Din ce vad, farurile, luminile de ceata, stopurile sunt schimbate. Vad ca si evacuarea e mai integrata in bara spate. Oricum ar fi, mi se pare ca arata bine.
Pare un faceliftul clasic si minimal, adica schimbat faruri/stopuri/bucliere fara sa se umble la partea de tabla.
In spate imi place in masura in care e ceva nou. Nu pot sa spun ca e mai frumoasa sau mai urata. Putea foarte bine sa fie versiunea actuala iar actuala sa fie faceliftul. Pacat ca au lasat semnalizarea in bara. E primul loc care se juleste la o masina. Plus ca nu sunt vizibile decat de cel din spatele tau si risti sa dea careva peste tine cand mai iesi din rand.
In fata nu-mi place absolut nimic. Farurile sunt prea incarcate si personal nu ma incanta toate traforajele pe care le permit led-urile actuale (la nicio marca, nu doar aici), prefer farurile clasice, rotunde. Masca e mai mica, mai rotunjita si mai cuminte, desi trendul e invers. Si nu-mi place fagurele cu elemente mai mari si mai rare care lasa sa se vada matele din spate. Dunga cromata e ca nuca in perete, grila de admisie taiata cam din topor. Cel mai urat mi se pare insa designul proiectoarelor de ceata. De fapt nici nu-mi dau prea bine seama ce vor sa reprezinte, o invalmaseala de chestii care se adauga farurilor incarcate.
Iar rotile de 19" au ramas in continuare uratele.
La bord vad ca au incercat sa integreze un ecran mai mare, doar ca arata cam a Aliexpress. Nu-mi pare rau dupa el ca nu prea dau gramada dupa joaca cu ecranul central. Am masina actuala din septembrie si n-am folosit niciodata Medianav-ul. Poate de vreo 2 ori in primele zile de curiozitate dar m-am plictisit de el dupa 10 minute si l-am stins.
Acum in realitate s-ar putea sa arate mai bine (asa cum se spune si de actuala versiune) si s-ar putea sa aiba si alte lucruri bune la interior (soft si hard) dar una peste alta ma adaug celor carora nu le pare rau ca n-au asteptat faceliftul (de fapt chiar ma bucur si nu, strugurii nu sunt acri).
Modificari minore la design, jantele misto, nu inteleg de ce pun micro-hibridul pe diesel, dar ma rog, alegerea lor.
Pacat ca plansa de bord a ramas aproape nemodificata, acolo trebuia intervenit masiv.
Pai nu sunt atat de mici modificarile: introducerea 1.6 diesel inclusiv cu DCT, va fi urmata de scoaterea lui 1.7. Nu are sens sa aiba 2 motoare similare ca si putere unul de 1.6 si altul de 1.7!
La fel de probabil "noile motorizari" vor fi compatibile cu Euro 6a, iar 1.7 nu l-au mai dezvoltat.
Sistemul mild hybrid e pur marketing exact ca si la Suzuki. Ce bine ca ne spun ca bateria va fi de 48v. Nici urma de cati amperi are.
"Modelul îmbunătățit Sportage adoptă cel mai avansat sistem de asistență în timpul condusului dezvoltat de Kia, ce include Smart Cruise Control cu sistemul Stop&Go, sistemul Around View Monitor ce contribuie la ușurarea manevrelor de parcare dar și sistemul de avertizare a șoferului – Driver Attention Warning – ce combate oboseala și lipsa de atenție la volan. Clienții europeni au la dispoziție noi sisteme de infotainment cu touchscreen de 7.0 inch sau de 8.0 inch ‘frameless’."