termen de livrare depasit

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
rammstein01
Auto: Sportage

Re: termen de livrare depasit

Post by rammstein01 »

Nimic, nici măcar un anunț sau o amânare sau ceva.

gteisan
Auto: Sportage 1,7 DSL 2013

Post by gteisan »

primit seria, foarte posibil livrare masina saptamana aceasta. intarziere totala: 2 saptamani. avand in vedere ca mi-au acordat un set de anvelope de iarna cred ca merita asteptarea.

rammstein01

Post by rammstein01 »

A mai primit cineva vreo veste legata de data la care vine masina, vreo informatie legata de intarzieri etc.
MERSI

rammstein01

Post by rammstein01 »

De vreo luna ma tot conversez cu cei de KIA despre masina pe care am comandat-o acum vreo patru luni si care trebuia sa vina in vreo doua luni. Ei sustin in continuare ca intarzierea masinii este un caz izolat si ca intarzierile nu sunt o regula. Citind mesajele de pe forum si intreband in stanga si in dreapta am dat de foarte multi oameni care se incadreaza in aceste cazuri izolate. Prin urmare, consider ca cei de la kia nu stiu cum sa mai minta in legatura cu incapacitatea lor de a satisface comenzile :^o. Mesajul meu pentru cei care vor sa comande un sportage de 2.0, 136 C.P manual este sa se astepte la o perioada de cel putin 4 luni din momentul comenzii pana in momentul livrarii. Daca aveti nevoie de masina mai repede ar fi bine sa va mai ganditi. Sfatul meu este sa nu asteptati sa treaca multiplele deadlinuri pe care vi le vor da cei de la dealer si sa va pregatiti pentru o perioada foarte distractiva.
Cateva semne care ar trebui sa va ingrijoreze:
1. replici de genul intarzierea este un caz izolat
2. luni sau marti (maine sau poimaine) vom avea previziuni de productie - daca trec cele doua zile si nu primiti nimic o sa asteptati mult si bine
3. daca veti primi asigurari ca totul este in regula desi este evident ca lucrurile nu stau asa
4. daca au trecut cele doua luni (nu patru - pentru ca situatii speciale nu pot aparea chiar la fiecare contract) si nu aveti nici macar o indicatie legata de seria de sasiu
5. daca va promit cauciucuri de iarna trebuie sa va asteptati cel putin la o luna de intarziere.
In concluzie aveti mare grija la faptul ca dealerii sunt extrem de neseriosi si nu-si respecta obligatiile contractuale desi pe voi va obliga sa o faceti.
Sfatul meu ar fi sa nu va lasati amagiti si sa actionati imediat ce lucrurile nu sunt in regula.
In rest, numai de bine.

mongol
Auto: kia sportage 2dsl awd mt 184

Post by mongol »

Colegul are dreptate. Eu am achitat masina integral pe 9 mai. Abia azi am putut sa pun mana pe ea, dar atentie nu am luat-o acasa pt ca nu avea numere. De fabricat s-a fabricat pe 19 oct, ieri seara a sosit in tara. 6 luni, ca la ferrari. Desi in cateva posturi anterioare am acuzat si eu dealerul, se pare ca situatia e un pic mai complicata, ca de obicei noi suntem o tara mai cu mot. In Europa, in general, nu exista importator, e o reprezentanta A fabricii kia care vinde direct. Importatorul roman are comision si beneficiaza si de niste preturi accesibile pentru ca Romania nu e Germania.
Pe de alta parte doritorii de 2 litri diesel manuala (mai ales 184 hp) parca am fost ciumati. Fabrica pur si simplu a amanat nejustificat intrarea in productie. Eu inteleg ca trendul e spre automata, dar ce-ai cu placerea omului? Norocul nostru a fost aparitia faceliftului, fiind nevoiti astfel sa fabrice toate comenzile, inclusiv unele preconizate a fi produse in decembrie!!!!! Ba chiar luna viitoare e gata si o comanda pt stoc a importatorului de 2 litri 184hp adica vreo 6 buc, la care acesta renuntase din cauza multiplelor amanari.

rammstein01

Post by rammstein01 »

Totusi dealurul nu trebuie scuzat. La capitolul comunicare, grija fata de client si altele nota este 0. Daca stii ca masinile vin in 5 sau 6 luni de ce comunici ca vin in 60 de zile? de asemenea de ce dai deadlineuri pe care nu esti capabil sa le respecti? si multe altele. Mi se pare o mare porcarie sa pui omul sa astepte 5 sau 6 luni dupa o masina desi ai promis ca vine in 60 de zile. Ce ar fi daca un partener de afaceri al MIT MOTORS ar întârzia cu banii luni intregi si ar da vina pe tot felul de intamplaricare-l impiedica sa-si indeplineasca obligatiile? Oare cei de la MIT ar sta linistiti si ar spune vai saracul nu poate sa faca ceea ce s-a angajat?

mongol

Post by mongol »

Ai perfecta dreptate aici. Nu pot dovedi ca dealerul a stiut de faptul ca in vara se vor prelungi iar perioadele de asteptare la durate neverosimile, dar sa fim seriosi in mod sigur nu trebuia sa-mi garanteze ca o sa am masina cel maitarziu pe 20 iulie, iar eu sa o primesc pe 30 octombrie...
Pe de alta parte, in cazul meu, daca mi-ar fi spus adevarul, mi-ar fi facut o mare nedreptate. Pentru ca nu as mai fi cumparat masina. Iar masina, stiu ca ati spus-o toti pe aici, m-a surprins total. Nu, nu e perfecta. Dar e exact cum mi-as fi facut eu o masina. Singura problema, consumul de combustibil la 2 dsl, la mine nu exista sau am defecte comp de bord si indicatorul de combustibil. Mai exact: azi am plecat la ora 5 am din bucuresti. Aveam odo 140 km. Consumul neresetat de la plecarea din parcarea mit motors 10.8 l. Asta cu consum de 13.8 la plecarea cu odo 3 km. La iesirea din Rahova am resetat comp. Bucuresti-alexandria-craiova-orsova. La orsova am realimentat ca sa fiu sigur, desi mai aveam circa un sfert de rezervor. La intrarea in moldova veche aveam un consum mediu total de la iesirea din buc de 5.8 la suta.Incredibil. Am luat-o pe drumul cel mai scurt spre Timisoara, am parcat in centru unde am platit cu tel, am mancat la karagheorghe (sarbesc, ultra bun), pe autostrada pina la arad si de acolo Oradea si statiunea 2 mai la o pensiune thermal sau cam asa ceva. Ajuns la 19.30. Odo 966. Consum mediu din buc: 6.1. Motor in rodaj, 2dsl 184 hp manuala. Obs. Vit medie 65 km ora, pe dn pilot la 120, in localit 70-80, autostrada pilot 140. Nu am sarit de 2700 de ture. Pe clisura vit mica, drum praf. Centura aradului cu 20 la ora, aglomeratie. Noapte buna!

rammstein01

Post by rammstein01 »

dupa aproape 5 luni de asteptare am aflat in sfarsit ca pe 28 noiembrie sa va produce potocala. Sper sa fie asa ca nu mai am chef sa astept. Sper sa merite asteptarea si sa nu mai am parte de alte intarzieri "despre care nu se stia nimic acum 5 luni".

mongol

Post by mongol »

Asteptarea o sa merite garantat. Asta cu perioadele de asteptare e o mare porcarie. La inceput e de inteles, in al treilea an de productie nu mai e nici o justificare. Dealerul ne minte asta-i clar, dar si orezarii si-au dat cu stangul in dreptul. Bine ca macar au reusit masina, e fantastica.

rammstein01

Post by rammstein01 »

asteptarea a luat sfarsit dupa 5 luni si jumatate am primit seria de sasiu, astept sa vad ce "cadouri" voi primi.

chinezu81
Auto: Kia Sportage AT, 2.0, 184CP

Post by chinezu81 »

Pentru toti cei care asteapta masini zilele astea. Acum vin de la Baneasa. A VENITTT UN CAMION FRATILOR PLIN CU SPORTAGE :). Sper ca masina mult asteptata sa fie acolo. Bafta!

mongol

Post by mongol »

Daca va bate gandul la un Sportage acum e momentul. Pentru facelift o sa asteptati cel putin jumate de an pana in primiti. Iar modificarile sunt minore. In momentul asta exista pe stoc aproape toate motorizarile, inclusiv 184hp diesel!!! Sansa asta nu o sa mai fie prea curand. E bine ca puteti face si drive test (la mit baneasa), asta in cazul cand mai aveti dubii.

b76bgaarh
Auto:

Post by b76bgaarh »

asta cu stoc e cu dus si intors.

uite eu am vrut o masina culoarea x, interior de tip y, dotari z.

da iau cevde pe stoc, diferenta de pret trebuie sa faca diferenta pt renunta la x,y sau z. reduceri nu prea am vazut, asa ca.

ps eu am stat 3 luni sa vina masina.
masina familie Kia SPORTAGE 2.0 DSL 4wd CITY

chinezu81
Auto: Kia Sportage AT, 2.0, 184CP

Post by chinezu81 »

Eu am luat din stoc...nu s-a potrivit culoarea si faptul ca nu am camera pe spate (in retrovizoare). pana la urma culoarea asta silver e mai practica decat negru si senzorii de parcare isi fac foarte bine treaba ca sa mai am nevoie de camera. Am in plus xenon si bord supervision pe care nu le regret. Am asteptat fix 2 saptamani sa vina masina (era in parcul rece). De la Kia Aviatorilor am luat-o: mi-au zis ca vine vineri si vineri am avut-o. Foarte seriosi la dealer (mai ales ca ei trebuie sa monteze si alarma sa ia si numerele rosii ,etc.). Cum stiti toti de fapt fabrica e problema. Tu ai avut noroc cu 3 luni, altii saracii asteapta 5-6 luni :(

mongol

Post by mongol »

Nu vroiai neagra, crede-ma. Nu in bucuresti. Intr-un oras civilizat da. Negru e curat la noi fix doua ore dupa ce iesi de la spalatorie. In rest daca aveau 184 de cai si manuala luam de pe stoc indiferent de culoare si dotari sau lipsa lor. Luam chiar si alba. Orice numai sa nu astept nici macar o luna. Asa ca da, ai avut mare noroc.

Post Reply

Return to “Generalităţi”