Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Re: consum kia cee'd

Post by Razvan_G »

lupul_YO, cat iti indica afisajul de la CB? Daca tot 13%... e OK :). Vorbim de consum strict URBAN. Daca iti indica 16-17% atunci "felicitari", ne-ai "furat" podiumul. Stai linistit, dupa 15.000 de KM daca ai 13% acuma, o sa ajungi undeva la 10,5 - 11,5 % in oras. Eu am 16.000 de km si am pe ultimii 200 de km (numai urban) 10,7% si viteza medie de 20 km/h. Insa pana la 10.000 de km nicicum nu l-am scos sub 12% in oras. Si eu am fost la service si am reclamat consumul. Si au fost f. ok, au analizat datele din computerul masinii (era in parametri normali), au curatat filtrele, dar tot "sugea". Concluzia personala: motor de 1.4 pe masina de 1300 de kg nu se impaca si la consum :)
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

13 L la 67 km inseamna un consum de19,4%. De unde stii tu ca ai consumat 13 L de benzina. Daca te-ai luat dupa indicatorul de benzina ai gresit din start. Daca ai facut plinul acum pana a sarit pompa mergi macar 200 km nu doar 100km si vezi dupa aceea cat intra. Si consulta si CB-ul.Oricum ar fi, 19% nu are cum sa-ti consume nici daca-i dai mama forjei.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

Daca mergi cu 200 KM/h ( pe GPS ) 205 in bord am un consum instant de 17 pedala tzinuta la 3/4 constant nu la fund ( 21,4 L/100km instant ) . Precizez ca la 170 KM/h pe A2 am tinut pedala constant vre-o cateva minute (apox 10 ) si instantul era ceva de genul 10-11 L/100km . Acceptabil fata de 17 Litri la 200 km/h
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Atat consuma si 1.4 la vitezele astea.Eu am testat la 160km/h si ia cam 9,5-10% si la 180km/h deja ia cam 12-13%.Din ce am mai testat eu cu consumul instantaneu, inercand sa merg constant cu o anumita viteza am observat urmatoarele valori ale consumului:
80km/h-4,8%
90km/h-5,2%
100km/h-5,8%
110km/h-6,1%
120km/h- 7 %
130km/h-7,5%
140km/h-8,5%
160km/h-9,5%
180km/h-12-13%
cu aproximatie

lupul_YO
Auto:

Post by lupul_YO »

FLOPY wrote:13 L la 67 km inseamna un consum de19,4%. De unde stii tu ca ai consumat 13 L de benzina. Daca te-ai luat dupa indicatorul de benzina ai gresit din start. Daca ai facut plinul acum pana a sarit pompa mergi macar 200 km nu doar 100km si vezi dupa aceea cat intra. Si consulta si CB-ul.Oricum ar fi, 19% nu are cum sa-ti consume nici daca-i dai mama forjei.
da am 2 repere ..

a) indicator benzina
b) banii care se duc repede cu jumate de rezervor fac Bucuresti -Sinaia-Brasov-Bcuresti .. iar in oras merg ..3 zile .. sau 2 depinde..si de aglomeratie.. mie mi se pare ca ia mult..
La un mers lejer cu jeep grand cherokee pe motorina motor 3000 imi ..ia un 13,5- 14.. si nu prea mi se apre normal sa ma apropii de consumu asta cu masina 1,4... in fine asta e .. astept sa-mi zici dc am gresit din start... ca m-am luat dupa indicatorul de benzina..

dragosxtrm
Auto:

Post by dragosxtrm »

Cu 1.4 al meu,la 203km\h cat imi arata pe kilometraj,consumul instant era de 17.7l cu pedala la podea.In schimb,la 120 km\h consumul instant imi arata 7l\100 km.Cam multicel dupa parerea mea,dar,deh,o am de 2 ani si m-am obisnuit cu ea:)Asta e motor mic,caluti multi,sa aibe si gura lor ce bea:))
Cee'd 1.4l Best Piston Gray
B 84 SDG

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Sa faci Bucuresti-Brasov-Bucuresti cu jumatate de rezervor este binisor, inseamna un consum de 7%, dar este adevarat ca se poate si mai bine.Depinde de stilul de condus.
La 120km/h un consum de 7% este ok. Ganditi-va ca vechea Dacie consuma 7% la 80-90Km/h.

lupul_YO
Auto:

Post by lupul_YO »

FLOPY wrote:Sa faci Bucuresti-Brasov-Bucuresti cu jumatate de rezervor este binisor, inseamna un consum de 7%, dar este adevarat ca se poate si mai bine.Depinde de stilul de condus.
La 120km/h un consum de 7% este ok. Ganditi-va ca vechea Dacie consuma 7% la 80-90Km/h.

da e aceptabil dar in oras ... nu e ..

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Daca tu faci cu 13,25L doar 67 km in Bucuresti clar este o problema.Ori ai resit undeva la calcul, ori ai vreun furtun spart. Cu 13,25 L ar trebui sa parcurgi daca nu dublu decat ai precizat, macar 100 Km si chiar si asa, un consum de 13% este mult. Nu-mi explic cum poate aceeasi masina pe care o am si eu si care mie nu-mi ia mai mult de 10% in Bucuresti decat in situatii extreme sa consume dublu.
Eu zic totusi sa faci un plin pana sare pompa( nu mai mult), sa resetezi CB-ul si ODO si sa mergi cel putin 300 Km prin Bucuresti dupa care sa alimentezi de la aceeasi pompa pana sare. Dupa aceea imparti numarul de litri alimentati la numarul de km parcursi si inmultesti cu 100. Rezultatul obtinut il compari cu ceea ce arata CB-ul si mai vorbim dupa aceea.Dar sa mergi cel putin 300 km dupa ce faci plinul si dupaa aceea sa alimentezi de la aceeasi pompa.

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

De vreo 2 saptamania am consumul mediu prin Iasi 13,7. :shock:

E cam ineficient din pacate motorul asta... Numai la cielo am mai intalnit consum asa de mare. Deci concluzia e ca coreenii fac masini bune dar cu consumuri enorme. :(

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

sincer eu cred ca totusi exagerati....un consum de 13 % in oras inseamna sa stai mai mult pe loc.......la mine nu a depasit niciodata 10....indiferent de modul de condus......schimbat la 2800-3500.....si chiar mai sportiv 4500-5000......
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

O sa fac niste poze si un filmulet sa vedeti consumuri instant de 27... :lol:

Una e braila-campie, alta e iasiul-deal.

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

o sa-ti fac si eu sa vezi instant 60.....la 6200 de ture......cat priveste regiunile......o fi si asta o chestie.....dar diferenta ar trebuie sa fie de cel mult 1l .....nu de 3 si ceva....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

in galati de vre-o 2 -3 sapt de cand a dat frigu si mai e si perturbata circulatia de cate o taietura transversala a carosabilului neacoperita corespunzator a facut din Galati unul din cele mai mizerabile, greu de condus si cu drumurile cele mai proaste si pline de gropi unde daca ai plecat de la semafor dupa ce treci de trecerea de pietoni gasesti cate un crater pe care trebuie sa il treci fie ca vrei sau nu....
personal consumul a sarit la peste 9.5 L/100km , motor 1.6 GSL. Asta in orele de varf. In afara orelor consumul scade pana la 9.2 ( deeh, agitatia mai dispare dar gropile nu )... Oricum seara mai e si fellingul ala ca vrei sa ii dai jar la masina ca sa te simti eliberat de mersul ca melcul bara la bara de zi cu zi. Nu stiu cat mai tzine treaba dar oricum e de toti "banii" treaba...
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

seby
Auto:

Post by seby »

brasov-lugoj , resetat CB , consum 5.6 l cu masina incarcata la maxim.
centura siguranta = 80% , airbag = 20%
PURTATI CENTURA
ceed sporty wagon
NEW SPORTAGE 1.6 GDI
AUDI A4

Post Reply

Return to “Generalităţi”