Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply

De unde alimentati?

Petrom
148
29%
Rompetrol
93
18%
OMV/ PetromV
152
30%
LukOil
35
7%
Mol
50
10%
Agip
3
1%
Altele
1
0%
Nu alimentez la o benzinarie anume
26
5%

Total votes: 508

sender78
Auto: Kia Ceed

Re: benzina

Post by sender78 »

bogdanf wrote:Sincer, nu stiu ce sa mai cred. Eu am inceput cu Mol de 95. Apoi am alimentat o perioada f. lunga cu Petrom 99+. Am mai folosit si Petrom 95. In ultima perioada folosesc Carrera 95.
Observatiile mele:
- Mol - masina trage mai greu, merge un pic sacadat, reprize greoaie
- Petrom 99+ si 95 - masina merge cursiv, pare mai sprintena ca Mol
- Carrera 95 - masina este sprintena, sunet motor placut (fata de Mol este o diferenta clara- mult mai silentios), nu se simte nici o sacadare (nici la relanti, nici la schimbarea vitezelor).

Efix n-am incercat. De care Efix folositi?
carrera 95, petromv sau petrom 95 este tot una, aceeasi rafinarie, acelasi produs, doar marketing-ul difera.
lukoil au rafinaria lor si sincer e mai buna decat petrom, la deal trage mai cursiv si mai cu forta decat petrom sau carrera.
agip nu am incercat
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

bogdanf
Auto:

Post by bogdanf »

Eu stiam ca Benzina de la PetromV/OMV- carrera 95 este Petrom 95 imbunatatita cu aditivi. Adica asa "zice unii".
Acum am facut plinul cu Efix 95. Masin are acelasi comportament ca si Petrom99 sau Carrera 95.
Singura concluzie de pina acum pe care o pot pronunta este ca: Mol95 ori este o benzina de proasta calitate ori am nimerit eu numai benzinarii unde Mol era de proasta calitate. Or fi si benzinarii cu Mol de calitate mai buna, dar eu nu le-am gasit.
Kia Cee'd Sporty Wagon - Machine Silver - 1.4 GSL MT Best
Jurnal de bord
Harta posesorilor de KIA din România
Album foto
Image

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

si eu am pus azi de la petrom de 40 ron si mi s-a parut apa de ploaie benzina deoarece tragea in reprize:))
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

Shadow
Auto:

Post by Shadow »

pai de 40 ron cat ai pus ? in jur de 10 litri.....
cu cantitatea asta nu-ti poti face o impresie...depinde si ce mai aveai in rezervor.... deobicei de la al doilea plin consecutiv cu acelasi carburant iti poti face o opinie clara
succes
2008 KIA Cee'd 1.4 Best

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

poi sa-ti zic sincer numa de aoclo bag de vre-o 17 mii de km incoace:)) si azi cand am bagat ca mergeam pe ZERO, dar ZERO , dabia mai tragea saraca, apoi parq mergea innecata:))
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Să crească preţul cu cel puţin 5 lei/litru aşa poate o să avem şi noi mai mult loc de desfăşurare pe şosele. Deabea aştept ziua aia... Cînd vă aud că băgati de 20-40 lei, înebunesc. Vouă nu vă e milă de motoarele alea? O să vedeţi mai tîrziu. Primul plin efix95 restul petrom 95 şi 3 plinuri cu 99+ să văd cum zboară vrăbiile de pe gard. Este un plus dar care merită la drum întins, nu în parcarea asta a noastră. Efix95, petrom95...etc este aceiaşi benzină.

singlecrys
fidelu'
Auto: Kia Ceed 2018 si Sportage 2019

Post by singlecrys »

Sambata Petrom 95 era 3.51lei!
Dentist pasionat de mountainbike
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"

seby
Auto:

Post by seby »

a incercat cineva Omv Carrera 100 ? am auzit ca este super aceasta benzina , dar si pretul este pe masura
centura siguranta = 80% , airbag = 20%
PURTATI CENTURA
ceed sporty wagon
NEW SPORTAGE 1.6 GDI
AUDI A4

scubli
"ambiguus"
Auto:

Re: Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?

Post by scubli »

@seby: Eu am pus o singura daca Carrera 100 dar nu am simtit absolut nicio diferenta fata de Petrom 99+, benzina pe care o pun de obicei, decat diferenta serioasa de pret.

sender78

Post by sender78 »

Va ganditi ca din cauza aditivilor, pentru a ajunge la cifre octanice de 99, inca un pic si il fac kerosen :shock: , motoarele au de suferit?
Temperatura de ardere si explozia benzinei este mai puternica, rezulta o "ardere" a motorului mai rapida

Nu exista benzina de 99 decat la noi, toate tarile au de 95 si 98.

99 are aceeasi compozitie ca 95 doar ca au turnat niste aditivi in ea, dar sa nu credeti ca au adus-o chiar la 99. In rest aceasi benzina cu H2O sau murdarie.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Brill
Moderator
Auto: 1.6 cmc 122 CP

Post by Brill »

@sender78

Dati-mi voie sa ofer o explicatie: cifra octanica a benzinei reprezinta "rezistenta" ei la detonatie(explozie). In cilindru are loc o ardere cu o viteza subsonica. Este vorba de viteza frontului de "flacara" de la bujie la peretii cilindrului. Cand acea viteza este depasita atunci se produce detonatia (explozia). Singurii care strica benzina sunt aditivii de calitate proasta.
KIA Cee`d City 1.6 122 CP B-032162 DJ-49-TOM -> B-298-MRA
Daca raspunsul nu este clubKIA.ro, inseamna ca nu ai pus intrebarea care trebuie.
Pentru a va alatura grupului clubKIA de pe facebook dati click aici https://www.facebook.com/groups/191619794193148/ apoi apasati butonul join. Un administrator va va ura bun venit!
Pagina comunitatii clubKIA pe facebook aici: https://www.facebook.com/comunitateakia

sender78

Post by sender78 »

@Brill

De acord cu tine in ce priveste rezistenta la detonare.
Tocmai de aceea am spus ca explozia are loc mai violent in cazul unei cifre octanice mai mari, compresie mai mare, iar rezultatul se poate traduce in, in timp, inarderea supapelor.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

Nu exista benzina de 99 decat la noi, toate tarile au de 95 si 98.
Au si ei, cum sa nu aiba?
Kia Cee'd 1.4 best

ionutu_neagu
Johnny Mnemonic
Auto: Ceed HB

Post by ionutu_neagu »

Eu de cand am cumparat masina folosesc numai benzina Carrera 95 de la OMV.

La prima alimentare a masinii , dupa ce am ridicat-o de la dealerul KIA MOTORS din Baneasa , am alimentat cu 50 ron de la LUKOIL benzina de 95.

Numai bine !
"Kiuta Frumusica" Kia Cee'd 1.4 GSL BEST Machine Silver IL-30-NIL
ODO : 220 000 +
Poze

Image

sender78

Post by sender78 »

Crede-ma ca nu exista benzina de 99+ sau de 100 in alte tari, cel putin acelea in care am fost.

Numai la noi exista benzina din asta de curse.

Ce am vazut de 100 era la Aral, in Germania, iar in Franta, Olanda, Belgia nu am vazut de 100, doar 95 si 98.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Post Reply

Return to “Generalităţi”