Jante si anvelope Sportage
- bondalicir
- Auto:
Re: jante kia sportage
Hai totusi sa fim realisti cu landsail... De unde atata calitate spre premium... Sa zicem ca sunt decente la banii pe care ii dia pe ele. Insa eu am pus all season landsail pe 17 la ceed si sunt mediocre... Sunt ok pt mine ca fac naveta crevedia bucureti cu ele nimic mai mult... Dar nici nu m as duce cu ele la munte sincer... Pe uscat sunt ok-ish, pe ud slabe, pe zapada mediocre...
Pot compara direct cunniste nexen all season care le am folosit vreo luna si nu exista grad de comparatie... Nexen mi se pareau chiar mai smechere decat ug9 pe ud si zapada...
Revenind la landsail zgomotul scos de ele este infernal... Zici ca ai toti rulmentii busiti... Si am observat si o pierdere la stabilitate... Poate e din cauza ca sunt xl... Nu am mai folosit pe talonul de ceed xl... Dar feelingul in curbe este nasol... Si nu fac drifturi cu sw ul...
Ca un rezumat landsail pt mine sunt ok pe masina secundara cu care nu fac chestii deosebite... Dar nu as pune pe masina principala asa ceva Cu care merg in concedii iarna si vara. Merg cu viteze mult Mai mari decat la naveta si in conditii mai nasoale...
Pot compara direct cunniste nexen all season care le am folosit vreo luna si nu exista grad de comparatie... Nexen mi se pareau chiar mai smechere decat ug9 pe ud si zapada...
Revenind la landsail zgomotul scos de ele este infernal... Zici ca ai toti rulmentii busiti... Si am observat si o pierdere la stabilitate... Poate e din cauza ca sunt xl... Nu am mai folosit pe talonul de ceed xl... Dar feelingul in curbe este nasol... Si nu fac drifturi cu sw ul...
Ca un rezumat landsail pt mine sunt ok pe masina secundara cu care nu fac chestii deosebite... Dar nu as pune pe masina principala asa ceva Cu care merg in concedii iarna si vara. Merg cu viteze mult Mai mari decat la naveta si in conditii mai nasoale...
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Pentru ca all season sunt slabe in orice conditii.Indiferent de marca. Poate unele mai bune decat altele, dar intr-un final, sunt slabe la majoritatea capitolelor.
Eu am testat, inca le mai am si nu am sesizat nicio slabiciune, nici pe uscat, nici pe ud si nici ca zgomot.
Fiecare cumpara ce vrea, dupa buzunar.Totusi, 800-1000 lei pe.un cauciuc pus pe un SUV fara directii sportive, e cam mult, foarte mult.
Dar, daca tin inca 70mii de km, merita sa iei ce ai avut inainte.
Eu am testat, inca le mai am si nu am sesizat nicio slabiciune, nici pe uscat, nici pe ud si nici ca zgomot.
Fiecare cumpara ce vrea, dupa buzunar.Totusi, 800-1000 lei pe.un cauciuc pus pe un SUV fara directii sportive, e cam mult, foarte mult.
Dar, daca tin inca 70mii de km, merita sa iei ce ai avut inainte.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- ionutp
- Admin
- Auto: Sportage 2014 2.0 DSL AT
Si eu ma gandesc sa iau anvelope, insa de iarna. Cele de vara mai tin perioada asta, le schimb la anul.
Vreau sa merg pe ceva premium tocmai pentru ca din cate am inteles tin mai mult. XL, desigur.
Cat despre coeficienti, ma intereseaza doar cel de aderenta pe carosabil umed. Vazusem pe undeva ca un alt avantaj al unor anvelope premium (Michelin) este "arhitectura" canalelor si faptul ca desi majoritatea anvelopelor au aderenta buna cand sunt noi, acestea isi pastreaza aderenta si cand sunt uzate (canale mai mici, mai adanci -> mai greu de fabricat, mai scumpe).
Pe Michelin as merge, desi mi se par cam scumpe.
Vreau sa merg pe ceva premium tocmai pentru ca din cate am inteles tin mai mult. XL, desigur.
Cat despre coeficienti, ma intereseaza doar cel de aderenta pe carosabil umed. Vazusem pe undeva ca un alt avantaj al unor anvelope premium (Michelin) este "arhitectura" canalelor si faptul ca desi majoritatea anvelopelor au aderenta buna cand sunt noi, acestea isi pastreaza aderenta si cand sunt uzate (canale mai mici, mai adanci -> mai greu de fabricat, mai scumpe).
Pe Michelin as merge, desi mi se par cam scumpe.
Kia Sportage 2014 2.0 DSL 136CP AT AWD
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT
Pai vezi si tu prin teste. Nu e o regula de durabilitate chestia cu premium. In general cu cat o anvelopa de vara e mai aderenta, cu atat se uzeaza mai repede (cauciucul e mai moale sa se muleze pe asperitatile asfaltului), dar nu e regula, acum au aparut materiale destepte care impaca si capra si varza. Ori voi vorbiti aici de rotile de 19 pentru care gasiti versiuni sportive de anvelope.
De exemplu Conti SportContact nu gasesti si pentru rotile de 17 (vorbesc de dimensiunile pentru Sportage, nu vreo Fiesta pe jante de 17).
Eu am roti de 17 si vara si iarna, Michelin Primacy 4 / Conti Winter Contact TS850 (ca 860 nu au pe dimensiunile noastre).
De exemplu Conti SportContact nu gasesti si pentru rotile de 17 (vorbesc de dimensiunile pentru Sportage, nu vreo Fiesta pe jante de 17).
Eu am roti de 17 si vara si iarna, Michelin Primacy 4 / Conti Winter Contact TS850 (ca 860 nu au pe dimensiunile noastre).
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track
- bondalicir
- Auto:
eu atat va spun fugiti de dunlop sport max rt ca dracu' de tamaie... sunt bune dar in 20000 le-am facut slikuri... mers normal....
primacy 3 am avut sunt ok performante/durabilitate
primacy 3 am avut sunt ok performante/durabilitate
- ionutp
- Admin
Probabil voi alege dintre:
- CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850P SUV 225/60 R17 103 V XL
- GOODYEAR Ultra Grip Performance G1 SUV 225/60 R17 103 V XL
- MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV 225/60R17 103H
Trebuie sa vand de prin casa pana la toamna
Voi ce ati alege?
- CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850P SUV 225/60 R17 103 V XL
- GOODYEAR Ultra Grip Performance G1 SUV 225/60 R17 103 V XL
- MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV 225/60R17 103H
Trebuie sa vand de prin casa pana la toamna

Voi ce ati alege?
- bondalicir
- Auto:
eu am goodyear g1 suv si sunt f bune. le recomand. silentioase, aderente. excelente
-
- Auto: Kia Sportage, BMW 540i
De aproximativ 3 saptamani de cand a venit caldura tot stau si ma gandesc daca sa trec sau nu la jante pe 19... Vara trecuta am cumparat jantele din poza pe 17 si am pus anvelopele care au venit din fabrica cu masina
In momentul de fata oscilez intre 3 modele:
-Keskin Kt20 8.5j, ET40, 14,61 KG/janta , pret 670 euro 4 buc. -Autec Astana 8.0j, ET47, 11,80 KG/janta, pret 617 euro 4 buc. -Alutec Pearl Concave 8.5j, ET40, 12,40 KG/janta, pret 570 euro 4 buc. Jantele de la Keskin imi plac foarte mult doar ca mi se pare foarte grele.. chiar daca diferentele de greutate nu sunt foarte mari intre jante, ma gandesc ca articulatiile, suspensia vor avea de suferit in timp...
Sunt tare curios ce greutate are o janta Oem Gt Line pe 19, pentru ca din poze pare destul de grea.
In timp ce scriam post-ul am vazut ca jantele pe care le-am avut vara trecuta cantareau 13,30/kg janta. La naiba, foarte grele, chiar nu ma asteptam.
Ma gandesc ca sunt corecte informatiile..
Daca trec la jante pe 19 am nevoie si de anvelope. Masina de firma are anvelope de la Tristar pe 17 si va spun sincer, se comporta destul de bine pe carosabil umed. Deci as merge tot pe Tristar Sportpower2 245/45 19 / 67 euro bucata sau daca imi puteti recomanda voi o alta firma care este ok si la un pret decent este super . Poate va intrebati de ce aleg anvelope ieftine? Pe timp de vara nu fac mai mult de 3.000 km, deci nu prea are rost, zic eu, sa cumpar anvelope de 180 euro bucata. Va intreb pe voi care aveti sau ati avut jante pe 19 pe Sportage in special 1.6 GDi.
Masina va fi mai rigida si credeti ca in timp va avea de suferit?
Vor fi diferente d.p.d.v dinamic, acceleratie?? De asta imi este cel mai frica pentru ca si cu jantele pe 17 nu este foarte sprintena
. Jantele din poza vreau sa le pun pe Tucson, iar pe Sportage as trece la jante 19.In momentul de fata oscilez intre 3 modele:
-Keskin Kt20 8.5j, ET40, 14,61 KG/janta , pret 670 euro 4 buc. -Autec Astana 8.0j, ET47, 11,80 KG/janta, pret 617 euro 4 buc. -Alutec Pearl Concave 8.5j, ET40, 12,40 KG/janta, pret 570 euro 4 buc. Jantele de la Keskin imi plac foarte mult doar ca mi se pare foarte grele.. chiar daca diferentele de greutate nu sunt foarte mari intre jante, ma gandesc ca articulatiile, suspensia vor avea de suferit in timp...
Sunt tare curios ce greutate are o janta Oem Gt Line pe 19, pentru ca din poze pare destul de grea.
In timp ce scriam post-ul am vazut ca jantele pe care le-am avut vara trecuta cantareau 13,30/kg janta. La naiba, foarte grele, chiar nu ma asteptam.
Ma gandesc ca sunt corecte informatiile..
Daca trec la jante pe 19 am nevoie si de anvelope. Masina de firma are anvelope de la Tristar pe 17 si va spun sincer, se comporta destul de bine pe carosabil umed. Deci as merge tot pe Tristar Sportpower2 245/45 19 / 67 euro bucata sau daca imi puteti recomanda voi o alta firma care este ok si la un pret decent este super . Poate va intrebati de ce aleg anvelope ieftine? Pe timp de vara nu fac mai mult de 3.000 km, deci nu prea are rost, zic eu, sa cumpar anvelope de 180 euro bucata. Va intreb pe voi care aveti sau ati avut jante pe 19 pe Sportage in special 1.6 GDi.
Masina va fi mai rigida si credeti ca in timp va avea de suferit?
Vor fi diferente d.p.d.v dinamic, acceleratie?? De asta imi este cel mai frica pentru ca si cu jantele pe 17 nu este foarte sprintena

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Sportage 1.6 GDI Style 2018
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Sincer, 19" e foarte mult.pentru 1.6gdi.Eu am pe 18 pe acelasi motor si am castigat la tinuta de drum si stabilitate.Poate se simte si la acceleratie, dar nu e o diferenta mare.Ce e sesizabil e in directie iar asta la viteze mici.Nu a ingreunat directia cu mult, dar latimea de 8j si et38 isi spun cuvantul.
Autec Astana sunt cele mai misto si sunt cele mai apropiate la dimensiuni fata de jantele originale de 19.
La anvelope, am zis mai sus.Landsail LS588 UHP.Testate.
Autec Astana sunt cele mai misto si sunt cele mai apropiate la dimensiuni fata de jantele originale de 19.
La anvelope, am zis mai sus.Landsail LS588 UHP.Testate.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
Salutare!
Ideal ar fi ,daca ai de unde lua niste jante echipate ,sa le pui pe masina si sa vezi cum se comporta!Subscriu la ce a postat Nesta,referitor la faptul ca e cam melt pt aces motor.In plus, nu stiu daca suspensia a fost gandita pt astefel de jante!Cu siguranta stabilitatea va fi mai buna,aspectul ar fi mai cool,in detrimentul rigiditatii,consumului crescut ....
It is up tu you!
Ideal ar fi ,daca ai de unde lua niste jante echipate ,sa le pui pe masina si sa vezi cum se comporta!Subscriu la ce a postat Nesta,referitor la faptul ca e cam melt pt aces motor.In plus, nu stiu daca suspensia a fost gandita pt astefel de jante!Cu siguranta stabilitatea va fi mai buna,aspectul ar fi mai cool,in detrimentul rigiditatii,consumului crescut ....
It is up tu you!
=D>
- ionutp
- Admin
Ma abat din nou la subiect, dar am o intrebare referitoare la jante.
In afara de motivele evidente pentru care se schimba jantele: aspect, latime etc...
Daca jantele actuale sunt in regula, dar au ceva ani vechime, ar trebui sa le schimb la un anumit interval? Sunt cele originale deci au cam 5-6 ani.
Ma astept ca in curand sa cedeze si senzorii TPMS, dar daca jantele au perioada de viata lunga ii pot schimba doar pe ei.
In afara de motivele evidente pentru care se schimba jantele: aspect, latime etc...
Daca jantele actuale sunt in regula, dar au ceva ani vechime, ar trebui sa le schimb la un anumit interval? Sunt cele originale deci au cam 5-6 ani.
Ma astept ca in curand sa cedeze si senzorii TPMS, dar daca jantele au perioada de viata lunga ii pot schimba doar pe ei.
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT
Teoretic, rotile mai usoare fac masina mai vioaie, ca motorul nu trebuie sa invinga inertia unor roti mai grele la accelerare. Idem la franare. Unii zic ca 1 kg castigat la roata e echivalent cu 10 kg castigate la masa masinii. Altii ca 4 kg. Ar fi o chestie ca sa pui roti cu 2-3 kg mai usoare si sa castigi un sac de ciment per total. Se mai zice ca teoria se aplica si la volant: 1 kg usurare ar fi echivalent cu cresterea puterii motorului cu nu stiu cate zeci de cai. Masa asta inertiala de rotatie ar fi mai importanta decat masa statica a masinii vis a vis de performante.
Problema e ca ne cam omoara practica. Sunt o gramada de teste pe net, facute de profesionisti sau de amatori, cu masini de circuit sau cu masini modeste. Si de fiecare data castigul e de cateva zecimi de secunda, in cel mai bun caz. Fie ca vorbim de timpi pe tur de circuit, fie de accelerari. Ceea ce e un rahat pentru noi astia oamenii normali.
Si eu ma bucuram ca am jante de sub 9 kg/bucata dupa care m-am cam dezumflat. Am ramas doar cu placerea estetica si multumirea ca sunt de calitate.
Problema e ca ne cam omoara practica. Sunt o gramada de teste pe net, facute de profesionisti sau de amatori, cu masini de circuit sau cu masini modeste. Si de fiecare data castigul e de cateva zecimi de secunda, in cel mai bun caz. Fie ca vorbim de timpi pe tur de circuit, fie de accelerari. Ceea ce e un rahat pentru noi astia oamenii normali.
Si eu ma bucuram ca am jante de sub 9 kg/bucata dupa care m-am cam dezumflat. Am ramas doar cu placerea estetica si multumirea ca sunt de calitate.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track
-
- Auto: Kia Sportage, BMW 540i
Cred ca imi fac totusi curaj si o sa trec la jante pe 19.. Stiti si voi cum este omul, isi cumpara jante pe 17 ii pare rau ca nu si-a luat pe 19 si invers, dar asta este, imi asum.
In orice caz daca cumpar jantele de la Autec Astana sunt mai usoare cu 1,5 kg fata de cele pe care le-am avut. Deci tot ar fi ok.
Un alt motiv pentru care am fost indecis este faptul ca am cauciuri Hankook 225/60 17 DOT Noiembrie 2018 de pe Tucson care sunt noi, au doar 1.500km si ma chinui de o luna sa le vand cu 160 euro/ toate 4, dar se pare ca nu este nimeni interesat... Pacat de ele..
In orice caz daca cumpar jantele de la Autec Astana sunt mai usoare cu 1,5 kg fata de cele pe care le-am avut. Deci tot ar fi ok.
Un alt motiv pentru care am fost indecis este faptul ca am cauciuri Hankook 225/60 17 DOT Noiembrie 2018 de pe Tucson care sunt noi, au doar 1.500km si ma chinui de o luna sa le vand cu 160 euro/ toate 4, dar se pare ca nu este nimeni interesat... Pacat de ele..
Kia Sportage 1.6 GDI Style 2018
Salut, sper să mă puteți ajuta.
Am achiziționat un set de jante de tabla Alcar 8266 pentru Sportage 2019 1.6 diesel DCT. Doresc să le folosesc cu cauciucuri de iarna și le-am cumpărat de acum.
După achiziție mi-a picat fisa cu o posibilă problema si nu știu dacă să le returnez și să iau din aliaj.
După ce dau rotile actuale jos (stock 17 inch aliaj) și le pun pe astea noi, butucul rotilor nu va mai avea capac și va arata ca naiba, plus că îl și protejează de mizerie și umezeala. Și nici nu știu dacă se găsesc sa pot cumpăra.
Aveți vreo idee cu ce as putea face ?
Mulțumesc!!!
Am achiziționat un set de jante de tabla Alcar 8266 pentru Sportage 2019 1.6 diesel DCT. Doresc să le folosesc cu cauciucuri de iarna și le-am cumpărat de acum.
După achiziție mi-a picat fisa cu o posibilă problema si nu știu dacă să le returnez și să iau din aliaj.
După ce dau rotile actuale jos (stock 17 inch aliaj) și le pun pe astea noi, butucul rotilor nu va mai avea capac și va arata ca naiba, plus că îl și protejează de mizerie și umezeala. Și nici nu știu dacă se găsesc sa pot cumpăra.
Aveți vreo idee cu ce as putea face ?
Mulțumesc!!!