Nivel ulei

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
andras_rigo
Auto: Sportage

Nivel ulei

Post by andras_rigo »

Bună, vroiam sa va întreb dacă știți ce înseamnă semnul de deasupra lui F, mi se pare ciudat verificarea uleiului la mașină mea ( Sportage 2019 1.6 Gdi) ieri sa făcut schimbul de ulei și pare ca este pe F dar se prelinge ulei fin și peste F. Nu știu cum sa interpretez, e prea mult ulei, sau este la maxim. Am marcat cu linia alba cam pana unde găsesc ulei. În manual nu am găsit nimic despre insemnarea ce apare după semnul de maxim. Poate cineva știe. Va mulțumesc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BAU
Moderator General
Auto:

Re: Nivel ulei

Post by BAU »

L- este Low adica putin
F-este Full adica plin

In mod normal ar trebui sa iti indice uleiul intre F si L

Daca uleiul ar fi la semnul tau alb de pe joja ar insemna ca ar fi putin mai mult dar nu este prea grav . Poti merge fara grija asa .

Masurarea dupa joja nu este de precizie . Conteaza cand verifici : Daca este motorul rece sau incalzit , daca masina este perfect orizontala sau inclinata .

Incearca sa faci mai multe verificari cu motorul rece ( dimineata ) si masina cat mai aproape de orizontala

Daca totusi ai impresia ca este ulei mai mult de linia ta alba sau crezi ca poate este mai mult , poti incerca cu un furtun subtire sa scoti pe la joja de ulei cca . 400-500 ml si apoi sa vezi daca se gaseste uleiul intre cele doua marcaje .

Eu la schimbarea de ulei ar trebui sa pun 3,0 l fara schimbare filtru si 3.3 l daca schimb filtrul .

Dar pun doar 3.0 l chiar daca schimb de fiecare data filtrul . Si uleiul este intotdeauna la F , in 10-15000 km scade cam un deget sub F
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Re: Nivel ulei

Post by Alx03 »

Si eu am mai vazut urme fine in zona aceea, dar e destul de clar ca sunt doar urme de ulei prelinse pe tubul in care intra joja, ce cateodata se iau pe joja. Nu mi-as face probleme.

Post Reply

Return to “Generalităţi”