Intrebari care nu merita un topic separat

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Re: Intrebari care nu merita un topic separat

Post by Nesta3 »

De pe ceed, unde are 204cp.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Poate nu iese la noxe. Sau e prea impins si nu rezista la 1800 kg cat are un Sportage full options. Sau nu are curba de cuplu pentru Sportage. Sunt multe motive.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

ionutp
Admin
Auto: Sportage 2014 2.0 DSL AT

Post by ionutp »

Ma gandeam sa pun cauciucurile de iarna de pe la mijlocul lui octombrie, ce parere aveti, ar trebui sa mai astept?
Din cate am citit daca nu e foarte frig s-ar putea uza mai usor si nu ar frana la fel de bine, insa afara nu vor fi 35 de grade ci vreo 15.
Asadar eu nu ma astept la nicio problema sau cel putin nimic semnificativ, dar nu ma pricep si nici nu am gasit prea multa "documentatie".
PS: Ma gandesc la asta si pentru un drum la "munte" (optional). Ce mi-ati recomanda sa fac?
Kia Sportage 2014 2.0 DSL 136CP AT AWD

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Astea de iarna se recomanda a fi montate atunci cand temperatura este sub 7grade celsius.Atata timp cat nu ai zapada pe drum poti merge linisit cu astea de vara, chiar si la munte.Eu zic din noiembrie sa le montezi.Asta daca nu vine mare zapada.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

tpetya
Auto: Focus mk2.5, Sportage 1.6 dsl

Post by tpetya »

La Sportage 2016+ este iluminata rotira pentru reglajul inaltimii farurilor? La a mea rotita aia si butoanele pentru plierea oglinzii nu sunt iluminate. Rotita aia chiar e enervanta ca in momentul in care ai nevoie sa ajustezi farurile nu vezi rotita.

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

Ma gandeam sa pun cauciucurile de iarna de pe la mijlocul lui octombrie, ce parere aveti, ar trebui sa mai astept?
Din cate am citit daca nu e foarte frig s-ar putea uza mai usor si nu ar frana la fel de bine, insa afara nu vor fi 35 de grade ci vreo 15.
Asadar eu nu ma astept la nicio problema sau cel putin nimic semnificativ, dar nu ma pricep si nici nu am gasit prea multa "documentatie".
PS: Ma gandesc la asta si pentru un drum la "munte" (optional). Ce mi-ati recomanda sa fac?
Si eu iti recomand sa astepti pana mai scad temperaturile. In primavara, am amanat destul de mult schimbarea cauciucurilor de iarna cu cele de vara pe seama starii de urgenta si a faptului ca foloseam rar masina. Insa in unul din cazurile rare cand am folosit-o, a fost necesar sa franez brusc, pe asfalt uscat, in conditiile in care erau 13-14 grade (cel putin) si am fost surprins de faptul ca masina a alunecat putin mai mult decat ma asteptam de la niste cauciucuri noi, in conditii meteo bune(Hankook iarna achizitionate in 2019, la inceput de sezon rece).
La Sportage 2016+ este iluminata rotira pentru reglajul inaltimii farurilor? La a mea rotita aia si butoanele pentru plierea oglinzii nu sunt iluminate. Rotita aia chiar e enervanta ca in momentul in care ai nevoie sa ajustezi farurile nu vezi rotita.
Sportage 2019 aici. Rotita in continuare, in mod enervant, neiluminata. Putin frustrant, mai ales cand uiti ca ai masina incarcata, esti la drum lung, primesti flash-uri si vrei sa faci un reglaj rapid. Si aici chiar mi se pare o probleme de design, in conditiile in care am avut Renault Clio din 2004 care avea rotita iluminata.

ionutp
Admin

Post by ionutp »

@Nesta3 @Alx03 - Multumesc mult, mai astept putin atunci si urmaresc vremea. Daca apar ninsori, le pun mai devreme, daca nu, probabil pe la mijlocul lui noiembrie in functie de ce termeraturi se anunta.

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Vezi ca atunci le pune toata lumea. Daca nu le ai in garaj sa ti le pui singur, stii ca te astepta coada imbarligata pe 3 strazi (vad ca esti din Buc).
Eu le pun totdeauna pe la jumatea lui octombrie ca sa nu stau cu orele.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

ionutp
Admin

Post by ionutp »

Da, m-am gandit si la asta, ma bazez pe faptul ca pot merge cam la orice ora pentru a le pune :D
E posibil sa le pun spre sfarsitul lunii, un 25-30 octombrie, sa vad si cum e vremea.

aqua
Auto: T-GDI/GTLine

Post by aqua »

Eu numai ce le am pus :lol:
Aveam jantele de vreo saptamana pe hol, 4 cutii mari, au venit si cauciucurile, hankook , o grămadă de loc ocupa și alea, si nu aveam de gand sa le mai tin si pe alea prin casa și apoi sa ma car cu toate la service, stat la coada, etc, și le am rezolvat în 20 min azi
Asa ca, la 27 de grade am roți de iarna 🤪
Da o sa ma uit ca boieru la TV când or începe cozile la iarnă, am trecut pe 18, foarte silențioase, probabil și pt ca sunt noi, janta vreo 560, cauciuc 570, senzor 160
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT

maryusyke
Auto: KIA Sportage

Post by maryusyke »

:? Salutare. Tot astept sa ajunga masinuta.Voi cat ati asteptat??..maine se fac 70 de zile de la comanda.(((

tyut
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT

Post by tyut »

In cazul meu ,final de 2018 ,80 zile

maryusyke
Auto: KIA Sportage

Post by maryusyke »

mersi .tyut

Alx03
Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine

Post by Alx03 »

Sunt curios daca si-a mai pus cineva intrebarea asta, dar eu sunt curios de ce, mai ales la modelul cu faruri de ceata pe LED, nu sunt folosite ca si cornering lights, cum sunt in ziua de azi la majoritatea masinilor, indiferent de marca. Mi se pare ca ar ajuta la vizibilitatea in unele manevre, poate chiar in serpentine, daca ar merge si la viteza mai mare.

AlwaysBlue
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT

Post by AlwaysBlue »

Salut. Intrebare oarecum offtopic. Am plasat o comanda pentru masina prin a 2-a saptamana din noiembrie, voiam sa va intreb daca a reusit cineva sa modifice ceva la configuratia initiala trimisa spre fabrica dupa plasarea comenzii. De la dealer mi s-a spus ca nu se mai poate modifica comanda, fiind deja receptionata de producator. Dar e clar ca nu s-a apucat nimeni s-o faca, teoretic conform contract se vor apuca de ea in ianuarie 2021.

De cand am dat comanda si pana acum m-am trezit ca as avea nevoie de ceva in plus la masina (deci optionale suplimentare). A incercat si reusit cineva, oare are sens sa insist cu vreun manager?

Post Reply

Return to “Generalităţi”