Consum Noul Sportage
Re: Consum Noul Sportage
Buna seara.Nu detin Kia,dar ma bate un gand..Acum am o sugativa..Un duster1.2 Tce.In oras min 9..mers nu f calm..
Va asteptati la aceste consumuri inainte de a cumpara masina? Sunteti multumiti de el?Sper sa nu fiu offtopic..
Va asteptati la aceste consumuri inainte de a cumpara masina? Sunteti multumiti de el?Sper sa nu fiu offtopic..
Salut. Nu e bai, esti on topic.
Dar le dai baietilor universul peste cap, celor care se plang de consum la 1.6tgdi sau 2.0dsl.
cum adica 9% la 1.2tce? 
Eu sunt mega multumit de cei 10-11% in oras si 8-9 afara la al meu 2.0, la stilul meu de condus. Altora li se pare enorm...
Dar le dai baietilor universul peste cap, celor care se plang de consum la 1.6tgdi sau 2.0dsl.

Eu sunt mega multumit de cei 10-11% in oras si 8-9 afara la al meu 2.0, la stilul meu de condus. Altora li se pare enorm...
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Blasfemie Surfersurfer wrote:Salut. Nu e bai, esti on topic.
Dar le dai baietilor universul peste cap, celor care se plang de consum la 1.6tgdi sau 2.0dsl.cum adica 9% la 1.2tce?

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
Probabil la un mers alert în oraș ajungi pe la o medie de 12 - 13 cu 1.6 tgdi 180cp. Eu nu am fost surprins de consum, chiar a fost asumat când am făcut alegerea. Eu fac în jur de 30kkm /an și logic ar fi fost sa iau diesel. Pentru mine diferenta de consum nu foarte mare fata de diesel în oraș și confortul sporit au fost decisivi în alegere.Mak110 wrote:Buna seara.Nu detin Kia,dar ma bate un gand..Acum am o sugativa..Un duster1.2 Tce.In oras min 9..mers nu f calm..
Nici eu nu fac km.Cu actuala am doar 48.000 km din 2016.Asadar as opta tot pentru TGdi..Sa vedem cum ma incadrez..Am de studiat..
- danteodordoru
- Auto: Kia Sportage 1.6 GDI MT6 MY20
Consum 1.6 GDI MT6, București - Sibiu - București. Autostrada 130-140, Valea Oltului cum se merge pe acolo. Nu am menajat-o de loc, schimbat treapta după 3000. Mulțumit de consum. Adevărat, nu am avut bagaj și AC foarte puțin. 
Trimis de pe al meu SM-N986B folosind Tapatalk

Acesta e varianta aspirata,nu?
Am observat ca a aparut 1.5TGDI.Nu era 1.4 inainte? Adica anul trecut..
Am observat ca a aparut 1.5TGDI.Nu era 1.4 inainte? Adica anul trecut..
Consum GT-line T-gdi AWD 6MT, am 32500km cu fierul.
Consumul mediu mixt este de 10l/100km, eu merg peste limita legală pe autostrăzi, făcut pe hârtie, din plin în plin, indicație în bord între revizii (le fac la maxim 10000km).
Întâmplări care mă fac să îmi pun unele întrebări, eu merg din plin în plin, alimentez de unde apuc de când mă știu, ce am observat, cu benzină CO 100 de la MOL sau OMV.... consumă mai mult cu 0,7...1,2l 100km, cu benzină de la Lukoil CO95 am avut cel mai mic consum, teste făcute pe același traseu.
Azi între București și Lehliui pe autostradă am avut un consum de 9,2l/100km, viteză între 90km/h..... 170km/h, fiind ceva lucrări.... nu am putut să merg constant cu tempomatul activ.
La întoarcere 8,6l100km, mers constant cu 130km/h cu tempomatul cuplat și 75...90km/h pe porțiunile cu lucrări.
Consumul mediu mixt este de 10l/100km, eu merg peste limita legală pe autostrăzi, făcut pe hârtie, din plin în plin, indicație în bord între revizii (le fac la maxim 10000km).
Întâmplări care mă fac să îmi pun unele întrebări, eu merg din plin în plin, alimentez de unde apuc de când mă știu, ce am observat, cu benzină CO 100 de la MOL sau OMV.... consumă mai mult cu 0,7...1,2l 100km, cu benzină de la Lukoil CO95 am avut cel mai mic consum, teste făcute pe același traseu.
Azi între București și Lehliui pe autostradă am avut un consum de 9,2l/100km, viteză între 90km/h..... 170km/h, fiind ceva lucrări.... nu am putut să merg constant cu tempomatul activ.
La întoarcere 8,6l100km, mers constant cu 130km/h cu tempomatul cuplat și 75...90km/h pe porțiunile cu lucrări.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT
Fan motoare supraalimentate pe benzină .
Fan motoare supraalimentate pe benzină .
Consum oras 1,6 tgdi manuala. Cel mai bun consum a fost de 9,4 l, dar nu cred ca se poate conduce asa . Mers normal 10,5 l. Mers normal dar cu reprize de accelerat puternic 11,5 l. Consumul e valabil pt Pitesti, in Bucuresti sunt convins ca e ceva mai mare .
Asadar si motorizarea asta e o mica sugativa pe Sportage!
Mașina are 1.8 tone la gol. Depinde de așteptări.
Am uitat sa precizez ca masina e AWD, deci 1,6 T-gdi, manuala, AWD.
Kia Ceed break e cu mult mai usoara?tomavlad1 wrote:Mașina are 1.8 tone la gol. Depinde de așteptări.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Deci am calculat bine cand comparam Sportage 1.6 gdi cu actuala electrica in privinda cheltuielilor cu combustibilul.danteodordoru wrote: ↑20 Feb 2021, 21:32 Consum 1.6 GDI MT6, București - Sibiu - București. Autostrada 130-140, Valea Oltului cum se merge pe acolo. Nu am menajat-o de loc, schimbat treapta după 3000. Mulțumit de consum. Adevărat, nu am avut bagaj și AC foarte puțin.
E deja ridicola diferența de cost in favoarea full electricei si asta nu face decat sa ne bucure.Poate scot astia un Sportage full electric

EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line
vinzi Peugeot-ul in secunda 2
)