Kia Sportage (2022)
Re: Kia Sportage (2022)
Promotia remat Kia a fost pana acum 2 saptamani (1500 euro ) . Prima scumpire / iar acum 2 zile ~ 23 mai preturile au crescut cu inca aprox. 1500 euro la toate variantele , ceea ce inseamna ca orice model Sportage la jumatea lunii mai era mai ieftin cu aprox 3000 euro. Am urmarit destul de atent pretul , vroiam sa fac o comanda . Acum mai astept sau ma orientez spre japoneze .

Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Poate așa este Joking, nu vreau să contrazic pe nimeni. Spun doar din experiența mea ... La sfârșitul lui Februarie am dat comanda și îmi spunea dealer-ul că trebuie să mă grăbesc, că nu o să mai fie oferta cu discount de 1500 euro “din partea Kia” (scria și pe site că oferta este valabilă până la 25 sau 27 Februarie, nu mai știu exact). Ulterior, oferta s-a prelungit până la 31 martie (am o broșură salvată pe computer). Acum, deși nu livrează nimic (sau foarte puțin), probabil au comenzi și nu mai fac niciun discount și au crescut și prețurile (dacă spui că ai urmărit evoluția lor). Dar reducerea de 1500 de euro a existat (am o poză salvată cu configurația și apare și reducerea KIA Remat
).

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KIA Sportage MY23 GTLine 1.6 T-GDI MHEV 7DCT 4x4
Un pic mai sus am spus ca am salvare din 18 aprilie in care nu apare acel 1500. Am atasat pdf-ul cu configuratia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Te cred, @nicusors. Partea proastă este că .... promoții ... nepromoții ... avem de așteptat (destul de mult, se pare) pentru a ne fi livrate mașinile dorite.
Eu sper ca sa nu ajunga scumpirea /scumpirile la buzunarul nostru. In contract scrie ca pretul este final, dar mai stii la ce sa te astepti ?...
Așa este, scrie în contract...dar acel contract ar cam trebui citit din ”scoarță în scoarță” (ceea ce nu toată lumea face) pentru a identifica diverse clauze care exonerează producătorul / dealer-ul de anumite obligații. Și întotdeauna pot exista surprize (de cele mai multe ori, neplăcute). Citeam pe diversele grupuri KIA de pe FB că sunt clienți care au fost înștiințați că modelul comandat nu se mai fabrică și există un Facelift (la ceed - xceed) și soluția propusă era să accepte noul model....evident cu o creștere de preț sau să li se returneze avansul și ”la revedere”....
Asteptare usoara celor care au fost inspirati si au comandat Sportige ul la preturile de lansare ! Ce scriam cateva postari mai sus despre Kia remat se refera la persone fizice . La juridice nu stiu conditiile .
Salutare,
Intrebare pentru cei care au achizitionat masina prin programul rabla. Ati avut nevoie de certificatul/certificatele de radiere a masinilor casate in original? E normal sa fie cerute originalele? Daca peste ceva timp trebuie sa faci dovada ca masina a fost radiata cum faci? Ce prezinti? Ramai tu cu o copie si dai la KIA originalul?
Intrebare pentru cei care au achizitionat masina prin programul rabla. Ati avut nevoie de certificatul/certificatele de radiere a masinilor casate in original? E normal sa fie cerute originalele? Daca peste ceva timp trebuie sa faci dovada ca masina a fost radiata cum faci? Ce prezinti? Ramai tu cu o copie si dai la KIA originalul?
Se elibereaza 3 exemplare originale la radiere, unul la tine, unul la primarie, unul la dealer.
La Ceed nu exista niciun facelift, tocmai a fost unul anul trecut, se schimba doar anul de productie MY23, MY=Model Year, au anulat comenzile pentru ca pretul s-a marit si nu le mai convine sa le vanda la pretul din contract, Kia nu da 2 bani pe contractele pe care le-am semnat cu ei.Sper cu toate astea sa le primiti, nu ca noi.Apache wrote: ↑25 May 2022, 20:23 Citeam pe diversele grupuri KIA de pe FB că sunt clienți care au fost înștiințați că modelul comandat nu se mai fabrică și există un Facelift (la ceed - xceed) și soluția propusă era să accepte noul model....evident cu o creștere de preț sau să li se returneze avansul și ”la revedere”....
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23
Dar s-au anulat pentru toate modele Ceed? Eu cred ca acolo vor sa evite problemele cu un anumit model Ceed.
Ca exemplu in Pakistan nu se mai primesc comenzi pentru 3 modele printre care si Sportage. Dar se onoreaza toate comenzile pina la sistarea comenzilor.
Ca exemplu in Pakistan nu se mai primesc comenzi pentru 3 modele printre care si Sportage. Dar se onoreaza toate comenzile pina la sistarea comenzilor.
Facelift s-a facut doar la xCeed, si da, s-au anulat la toate, ca vorbim de Proceed, xCeed, Ceed si Ceed GT, cele ce au cutie 7DCT
***Ceed GT MY23 Blue Flame
Sportage-ul mai are recomandare de a nu se depăși 3000rpm in prima mie de km?
Nu scrie in manual la Rodaj?
La Tucson scrie că în prima mie de km să utilizezi motorul intre 2000 și 4000 de rotații fără a menține pe distanțe lungi viteza/turatia constantă( trebuie alteranata)
La Tucson scrie că în prima mie de km să utilizezi motorul intre 2000 și 4000 de rotații fără a menține pe distanțe lungi viteza/turatia constantă( trebuie alteranata)
Tucson-2022, 1.6T-GDI, 6MT, AWD
i10-2021, 1.2 MPI, 5MT
i10-2021, 1.2 MPI, 5MT