7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
aqua
Auto: T-GDI/GTLine

Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea

Post by aqua »

DCT nu e o cutie proasta si atat, e o cutie in tehnologia respectiva cum fac si alti producatori la care la fel exista si plangeri, ca e sau nu POTRIVITA pentru felul in care va rula masina se poate discuta, dar nici pe departe concluzia generala ca e o cutie proasta
deci in primul rand un DCT rulat doar intr-un oras aglomerat, la orele cele mai nasoale, probabil ca va incepe sa dea rateuri mai repede daca punem si soferul in ecuatie care nu stie decat sa dea talpa apoi frana si iar talpa, sa mearga in fundul masinii din fata cu piciorul ba pe gaz ba pe frana, deja se mareste considerabil riscul sa o dai peste cap si apoi sa plangi ca e o masina proasta KIA, am auzit si asta, nu mai are legatura doar cu DCT
eu rulez in bucuresti cu DCT din 2020, am spre 70 de mii, rulati afara sa zic in jur de 30 de mii in concedii, si de vreo 4 5 luni sa zic ca am o chestie care e din DCT, cand schimba din 3 in 4 la turatia ei normala de consum cat mai mic, adica pe la 1500 de ture, se simte o mica vibratie pana ajunge pe la 1800, eu o simt ca stiu masina insa un pasager nu va simti, daca accelerez o idee mai mult si schimba pe la 1800 2000 de ture nu mai are nicio treaba, deci departe de a fi deranjant
pe de alta parte, felul in care schimba atat de usor si cursiv si cat de fluent curge masina cu acest DCT pentru mine e mult mai important decat mici chichite care pot aparea in anumite situatii, e adevarat ca eu nu rulez zi de zi in aglomeratie in oras dar si cand rulez asa am un stil mai atent dar nu ma deranjeaza , nu sunt genul care vrea neaparat sa fiu tot timpul prima masina
eu zic sa va evaluati stilul de condus si traficul pe unde folositi masina si apoi vedeti, dar nu va mai luati dupa cei care trag concluzii ca e alba sau neagra
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT

RobertZrn
Auto: -

Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea

Post by RobertZrn »

Salutare

Sunt foarte interesat sa îmi cumpar un Proceed GT (204 Cai) dar nu prea mai vreau sa mai amestec în ciorba (manuala) și vreau să trec pe automata.

Băieții de la Kia au mai rezolvat din problemele la cutie la modelele de la facelift? Și la probleme mă refer la acea uzura prematura al ambreiajelor de la DCT. Bineînțeles , depinde și stilul de condus pe care îl ai, eu personal nu conduc agresiv dar nici nu vreau o surpriză pe la 30k (de exemplu) sa trebuiască să schimb ambreiajele deja.

Mersi!

Post Reply

Return to “Generalităţi”