
Auto:

Post by dulaul »

edddie_m wrote:De masina is extrem de multumit dar de ce sa nu recunoastem adevarul: consuma ca o sparta.
Pai e si normal daca mergi in oras la ore aglomerate si cand prinzi putin loc liber soliciti cele 16 valve sa se deschida la maxim ca sa compensezi timpul pierdut in ambuteiaj sau in coloana.
Apropos, care sunt celelate masini pe care le conduci si iti aduc un consum onorabil, care este acesta pentru fiecare dintre ele, ce motorizare are fiecare si care este intervalul orar si traseul pe care-l faci cu acestea ?

dulaul
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Chiar nu vreau sa incep sa fac comparatii cu alte masini pentru ca nu isi are rostul. Eu is multumit de masina si ma bucur de ea restul e can-can. :lol:

Legat de consum ma citez pe mine:
edddie_m wrote:Eu nu stiu de ce va chinuiti atata cu consumu.
Eu la drum lung daca merg ca nebunu scot 7% iar daca merg la consum 5,6 - 6 %. Adica diferenta de un litru la 100 de km. La un drum de vreo 300 de km faci economie de aproximativ 10 lei insa pierzi si vreo ora si multi nervi plus ca ajung obosit. Acuma fiecare pune ce pret vrea pe timpul si nervii lui...

In oras la mers econom scot in jur de 9,7% insa din nou e foarte stresant. La un condus mai agresiv(ca asa cere orasul) scot 12%.

Acuma serios daca vreti consum mai mic schimbati masina nu stilul de consum ca tot degeaba. Prin comparatie la o laguna 3 cu motor de 2 litri si 150 cp condus la limita cee'd-ului afara ia 5 iar condus la un stil la care cee'd nici nu viseaza ia 7. (Prin ce am scris mai sus nu ma intelegi gresit is foarte multumit de cee'd, laguna a fost totusi de 2 ori si cat ea la pret asa ca e normal sa fie mai buna).

Ca o concluzie chiar se merita sa va stricati placerea condusului si sa ajungeti la destinatie mai nervos si mai obosit (pe mine personal ma oboseste teribil mersul econom) pentru cativa lei economie pe care oricum o sa ii cheltuiti pe alte prostii?
Ps nu era vorba numai de laguna ci si de alte masini.

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

astazi am facut un drum de 180 de km.....mers constant 80 km pe ora...ca nu era graba mare.....consum 5 % .....viteza medie 68 km/ora...assa ca am scos mai putin decat spune producatorul :D .....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

lupul_YO
Auto:

Post by lupul_YO »

edddie_m wrote:Atata timp cat eu cel putin la alte masini scot consumuri normale iar la Cee'd unul foarte mare nu vad de ce as fi eu de vina si nu masina...

Cum le conduc pe alea asa o conduc si pe asta.

De masina is extrem de multumit dar de ce sa nu recunoastem adevarul: consuma ca o sparta. #-o Asta insa nu trebuie sa ne opreasca sa ne bucuram de masina .

Consumul mediu nu e media consumurilor instante? Nu media aritmetica dar tot o medie e.
eu ..cu jeep grand cherokee consum ..14 14,5 ..si cu .. kia... 13 13,5.. am zis ca fac o afacere cu o masina mai micuta in oras... motor mic... :-j ..oricumnu e normal ca ...sa fie asa mare ...diferenta intre carte si ... realitate

crispisu
Membru Fondator
Auto:

Post by crispisu »

Pai in carte consumul de oras este calculat la o viteza medie de min 25km/h. Masina ta ce viteza media afiseaza? Banuiesc ca undeva in jur de 14km/h daca ai asa un consum...

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Si cu ce ma ajuta pe mine cat le consumu la altii si in ce conditii?

Atata imi consuma mie in conditiile mele. Ca o fi viteza medie de 25, 10 sau 100 km/h ce mai conteaza?

Topicul asta nu o sa se termine niciodata: ca la unu ii consuma mai putin si la altu mai mult asa e la toata masinile.

Fiecare are stilul lui de condus si nici unu nu e gresit.

Un hummer consuma mult indiferent de sofer si la fel e si la cee'd.

crispisu
Membru Fondator
Auto:

Post by crispisu »

corect...ai dreptate...atata iti consuma tie in conditiile tale! Dar atunci sa nu spunem ca nu e normal sa consume mai mult decat in carte...pt ca e normal sa fie asa...

Post Reply

Return to “Generalităţi”