Livrare modele Sportage 2022.
Re: Livrare modele Sportage 2022.
@misuvis
Scuze.
Despre asta este vorba
KIA SPORTAGE 1.6 T-GDI MHEV 7DCT HP 4X2 URBAN MY22
Scuze.
Despre asta este vorba
KIA SPORTAGE 1.6 T-GDI MHEV 7DCT HP 4X2 URBAN MY22
MHEV Style Automat a ridicat cineva pana acum? Sau macar confirmare de productie?
Comanda la 1 februarie, nicio informatie disponibila…
Comanda la 1 februarie, nicio informatie disponibila…
Kobayashi, mai zic ceva sursele? Nu e la misto ... trece greu timpul ...
Am fost instiintat de catre delaer ca masina ar fi ajuns in vama si ca ar trebui sa ajunga la ei saptamana viitoare... Doamne ajuta! 
Detaliile comenzii
------
Comanda plasata in : 15.12.2021
Termen de livrare: 65 de zile lucratoare (extins +8 saptamani)
Reprezentanta: MIT Motors Bucuresti - Baneasa
Varianta: GT Line
Motorizare: Benzina MHEV 4x4, transmisie 7DCT
Optionale: Pachet GT Line premium, pachet trapa
Metoda de plata: Avans 15000 RON
------

Detaliile comenzii
------
Comanda plasata in : 15.12.2021
Termen de livrare: 65 de zile lucratoare (extins +8 saptamani)
Reprezentanta: MIT Motors Bucuresti - Baneasa
Varianta: GT Line
Motorizare: Benzina MHEV 4x4, transmisie 7DCT
Optionale: Pachet GT Line premium, pachet trapa
Metoda de plata: Avans 15000 RON
------
Salut tuturor,
Din pacate nu mai am nicio informatie, doar zvonuri destul de greu de crezut.
Ultima informatie este ca toate comenzile de Kia Sportage automata se vor produce si livra. Nu stie insa nimeni cand.
Si eu astept...inca!
Din pacate nu mai am nicio informatie, doar zvonuri destul de greu de crezut.
Ultima informatie este ca toate comenzile de Kia Sportage automata se vor produce si livra. Nu stie insa nimeni cand.
Si eu astept...inca!
Ultima informatie este ca toate comenzile de Kia Sportage automata se vor produce si livra. Cred ca e corecta informatia. Azi mi-a spus un dealer ca toate aceste masini vor fi livrate pina in noiembrie.
@Kobayashi:
Din ce am inteles, sistemul de comenzi functioneaza in felul urmator:
- se coleacteaza comenzile emise intr-o luna (in cazul tau: Ianuarie)
- importatorul trimite o data pe luna comenzile (din luna precedenta) catre fabrica - in cazul tau: Februarie
- fabrica trimite in productie comenzile incepand cu luna urmatoare - in cazul tau: Martie
Cu alte cuvinte, timpul efectiv de asteptare trebuie sa il calculezi incepand cu luna Martie +6 luni = undeva in August ar trebui sa primesti masina. Probabil ceva de genul ar trebui sa ai trecut si in contract la termenul de livrare (ex: 180 de zile incepand cu 01.03.2022).
Cam asta e modul de calcul la momentul actual cand vine vorba de Sportage. Sa speram ca nu apar surprize pe parcurs..
Din ce am inteles, sistemul de comenzi functioneaza in felul urmator:
- se coleacteaza comenzile emise intr-o luna (in cazul tau: Ianuarie)
- importatorul trimite o data pe luna comenzile (din luna precedenta) catre fabrica - in cazul tau: Februarie
- fabrica trimite in productie comenzile incepand cu luna urmatoare - in cazul tau: Martie
Cu alte cuvinte, timpul efectiv de asteptare trebuie sa il calculezi incepand cu luna Martie +6 luni = undeva in August ar trebui sa primesti masina. Probabil ceva de genul ar trebui sa ai trecut si in contract la termenul de livrare (ex: 180 de zile incepand cu 01.03.2022).
Cam asta e modul de calcul la momentul actual cand vine vorba de Sportage. Sa speram ca nu apar surprize pe parcurs..
-
- Auto: Kia
Pe mine m-au amânat, am facut comanda în ianuarie cu luna de producție martie, acum mi-au trimis mail ca luna de producție e iulie cu livrare maxim octombrie. Nu mai preiau comenzi de sportage, fac un facelift din septembrie cu luna de comandă noiembrie. Am comandat BL 7dct în Cluj
Ar fi bine daca kia ro ar prezenta un punct de vedere oficial ... ca cum sta treaba, dar mi-e frica ca nici ei nu stiu exact ce se intimpla.
Facelift la 7-8 luni de la lansarea noului model? Nu am mai auzit așa ceva nicăieri în lume.Florin 1976 wrote: ↑21 Jun 2022, 15:24 Pe mine m-au amânat, am facut comanda în ianuarie cu luna de producție martie, acum mi-au trimis mail ca luna de producție e iulie cu livrare maxim octombrie. Nu mai preiau comenzi de sportage, fac un facelift din septembrie cu luna de comandă noiembrie. Am comandat BL 7dct în Cluj
mie treaba asta cu facelift mi se pare o fumigena...
-
- Auto: Kia Sportage 2022
@ Florin 1976
Tu nu ai semnat un contract? Cum sa iti modifice prin mail luna de comanda?
Iar ,,facelift”, poate schimba cutia si rola
Tu nu ai semnat un contract? Cum sa iti modifice prin mail luna de comanda?
Iar ,,facelift”, poate schimba cutia si rola
Si eu am primit aceeasi informatie - tot din CJ... - nu e modificare de luna de comanda per-se, ci notificare de punere in intarziere a comenzii.
Ai contract semnat, dar citindu-l veti vedea (si asta nu e doar la KIA) ca e destul de strong contractul pt ei... Adica, singurul lucru ce poti sa il faci e sa iti iei avansul inapoi daca vrei. Ei vor iesi din termenul de 2 luni + 8 saptamani stipulat in contract, ceea ce iti da tie dreptul comercial sa te retragi din contract.
Penalitati/despagubiri si alte povesti, mai greu si doar prin instanta.
Ai contract semnat, dar citindu-l veti vedea (si asta nu e doar la KIA) ca e destul de strong contractul pt ei... Adica, singurul lucru ce poti sa il faci e sa iti iei avansul inapoi daca vrei. Ei vor iesi din termenul de 2 luni + 8 saptamani stipulat in contract, ceea ce iti da tie dreptul comercial sa te retragi din contract.
Penalitati/despagubiri si alte povesti, mai greu si doar prin instanta.
Cred ca schimba doar modelul, MY22 => MY23 si eventuale mici schimbari pentru piesele care le-au generat probleme la masinile livrate. Desi pare cam scurta perioada pentru astfel de concluzii.
- cyrax_val
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI HEV 6AT GT
Ptiu, si eu am luat-o pe asta fara lifting facial...