Sunt posesoru unui cee'd sw 1.4 best din 2008 si a venit vremea unei masinute noi, aici puteti voi sa ma ajutati cu niste sfaturi,idei si pareri.
Am de ales intre un Sportage 1.6 benzina 136 Cp Clasic 4x2 cu trapa, scaune incalzite, pachet 3 (Ecm,camera vedere spate,sistem aprindere automata a luminilor,parbriz cu degivrare) si pachet 5 (bluetooth,pilot automat,comenzi audio pe volan) cu foarte frumoasa garantie de 7 ani integral din bara in bara la 18433 cu 0-100 km/h in 11,1 sec si V max de 178 km/h cu un consum de (u/ex/m) 8.2/6/6.8 (off topic un pic garantia chiar este reala!! va spun din propria experienta unde la cee'd mi s-au schimbat una alta pe garantie) si un Citroen C 4 Picasso Seduction 1.6 Vti de 120 cp 18059 euro (cu optional vopsea metalizata si pavilion panoramic)...motorul are 13.3 secunde 0-100 km/h si V max de 186 cu un consum (u/ex/m) de 9.4/5.6/7.4...decizia e grea fiecare masina are plusuri si minusuri:
Sportage:
+ Garantia, garda la sol, amabilitatea omenilor de la service-ul Mit Motors Aviatiei pe care ii stiu deja de 4 ani, jantele din aliaj, toate scaunele incalzite
- reviziile nu foarte ieftine (comparativ cu cee'dul pe care il am), timpul mare de asteptare, anvelope mai scumpe fiind pe 17
Picasso:
+ parbrizul foarte mare, portbagajul mai mare, modularitatea,
- garantia mult mai mica, garda la sol...ramai in prima zapada, scaunele spate individuale nu is prea prietenoase cu oameni mai corpolenti,pavilionul panoramic nu se deschide, lipsa unor optionale (camera spate, bluetooth, scaune incalzite)
Achizitionare doresc sa o fac cash cu sistemul remat deci cam 17000 pt una sau cealalta (app de unde pot lua tichete mai ieftine decat la dealer dar sigur valibile??), daca aveti vreo sugestie cum pot obtine o reducere sau un optional bonus va rog sa imi spuneti!!

Un minus comun este pretul un pic piperat si faptul ca bugetul nu imi ajunge pt un diesel...consumul la benzina fiind mai mare decat cel anuntat (foarte normal intr-un oras ca bucurestiul si in functie de stilul de condus dar la cee'd am 7.6 pe CB...ceea ce e foarte aproape de realitate fiind undeva catre 7.8-8 in oras - unde merg bleg si incet - si 7 in afara - unde merg tare dar nu peste 140 unde consuma prea mult-)
In limita in care aveti timp va rog sa ma ajutati
Numai bine tuturor si multi km fara probleme