Probleme livrare Kia Sportage

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
sergiu007
Auto: Kia Sportage 1.6 TGDI AWD - GT

Re: Probleme livrare Kia Sportage

Post by sergiu007 »

Da stim , cum este sa fi pieton. De fapt chiar am inceput sa ma obijnuiesc ca si pieton pentru ca la fel ca multi altii am facut aceeasi greseala de a vinde masina veche.......ce dor imi este de " Frumoasa" asa veche cum era.
Asteptare usoara baiet si fete..........
Kia Sportage GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 DARK GUN METAL

radumelinte
Auto: Kia Sportage

Post by radumelinte »

Aceeasi informare (ca cea pe care a prezentat-o Mandrul) am primit-o si eu de la MIT.
Comanda lansata in 19 februarie pentru GT Line 2.0 AT DSL
Se pare ca cei de la fabrica au ramas serios in urma cu productia, destul de neprofesional in conditiile in care exista un contract in care se mentioneaza un termen maxim (evident acoperitor, dar cu toata rezerva lor se va depasi in cateva zile in cazul meu).
Dealer-ul nu a gresit in acest caz, dar situatia nu este prea placuta.
Sportage GT Line 2.0 CRDI 185 CP AWD AT6

bogdanlex
Auto: Kia Sportage 2018 1.7 DSL DCT

Post by bogdanlex »

Salut,

Eu nu sunt de acord ca dealer-ul nu are nicio vina. Kia Romania e unicul importator, deci e interfata producatorului in Romania.

La un moment dat, am lucrat pentru un unic importator si am o idee, cat de mica, de cum merg lucrurile. Unicul importator are intotdeauna acces la o baza de date a producatorului care ii permite sa cunoasca cum merge productia de masini si au alerte de sistem cand ajung la capacitate maxima de productie. Ei stiau ca e posibil ca toate comenzile sa nu se poata onora in timpul agreat normal, insa, in loc sa nu mai ia comenzi (cum fac acum) sau sa dea un termen mai lung, au tacut malc si tot au luat comenzi dand termene nerealiste de livrare.

Calculul e simplu: decat sa nu iei 100 de comenzi ca nu poti respecta termenul si sa nu ai un profit de 500-1000 eur pe masina, mai bine le iei, vezi cati o sa ceara penalitati, încerci sa ii calmezi, dai un gest comercial la unii mai vocali si ai scapat. Daca la final despagubirile sunt mai mici decat profitul, ai facut un deal bun, ca oamenilor oricum le plac masinile si nu or sa duca la altul ca nu au unde, tu fiind unic importator.

Plus ca importatorul nu pierde niciodata. Toate despagubirile platite de el se deconteaza de producator. Adica producatorul nu ii mai ia bani o perioada pt accesul la platformele online de service, ii trimite moka niste aparate de diagnoza sau ii scolarizeaza moka niste mecanici, shit like this....

In opinia mea, Kia Ro nu tb plans prea mult. Pe mine, ca si client, putin ma intereseaza de ce intarzie atat timp cat se intampla asta. Ma cam lasa rece orice explicatie cand am dat aproape de 30000 eur si merg pe jos din Aprilie, cu banii mei in contul importatorului...

Dar asta e doar parerea mea...

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

Kia Sportage 2018, 1.7 DSL DCT Style

radumelinte
Auto: Kia Sportage

Post by radumelinte »

Salut

Inteleg ce spui Bogdanlex, dar problema cred ca a fost generata mai mult de schimbarile tehnologice pe linia de fabricatie si mai putin de volumul de comenzi. Sportage se fabrica de aproape 2 ani si jumatate, deci nu este la inceput de drum cand nu fac fata cu fabricatia (vezi cazurile Tiguan, Ateca sau Kodiaq - unde au fost termene de 4-6 luni la inceput).
Au avut de facut ceva modificari programate in fabrica (anuntate in martie) dar planul a fost intarziat din motive tehnice.
Una peste alta, fiecare si-a facut un plan. Iar acum ne cam incurca intarzierea asta. Nu e vorba de nerabdare, e vorba ca am nevoie de masina.
Sportage GT Line 2.0 CRDI 185 CP AWD AT6

MindruI
Auto: Kia Sportage 1.7 DCT Style

Post by MindruI »

Salut @radumelinte,

In ceea ce priveste Sportage, au cele mai mari vanzari din Europa/model (undeva in jurul a 35000 de unitati in primul trimestru), deci e oarecum de inteles intarzierea asta, pentru ca valorile astea reprezinta un maxim istoric pentru Kia in Europa. Pana la urma asta se traduce in faptul ca au intarzieri, plus ca nu aveau cum sa estimeze boom-ul de anul asta. Asta nu inseamna ca sunt mai putin frustrat de asteptare si de faptul ca s-au produs si livrat masini comandate mult dupa comanda mea (am inteles partea cu productia prioritara pe model mai popular but still...)
Kia Sportage 1.7 DSL Style Infra Red primita in 29.06.2018.

bogdanlex

Post by bogdanlex »

Salutare.

Mai are cineva vreo veste ? A mai primit cineva celebrul email de informare ca vor intarzia masinile ?

Zi faina sa aveti.

tomavlad1
Auto: Sporatge 1.6 TGDI 4x4 DCT

Post by tomavlad1 »

Eu am fost un norocos atunci. Am dat comanda la sfarsit de Ianuarie și am primit mașină săptămână trecută - 1.6 tgdi GT line.

Așteptare ușoară .

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

sergiu007

Post by sergiu007 »

Salut Tomavlad1, ce culoare ai la masina si ce optiuni,??

tomavlad1
Auto: Sporatge 1.6 TGDI 4x4 DCT

Post by tomavlad1 »

Alchemy Green si e GT line cu putine opțiuni.

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

sergiu007

Post by sergiu007 »

Salut baieti. Acum ma primit si eu e-mailul prin care sunt anuntat ca masina mai intarzie si ca va intra in procesul de fabricatie in intervalul 15-30 .05 2018 cu livrare cat mai curand.
Asteptare usoara .
PS . Rabdare si tutun......

sergiu007

Post by sergiu007 »

Bogdanlex , mai ai vreo veste ??

bogdanlex

Post by bogdanlex »

Salut Sergiu 007,

Eu inca nu am primit un mail la initiativa lor, asa cum ai primit tu.

In schimb, am dat azi mail la MIT si am primit urmatorul raspuns:

"Am cerut la fabrica estimare de productie pentru masina dumneavosatra .
Avem promisiunea ca pina luni 21.05.2018  se  va produce masina.

Din acel moment in 3-4 zile ajunge la Curtici si de acolo in Bucuresti.

Va anunt imediat ce primim seria de sasiu."

In esenta, zic cam aceleasi lucruri. Oricum, eu unu ma astept sa primesc masina undeva pe la jumatatea lui Iunie.

Va tin la curent.

Zi faina

sergiu007

Post by sergiu007 »

Aceeasi marie cu alta palarie ...... esti un pic pesimist... jumatatea lui iunie????? Hai ca ne face Narcis o surpriza si la inceputul lunii iunie ne cheama sa luam " fetele" in primire.....
Rabdare si tutun ........

MindruI
Auto: Kia Sportage 1.7 DCT Style

Post by MindruI »

Salutare,

Tocmai m-a sunat Narcis sa ma anunte ca masina mea va iesi din productie in data de 29 Mai si tot atunci voi avea si seria de sasiu. Sa vedem daca se vor tine de cuvant si cand va ajunge masina la mine. Va tin la curent.

Asteptare usoara!
Kia Sportage 1.7 DSL Style Infra Red primita in 29.06.2018.

bogdanlex

Post by bogdanlex »

Sergiu007,

Ce iti ziceam ? Masina lui Mindrul iese din fabricatie pe 29 si de atunci inca vreo 2 saptamani pana la livrare. Deci jumatatea lui Iunie....

Si pentru ca au intarziat cu livrarea, nu cred ca vor veni cu masinile de la fabrica direct in curte la MIT, ceea ce inseamna ceva timp pierdut.

Spor

Post Reply

Return to “Generalităţi”