Senzori de presiune - TPMS
-
- Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Re: Senzori de presiune - TPMS
Standard iti afiseaza presiunea in psi, modificati din meniu sa afiseze bar.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- FlorinHM
- Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra
Sambata am reusit si eu sa imi montez jantele+senzori+cauciucuri de iarna, la Autosoft Fundeni.
Sunt putin surprins de costul TMPS (37 ron/senzor, total 148 ron), am un pic impresia ca am fost pacalit! Dar poate e doar o impresie!? Alti colegi pot confirma acest cost?
Aici gasiti listate de mine toate costurile la operatiunea de schimb jante/cauciucuri iarna -> viewtopic.php?f=74&t=24371&p=240126#p240126
Sunt putin surprins de costul TMPS (37 ron/senzor, total 148 ron), am un pic impresia ca am fost pacalit! Dar poate e doar o impresie!? Alti colegi pot confirma acest cost?
Aici gasiti listate de mine toate costurile la operatiunea de schimb jante/cauciucuri iarna -> viewtopic.php?f=74&t=24371&p=240126#p240126
- _MAN_
- Auto: Sportage 2017 1.6GDI Style
Tot atat am platit si eu la Autosoft Dudesti pentru montarea senzorilor.
Tot atât am plătit și eu la Autosoft Militari.
Dimensiuni 17":
montat senzori - 4x37 lei
echilibrat - 4x11 lei
montat - demontat - 2x10,5 lei
umflare azot - 4x3,2 lei
plumb - 6x1,69 lei
TOTAL = ~235 lei
Dimensiuni 17":
montat senzori - 4x37 lei
echilibrat - 4x11 lei
montat - demontat - 2x10,5 lei
umflare azot - 4x3,2 lei
plumb - 6x1,69 lei
TOTAL = ~235 lei
KIA Sportage MY23 GTLine 1.6 T-GDI MHEV 7DCT 4x4
- FlorinHM
@Apache,
Vad ca tu ai platit doar 2 roti montat-demontat
?!? Celelalte 2 roti le-ai montat singur
?
In plus pe mine m-au tarifat vad de doua ori cu acest montat-demontat
- probabil o data la demontat setul de vara si o data la montat setul de iarna! La tine de ce apare doar 1 montat-demontat?
Deci la mine:
- montat/demontat roata 17 (4 buc): 37
- montat/demontat anvelopa 17 Jeep (4 buc): 42
- echilibrat 17 Jeep (4 buc): 44
- umflare cu azot M (4 buc): 12.80
- spalat roata (4 buc): 8.80
- plumb adeziv rola ((0.09): 26
- saci anvelopa (4 buc): 8
- TMPS-montat senzor pe jante (4 buc): 148
Total: 326
Vad ca tu ai platit doar 2 roti montat-demontat

In plus pe mine m-au tarifat vad de doua ori cu acest montat-demontat

Deci la mine:
- montat/demontat roata 17 (4 buc): 37
- montat/demontat anvelopa 17 Jeep (4 buc): 42
- echilibrat 17 Jeep (4 buc): 44
- umflare cu azot M (4 buc): 12.80
- spalat roata (4 buc): 8.80
- plumb adeziv rola ((0.09): 26
- saci anvelopa (4 buc): 8
- TMPS-montat senzor pe jante (4 buc): 148
Total: 326

- FlorinHM
Super atunci. La mine după cum vezi e o diferența de 100 Ron. Ciudat! Asta e. Drumuri bune:)
Ahh... încă ceva și poate de aici diferența. Eu nu am montat și roțile pe mașină (era început de septembrie), doar le-am pregătit și le-am depozitat în garaj în așteptarea anotimpului rece.
cum sa dai bani pe montat senzori , am vorbit cu baiatu la autosoft militari i-am dat lui 20 lei si aia a fost
. Ii ia efectiv 30 sec de senzor , pretul ala de 37 lei este aberant .

Ăsta este tariful oficial. Dacă știam că se poate rezolva cum ai rezolvat tu, mai reduceam din costuri ...
Oricum când am ajuns la ei, am fost luat în primire de șeful de service care după ce m-a întrebat cu ce mă poate ajuta, a chemat un mecanic și i-a explicat ce are de făcut (la ce să fie atent când montează senzorii, cât de tare să-i strângă etc.) așa că varianta cu dat ceva băiatului, cred că era ieșită din discuție.

- FlorinHM
Right. Si la mine la fel "când am ajuns la ei, am fost luat în primire de șeful de service care după ce m-a întrebat cu ce mă poate ajuta, a chemat un mecanic și i-a explicat ce are de făcut (la ce să fie atent când montează senzorii, cât de tare să-i strângă etc.)".
In plus oameni au fost corecti, m-au informat in prealabil ca exista un cost de 37 ron/senzor, vreau sau nu, si le-am spus ca da, sa faca ce trebuie ca sa fie totul bine.
Sunt de acord si cu ce spune Fantomel. M-am uitat efectiv ce face omul cand pune senzorii, i-a luat intradevar max. 30 sec sa ii ia din ambalaj, sa ii pozitioneze pe janta, sa ii stranga. Nu stiu daca a mai facut altceva (era destul de departe si nu puteam vedea detalii), dar intradevar si mie cei 37 Ron/senzor mi s-a parut mult ulterior, gandindu-ma ca am dat 100 Ron/senzor, deci mi-au luat 40% din pretul unui senzor ca sa mi-l monteze
Asta e, e tarif oficial, ce sa mai comentam, am vrut Autosoft, am avut Autosoft.
Case closed. Sa ne bucuram de masini in continuare
In plus oameni au fost corecti, m-au informat in prealabil ca exista un cost de 37 ron/senzor, vreau sau nu, si le-am spus ca da, sa faca ce trebuie ca sa fie totul bine.
Sunt de acord si cu ce spune Fantomel. M-am uitat efectiv ce face omul cand pune senzorii, i-a luat intradevar max. 30 sec sa ii ia din ambalaj, sa ii pozitioneze pe janta, sa ii stranga. Nu stiu daca a mai facut altceva (era destul de departe si nu puteam vedea detalii), dar intradevar si mie cei 37 Ron/senzor mi s-a parut mult ulterior, gandindu-ma ca am dat 100 Ron/senzor, deci mi-au luat 40% din pretul unui senzor ca sa mi-l monteze

Asta e, e tarif oficial, ce sa mai comentam, am vrut Autosoft, am avut Autosoft.
Case closed. Sa ne bucuram de masini in continuare

Eu vad costul ridicat al montajului ca fiind mai degraba o taxa de risc, valvele senzorilor de presiune sunt metalice si in cazul celor folositi acestea sunt oxidate/ruginite ceea ce creste riscul ruperii la montat/demontat. Nu caut scuze doar spun cum am inteles eu
Kia Sportage, GT-Line, 1.6T-GDI, AWD, DCT7, Sparkling Silver
-
- Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
La Autosoft Fundeni mi-au luat o taxa insignifianta pentru montarea senzorilor pe jante, ajung acasa si va spun de pe bon.