7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
- bondalicir
- Auto:
Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
Și a ta a fost și mașina de DT dacă nu ma insel
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro
- bondalicir
- Auto:
@flavius in general pe forum găsești pasionați și cei care cauta rezolvări la diferite probleme.... Mai rar vor întra cei car nu au probleme dar vor sa își prezinte mașina ca merge minunat... Sunt și cazuri de astea dar procentul e covârșitor în favoarea celor cu probleme.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
Eu la Lancer diesel din 2008 , cutie manuala, am schimbat un ambreiaj + volanta(pe garantie), pana in 40.000 km in al doilea an, al doilea ambreiaj + volanta la 90.000 pe banii mei...am dat masina la 170.000 (11 ani)...probabil ca am invatat sa merg cu ea
...atata timp cat Kia e dispusa sa schimbe ambreiajul pe garantie eu nu vad o problema...macar sa fie asta singura problema (ambreajul)... Si problema la Sportage e la ambreiaj nu la cutie 

astept cu interes si eu vreo 30 de mii km sa vad in ce stadiu va fi, daca e asa rau cum se aude pe aici
totusi, mi se pare sau problemele sunt in principal ale posesorilor de dsl?
totusi, mi se pare sau problemele sunt in principal ale posesorilor de dsl?
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
E cineva cu Sportage Facelift DCT benzina care are probleme?Kia zice ca a schimbat volanta,discurile etc.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Face-lift este modelul 2019, corect?Nesta3 wrote:E cineva cu Sportage Facelift DCT benzina care are probleme?Kia zice ca a schimbat volanta,discurile etc.
Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Corect.Cu facelift atat interior cat si exterior.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT
We asta am bagat cateva zile de Bucuresti (de nevoie, nu ca am vrut eu). Am fost foarte atent la cutie in trafic, si la cald si la rece. Nu tremura cand pleaca singura (adica doar lasi frana) si nu tremura cand calci acceleratia cat de cat. Tremura de vreo cateva ori atunci cand abia atingi acceleratia. Pe modul Normal. Pe Sport oricum smuceste in traficul bara la bara, nu se poate utiliza.
De asemenea , nu tremura tot timpul, doar cateodata. De aceea banuiesc ca e chestie de soft si nu de hard.
In Brasov nu face chestii din astea, nici macar la rece dimineata. Doar mai smuceste o singura data, la interval de o saptamana sa zicem. Poate nu-i prieste capitala.
Sportage non-facelift.
De asemenea , nu tremura tot timpul, doar cateodata. De aceea banuiesc ca e chestie de soft si nu de hard.
In Brasov nu face chestii din astea, nici macar la rece dimineata. Doar mai smuceste o singura data, la interval de o saptamana sa zicem. Poate nu-i prieste capitala.
Sportage non-facelift.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track
Salutare .1.6.tgdi Dct model 2018 ,în curând 2 ani in decembrie ,deci facelift,34.000 ,până acum fara probleme ,doar când o bulversez uneori când e trafic mai aglomerat ,dar nicidecum cu tremurături doar mici smuceli . Poate am eu noroc până acum nu știu ce sa zic .Până acum e ok pt.mine ,as spune chiar f.multumit din toate punctele de vedere .
Salut. Mașina din 2018 , înmatriculată în mai 2019, 1.6 tgdi ,DCT, AWD pana în prezent 32000 km. Cutia a avut mici ezitări până în 10000km, poate am învățat și eu sa o conduc mai bine dar în rest fără probleme. Am intrat cu ea și pe drumuri forestiere de 3-4 ori și s-a comportat foarte bine.
Trimis de pe al meu SM-G973F folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu SM-G973F folosind Tapatalk
poate sa dureze pana la 30 de zile sa vina kit-ul nou de ambreiaje. Asa mi-a spus la IMG Jilava.
Sportage 2019 GtLine 7DCT AWD cu 45000 km sta deja de 3 luni in service Iasi si cei de acolo "nu ii dau de cap". Vitezele impare nu se cupleaza. Cica au schimbat discurile de ambreiaj degeaba. Actuatoarele.... la fel.
Acum cateva zile au zis ca au alta masina identica cu aceeasi problema in tara si ca asteapta raspunsuri de la fabrica.
Imi place optimismul noilor posesori de 7DCT dar sunt convins ca vor reveni pe acest forum in curand. Nu e normal sa schimbi kit de ambreiaj la 30.000-40.000 km cum am citit pe forum. Ce naiba! Ne-am intors la Dacia 1300?
Sa stiti ca si eu am fost la fel de optimist. Am crezut ca Kia a rezolvat problemele acestei transmisii. M-am imbatat cu apa rece.
Am o KIA Ceed care face 180.000 km in curand, si am schimbat amortizoare pe la 145.000. In rest doar consumabile.
Pentru cei care si-au achizitionat o masina de familie poate e ok.
Pentru un pret de achizitie de peste 30.000 euro ma asteptam sa fie cel putin la fel de fiabila ca vechiul ceed. Dezamagirea este maxima. 45000 km in 16 luni si deja a cedat. Nu cred ca o medie de 100 Km/zi e mult. Am vazut aceleasi probleme si pe forumurile din strainatate.
Intentionez sa ma alatur unei asociatii a posesorilor de KIA cu acest tip de transmisie care o sa actioneze in judecata producatorul pentru vanzarea de produse ce nu sunt conforme cu normele europene de calitate. Nu am ce pierde!
In cel mai rau caz dealerul va inlocui cutia sau elemente ale transmisiei pentru ca peste alti 40.000 - 50.000 km (cand pentru multi posesori garantia va fi deja expirata) sa nu ai alta posibilitate decat sa cheltui din propriul buzunar pentru a te bucura in continuare de masina achizitionata.
Atunci nici masina nu va mai avea un pret rezonabil de tranzactionare.
Cu cat petrec mai mult timp pe forumuri constat ca e o problema generalizata si nu pot sa fiu partas la optimismul celor care si-au achizitionat o kia cu acest tip de transmisie.
Acum cateva zile au zis ca au alta masina identica cu aceeasi problema in tara si ca asteapta raspunsuri de la fabrica.
Imi place optimismul noilor posesori de 7DCT dar sunt convins ca vor reveni pe acest forum in curand. Nu e normal sa schimbi kit de ambreiaj la 30.000-40.000 km cum am citit pe forum. Ce naiba! Ne-am intors la Dacia 1300?
Sa stiti ca si eu am fost la fel de optimist. Am crezut ca Kia a rezolvat problemele acestei transmisii. M-am imbatat cu apa rece.
Am o KIA Ceed care face 180.000 km in curand, si am schimbat amortizoare pe la 145.000. In rest doar consumabile.
Pentru cei care si-au achizitionat o masina de familie poate e ok.
Pentru un pret de achizitie de peste 30.000 euro ma asteptam sa fie cel putin la fel de fiabila ca vechiul ceed. Dezamagirea este maxima. 45000 km in 16 luni si deja a cedat. Nu cred ca o medie de 100 Km/zi e mult. Am vazut aceleasi probleme si pe forumurile din strainatate.
Intentionez sa ma alatur unei asociatii a posesorilor de KIA cu acest tip de transmisie care o sa actioneze in judecata producatorul pentru vanzarea de produse ce nu sunt conforme cu normele europene de calitate. Nu am ce pierde!
In cel mai rau caz dealerul va inlocui cutia sau elemente ale transmisiei pentru ca peste alti 40.000 - 50.000 km (cand pentru multi posesori garantia va fi deja expirata) sa nu ai alta posibilitate decat sa cheltui din propriul buzunar pentru a te bucura in continuare de masina achizitionata.
Atunci nici masina nu va mai avea un pret rezonabil de tranzactionare.
Cu cat petrec mai mult timp pe forumuri constat ca e o problema generalizata si nu pot sa fiu partas la optimismul celor care si-au achizitionat o kia cu acest tip de transmisie.
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
Am tot căutat dar nu am găsit, problemele la DCT sunt doar pe Sportage/Tucson și doar pe combinația 1,6 T-GDI?
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
Nu văd unde scrie de alte motoare în afară de 1.6. De fapt nu scrie nimic de motoare, doar modele.