Update Software/Android Auto/Car Play

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
nanumihai84
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI Plus

Re: Update Software/Android Auto/Car Play

Post by nanumihai84 »

Sygic si TomTom Go
Movement that inspires

alexcrist
Auto: Kia XCeed 1,4 T-GDI, 2020

Post by alexcrist »

Whoop, whoop, minune mare minune, se pregătește lansarea Europei pe siteul de actualizări la liber pentru popor. :lol:

https://update.kia.com/EU/RO/Main

Vom putea face actualizări acasă, fără a merge în showroom. Plus acces la changelog concret pentru zona Europei, eventual și acces la asistență tehnică și/sau formular de raportare a bugurilor. Eu am trimis odată prin formularul de SUA o problemă, și mi-au răspuns foarte rapid, însă mi-au zis că n-au ce-mi face dacă-s din Europa. :lol: Dar dacă și la noi vor răspunde la fel de prompt, poate avem șanse și la soluții și răspunsuri la ce ne roade. :)

Atenție! Poate vor rezolva, dar momentan e un bug de redirect. Dacă se accesează direct https://update.kia.com, se face redirect la https://update.kia.com/RO/EU/Main și dă eroare, că Europa nu e în România. :lol: Dar intrat pe primul link direct, sau ales ulterior din meniul de zone, se deschide pagina, dar momentan nu există soft disponibil. Poate de la 1 noiembrie? :)

bogdanescu03
Auto: Sportage 1.6 diesel MT GT Line

Post by bogdanescu03 »

Multumim pentru informatie. Eu am descarcat mai demult aplicatia pentru update dar Europa nu aparea in lista..... E bine ca si-au adus aminte ca mai existam si noi :D

nanumihai84

Post by nanumihai84 »

Oare se va putea face update si la unitatile multimedia dotate cu AA si ACP, fara navi? Sau vor merge doar cele cu navigatie integrata?
Movement that inspires

alexcrist

Post by alexcrist »

Ar trebui să fie disponibile toate.

Dar văd că a dispărut iar Europa, atât de la Kia, cât și Hyundai. O fi fost păcăleală de 1 aprilie în octombrie. :lol:

MoshPuiu
Auto: Sportage GenII + GenIV GDI

Post by MoshPuiu »

Eu nu-mi fac iluzii in ceea ce priveste site-ul asta pentru unitatile simple (gen D-AUDIO_G2V cum am eu). Am cautat pe situl american si din ce am vazut au fost doar update-uri pentru chestii punctuale.
Cred ca este important de mentionat ca actualizarile sunt pentru a remedia niste lipsuri/bug-uri la versiunea pe care ai cumparat-o, in nici un caz nu vor fi adaugate optiuni semnificative noi. Ai luat versiunea cu Android USB, nu o sa-l vezi pe cel wireless la update... Ce vreau sa spun este ca oricat de multe update-uri vor aparea, nu vor aduce nimic in plus, vor rezolva probleme care le pot avea unii clienti cu configuratia respectiva.
Asa ca mai bine urmariti canalele media ce fac "un adevarat update" unitatilor din masinile noastre...!

alexcrist

Post by alexcrist »

Nu e chiar așa. Rio a primit Android Auto wireless prin actualizare. Mi se pare că însuși Android Auto (prin cablu) a apărut inițial tot printr-o actualizare la mașinile care nu l-au avut din fabrică.

Alt exemplu (nu ne ajută pe noi, dar fie) e limba greacă adăugată la ultima versiune de soft. Dacă bagă și româna la un moment dat, sigur vor fi clienți fericiți și la noi.

Alte funcții mai mici introduse au fost setări de noise reduction pe FM, multiple setări diferite de luminozitate de zi/noapte pentru ecrane și pentru camera de marșarier, posibilitate de split screen în Android Auto (doar pe unitățile de 10 inch), aplicația de navigație a avut mai multe adăugiri (afișare separată a intersecției, avertizare de sens interzis, setări configurabile de zoom, căutare îmbunătățită etc...) și altele.

Fundamental n-o să se schimbe ceva, și probabil n-o să primească mașina dotări noi prin update (gen UVO), deși mi-aș dori ceva opțiuni care există pe alte modele și e clar că s-ar rezolva doar din soft (de ex. climatizare cu recirculare automată la folosirea lichidului de parbriz, sau monitorizarea unghiului mort sub viteze de 30km/h, sau monitorizarea unghiului mort cu intervenție, nu doar avertizare). Dar funcții noi se adaugă la ce ține strict de partea media.

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

La mine prin ultimul update s-a adaugat functia de "Sounds of nature"...nu ca ii prea vad aplicabilitatea, dar e o functionalitate noua.

alexcrist

Post by alexcrist »

Tot prin update s-au adăugat 2 utilizatori + un Guest. Cine are 2 șoferi în familie poate folosi setări diferite la unitate printr-un singur ”clic”. Nu știu dacă cumva identifică și după cheie (eu sunt singurul șofer, folosesc doar o cheie), dar măcar din meniu e simplu de schimbat.

S-au și stricat lucruri :lol: Cum ar fi eliminarea widgeturilor de pe ecranul de 10", și înlocuirea cu un ecran absolut inutil. Dar na...

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

Sportage-ul a venit doar cu display de 7 si 8, dar as fi curios daca i-a mai aparut cuiva optiunea de utilizator.

mihai123
Auto: Kia Sportage 4x2 GtLine

Post by mihai123 »

Salut, după ultimul update al sistemului de infotainment am senzația ca și sistemul audio a fost actualizat, întrucât puterea și claritatea par sa se fi îmbunățit. A mai sesizat cineva aceasta schimbare ? ( sportage 2017 1.6 GT Line stock audio) also recomand convertirea fișierelor in flac pt cei care n au făcut o pana acum. Mersi anticipat

tzalu
Auto: Sportage

Post by tzalu »

In urma celor citite mai sus, am descoperit ca dupa ultimul update pot activa wi-fi pe unitatea multimedia, se conecteaza prin wifi la telefon, redmi note 9 pro, navigatia zice ca descarca update-uri de camere de la TomTom, imi apare si un "live" pe ecran, dar nu m-am prins daca poate fi activat android auto wireless. Am incercat sa accesez meniul ascuns, dar nu a mers.
Masina e un Sportage din 2018, prefacelift. In system info apar cele de mai jos:

MODEL QLAS.S5ALN.EU
Software QL_17MY.EUR.SOP.010.6.210111
Firmware QL_17MY.EUR.0.5.420.210104.MICOM
NAV App STD_AVN_MID.EUR.KMC.201127.39af429
Map EUR.13.47.47.412.105.5(D.H2)

Are cineva idee daca se poate activa AA wireless pe modelul asta de unitate multimedia?
AA pe fir functioneaza OK, dar vreau sa nu mai bag si scot mufa din telefon de nu stiu cate ori pe zi!

nanumihai84

Post by nanumihai84 »

Merge update pe stick si pentru Europa: https://update.kia.com/EU/E1/navigationUpdate
Movement that inspires

neagabi
Auto: Sportage AWD 7DCT MildHybrid21

Post by neagabi »

Este valabil/posibil si pentru unitatile de 8' cu UVO (fara slot de card SD) ?
KIA SPORTAGE 1.6 DSL HYBRID ELECTRIC 7DCT HP 4x4 STYLE+ MY21

neagabi
Auto: Sportage AWD 7DCT MildHybrid21

Post by neagabi »

LE: Functioneaza. Am facut update-ul fara probleme. Sa vedem si ce nuotati au introdus (in principiu la harta ma intereseaza)
KIA SPORTAGE 1.6 DSL HYBRID ELECTRIC 7DCT HP 4x4 STYLE+ MY21

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”