Pentru cei care detin acest model de Kia (varianta Style), puteti sa imi spuneti va rog o parere despre ea? In mare parte daca aveti deja ceva probleme cu masina, daca aceasta transmisie 7DCT a primit ceva imbunatatiri, daca intr-adevar acest “mildhybrid”, poate sa fie problematic pe viitor? Pe partea de antifonare, calitatea interiorului, aspecte pozitive si pozitive m-ar interesa. Multumesc si sper ca nu am cerut foarte multe .
1. Probleme comune și fiabilitate
Transmisia 7DCT: Versiunea mai nouă a transmisiei cu dublu ambreiaj (7DCT) a primit îmbunătățiri față de generațiile mai vechi, unde existau unele probleme cu schimbările bruște de trepte la viteze mici. Totuși, uneori poate avea un comportament ușor ezitant în traficul urban aglomerat.
Mild Hybrid: Nu este un sistem foarte complex și, în general, nu ar trebui să creeze probleme mari. Principalul său rol este de a asista motorul termic pentru un consum mai mic și emisii reduse. Până acum, nu s-au raportat probleme majore cu acest sistem la Kia, dar fiind o tehnologie relativ nouă, rămâne de văzut cum se va comporta pe termen lung.
2. Calitatea interiorului și antifonare
Interior: În varianta Style, materialele folosite sunt de calitate decentă, dar predomină plasticul tare pe anumite suprafețe. Totuși, designul este modern, iar ergonomia comenzilor este bună.
Antifonare: La viteze de oraș, antifonarea este acceptabilă, dar la viteze de autostradă, unele zgomote de rulare și vânt pot deveni sesizabile, mai ales dacă ai jante mai mari.
Multumesc frumos de raspuns. Referitor la garantie, mi-au zis de la reprezentanta ca am 7 ani garantie (care acopera motor, cutia, etc), mai putin consumabilele. Acest lucru chiar este adevarat? Sau e doar o chestie de marketing?
Eu iti recomand sa ceri un carnet de garantie sau sa il cauti in torpedoul vreunei masini expuse in showroom. Garantia e pana la 7 ani, defalcata pe diverse elemente.
Buna,
ma uit si eu dupa un 1.6 T-GDI MHEV 6 MT 4x2 Style, MY25, scrie ca are cutie 7DCT, dar spune ca e transmisie manuala (nu ma deranjeaza, am condus asa de 20 de ani mai pot conduce inca 20). Exista 7DCT si manuale? Sper ca nu au problemele celor de la cutii automate? Multumesc.
Dacă ești mai old school , eu aș cumpăra doar cu motor termic, 6MT .
MHEV nu este nici cal , nici măgar , este doar o complicație in plus , fără mare economie de carburant , in vest mașinile MHEV nu se înmatriculează ca hibride .
Mai bine diferența de bani o bagi in dotări opționale.
Da, ai dreptate, sunt mai old school. Poate as fi facut pasul sa imi iau cu cutie automata, dar ce aud de 7DCT nu ma incanta, nu ma bag. Ma mai uitam la Korando, cu toate optiunile, are cumnatul meu (a trecut de la Ford) si e foarte multumit. Stiu ca e alta clasa, dar daca are atatea optiuni... Daca raman pe Kia, cred ca ma duc spre 6MT.
Korando este o alegere bună! Au cutii automate AISIN , japoneze , cu convertizor de cuplu , nu cu dublu ambreiaj, le vad din ce in ce mai des pe drumuri .
Salutare! Dacă ai dubii cu privire la cutia 7DCT / mild hybrid poți alege varianta HEV cu 6AT (schimbă foarte lin și până în prezent nu au fost raportate probleme de fiabilitate). Știu că există o diferență de preț dar dacă e configurată cu atenție, circuli in zone aglomerate și poate beneficiezi și de o reducere prin programul Rabla 2025 chiar merită această diferență! (posesor de Sportage HEV 6AT 4x4)
Confirm cu ce zice Iulian2004. Singura plangere, uneori se cam tureaza dar am gasit o solutie, ridic piciorul de pe acceleratie un moment si isi revine.
Salutare baieti si multumesc pentru parerile voastre. Dupa lungi cautari pe internet si alte sfaturi primite, am ramas pe GT Line 1.6 T-GDI HEV 210 CP A6 (4x4) MY25. Singurul minus de care am dat, daca ii pot spune minus, este problema pe care multi au avut-o legata de dilutia uleiului.
Legat de masina, ea este deja in reprezentanta dar astept dupa programul rabla, care parca nu mai vrea sa inceapa odata.