tom , nu e discutabila deloc
uita-te par example la polita lui capsunica, crezi ca nu scot casco la 550 eur in anul 2 la suma asig in jur de 17-18000?:)
ma duc sub 500 usor
Daca tot se discuta de asigurari....si in special de Gothaer....am o dilema.
Casco oferita de Kia+Gothaer presupune plata in 2 rate. Prima o platesti tu, a doua o plateste Kia. Pana aici "tot normal".
Prevederea contractului zice ca, daca faci accident de "dauna totala", firma de asigurari plateste pretul din contract (de fapt pretul platit de tine ca masina noua), minus fransiza, minus pretul epavei, minus suma ratelor pana la finalul anului. Adica, daca faci accidentul in primele 6 luni, despagubirea nu va include si rata pe care trebuie s-o achite Kia. Practic, tu pierzi o suma de bani. Nu?
Cine stie sa explice cum se procedeaza ca sa nu pierzi acea suma? Banuiesc ca e vorba undeva intre 250 si 350 EUR.
Multumesc!
Nu stiu sigur ce sa zic.
In oferta zice ca se plateste in 2 rate, iar a doua rata se plateste de KIA.
A doua rata nu e dupa 6 luni?
Si chiar daca se plateste dupa 2 luni....cum se procedeaza daca o nenorocesti pana atunci (Doamne fereste!) ?
Oricum ar fi....tot mi se pare o prostie...
Adica de ce sa nu plateasca Kia prima rata....si a doua s-o platesc eu?
N-are sens, dupa parerea mea.
Daca ti se scade din despagubire urmatoarele rate pana la finalul anului, nu e normal sa se scada din "banii mei", si nu ai altora?
Chiar si cu plata facuta de Kia dupa o luna....ramane aceeasi nedumerire: si daca se intampla pana plateste Kia?
Banuiesc ca raspunsul il poate da doar cineva care a avut dauna totala....
Daca s-ar fi precizat ca plata se face "bara-bara" eu cu Kia, de la inceput, si nu in rate...as intelege plata dupa o luna.
Dar scrie in oferta ca plata se face in 2 rate....iar in conditiile contractuale scrie ca la despagubirile platite pentru dauna totala se scad restul ratelor pana la finalul anului.
asa scrie in polita mea casco
R 1: 292,01 EUR la 19-12-2017;
R 2: 292 EUR la 22-01-2018;
fransiza deductibila/eveniment la daune partiale= 0 euro
fransiza deductibila/eveniment dauna totala (% din SA) = 10%
RISCURI ASIGURATE: Avarii, Furt, Vandalism, Apa la motor, Acoperire in afara drumurilor publice, Acoperire roti
Ia sa citiți la punctul 10.4 pe la pagina 7 parca unde scrie
“Excluderi pentru secțiunea AVARII” la litera f scrie așa:
Daune produse de autori necunoscuți in timp ce Autovehiculul asigurat se afla parcat/garat/staționat.
Deci eu înțeleg ca dacă îmi găsesc mașina făcută praf in parcare Casco Gothaer nu repara mașina? WTF?????
Sportage 1,7DSL, 7DCT, 4x2 Style, Canyon Silver, My 2018, primit pe 14.02.2018, 72000+ km.....