1. Se achzitioneaza un spray cu aer comprimat;
2. Se achizitioneaza o microfibra buna, de preferat cu 2 fete.
3. Se achizitioneaza un produs de degresare/curatare si se prepara in dilutia corecta, gata preparata;
4. Se identifica zona sensibila care trebuie curatata;
5. Se aplica spray-ul cu aer comprimat ca atunci cand vopsesti ceva, nu trebuie mult;
6. Se umezeste cu solutia de la pct 3 carpa de la pct 2 pe una din fete;
7. Se aplica pe zona zona de la pct 4 nu in miscari circulare ci doar sus-jos avand grija sa acoperi cat mai mult si fara sa apesi excesiv;
8. Daca inca exista urme de murdarie, mai umezesti inca o data carpa, pe o alta zona de pe acceasi fata si dai sus-jos, ar trebuie sa fie suficient;
9. Se lasa sa se usuce daca exista urme de umezeala si eventual folosesti cealalta fata a carpei, fara sa apesi a.i sa elimini orice mini murdarie/urma ramasa;
10. Se mai aplica scurt un puf din aerul comprimat;
Metoda mi se pare ok, dar presupune sa fii croit pe curățenie în momentul ăla, altfel te apuci și dai cu o cârpă la repezeala și tot apar zgârieturi. De aceea eu sunt pro folie de protecție măcar pe consola centrală. Cat ai fii de atent, tot atingi cu ceva. Eu am cativa mm din dreptunghiul satinat din jurul schimbatorului julit cu ceva, se vede platicul negru, si n-am nici cea mai mica idee cum am reusit.
La mânerele de uși am văzut ca au prelungit pielea și pe zona unde pui mâna, ceea ce e foarte bine. La a mea zona aceea e piano black și are zgârieturi oricât de atent as fi fost de-a lungul timpului sa folosesc doar degetele și sa nu ajungă verigheta.
Pe ecrane nu știu ce sa zic, nu cunosc materialul din care sunt făcute. Dacă e un plastic slab cum e la ceasurile de S4, merita și acolo folie. Eu am zgârieturi fine vizibile în soare și chiar le-am șters cu atenție când a fost cazul.