Revizia 3 benzina (3 ani/45.000km)

Inclusiv campaniile de rechemări
eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Re: Revizia 3 benzina (3 ani/45.000km)

Post by eugenflorinmanea »

Si uite asa pentru 20 lei economisiti ti ai scos blocul motor din garantie... [-X
Dc Doamne fereste se intampla ceva da-i in judecata, plateste cateva mii de eur pe expertize si contra-expertize...si tot cu dreptatea in mana mori ca doar e Romania.
SAAB 9-5

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

@Stoik

Stai linistit nu ai pierdut nicio garantie la blocul motor, sunt doar vorbe in vant spuse de oameni care nu au calcat, probabil, niciodata pragul unei instante.

@eugenflorinmanea
Atunci cand acuzi ca din cauza unui filtru de aer s-a stricat ceva la motor, TREBUIE sa si demonstrezi (sarcina probei in drept), altfel este ca si cum as spune eu acum ca tu ai furat ceva si nu ar trebui sa demonstrez nimic, tu fiind "aruncat" in inchisoare pt urmatorii 5 ani.

Treaba asta cu garantia "pierduta" se rezolva foarte usor.
Daca se strica ceva, faci o cerere scrisa sa repare, iar ei trebuie sa iti dea raspunsul, negativ, in scris.
Daca il dau sau nu te adresezi ANPC-ului iar service-ul trebuie sa demonstreze in fata lor ca defectiunea provine de la consumabilele tale, iar in caz contrar va trebui sa efectueze reparatia in garantie.
Nu este nevoie sa platesti nici expertize asa cum spun unii, nici altceva. Se rezolva cu o sesizare catre ANPC.

Chiar daca ar fi sa demonstreze service-ul ca are dreptate, ai actiunea deschisa si pregatita prin raportul de expertiza, impotriva societatii care ti-a vandut piesa buclucasa, firma care va trebui sa iti plateasca eventualele daune.

Restul sunt povesti, iar pentru a fi cat se poate de la obiect, aratati-mi un Ceed care s-a stricat de la un filtru de polen after market si nu mai spun nimic. Nici de la filtrul de aer after market nu am auzit pe nimeni sa se planga asa ca va las pe voi sa trageti concluzia.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Stoik
Auto:

Post by Stoik »

@eugenflorinmanea
nu am pierdut nicio garantie, doar in caz daca se intampla ceva, atunci blocul motor ar iesi din garantie.
@sender
cunosc acest aspect, al "pierderii" garantiei, m-am consultat si cu tine inainte si cu alti domni care mi-au spus clar ca sunt doar vorbe pt a forta revizii cu consumabilele lor.
daca, doamne fereste, o sa am vreo problema o sa ma duc la garantie si o sa ii oblig sa imi arate cum si in ce maniera defectiunea s-a produs din cauza consumabilelor aduse de mine, o expertiza cum a zis si sender.
si nu cred ca un filtru de ulei MANN este mai prost sau functioneaza diferit fata de unul "original" KIA, sau unul de aer sau de polen. daca veneam cu ulei WINNY(marca economica cora) 5w30 si insistam sa fie folosit, poate atunci se punea problema garantiei, insa in rest au fost doar presiuni asupra mea ca m-au vazut mai tanar si nepriceput in domeniu.
mersi inca o data de sustinere @sender, doar asa putem sa fim tratati corect, pe banii nostri.

adi2727
Auto: KIA Ceed Best

Post by adi2727 »

crai wrote:reglarea direcției nu intră in garanție decăt în primii 3000 de km parcă scrie și în carnetul de garanție și eu am pățit aveam 18.000km și mînca interior dreapta fără sa dau cu roata în ceva gropi sau alceva mau taxat cu 70 de lei.
... mda ... tot 63 lei fara TVA ... insa eu cred ca reglarea directiei a constat mai mult in umflarea rotii stanga :shock: decat in "reglat" propriu-zis

Acum, sincer, prefer sa dau 600 lei pe an la revizii, decat sa mi se strice odata ceva si sa n-am decat optiunea ... sa dau de la mine. Piesele sunt destul de scumpe, astea originale. Oricum ... mai mult de 5 revizii nu cred ca am sa-i fac. [-(
KIA Cee'd 1,4 BEST
Image

bodo
Auto:

Post by bodo »

revizia a 3-a m-a costat la autohaus tudor constanta 513 ron. Ofi bine, o fi rau nu stiu. Tot ce stiu e ca am stat cu mainile in buzunare si m-am uitat la ei cat timp au lucrat la masina. detalii preturi si consumabile la sectiunea service topicul Autohaus Tudor (BOSCH) - Constanta
CT 22 BOF cee'd HB - mai negru ca dracu'
"daca vine apocalipsa nu disperati!, veniti in Romania caci noi suntem cu 50 de ani in urma"

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

Revizia a 3-a, Brasov 837 lei. Ce au schimbat ]n plus fata de ceea ce ar fi trebuit a fost lichidul de frana neschimbat la a 2-a revizie. Voi reveni cu amanunte. Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

efectuat si eu azi revizia 3 la SAB (Braila)

s-au inlocuit:
bujii si filtru polen = 112 ron (luate de la g-buy Polonia)
filtru ulei = 17 ron (Al Padrino Bucuresti)
ulei Mobil 1 ESP Formula 3l = 141 ron
manopera = 195 ron
filtrul de aer K&N a ramas pe pozitie :D
TOTAL = 465 ron

s-au verificat pe dedesubt si in plus la amortizoare toate suruburile / piulitele, s-a pus testerul pe masina, verificat lichidul de frana, antigelul.......totul e ok.
una peste alta ma declar multumit, cu exceptia manoperei (cam maricica) :?
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI

facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila

http://polishbraila.blogspot.com/

jiji27
Auto:

Post by jiji27 »

Salut

Urmeaza sa fac si eu revizia de 45000 km, sincer am citit prin topicul acesta dar nu-mi dau seama care e pretul corect, s-au vehiculat sume de la 400 Ron la 1200 Ron, am inteles ca scumpe ar fi placutele, eu le-am luat deja , deci sper sa nu sara de 5-600 Ron. Oricum o sa sun inainte si o sa intreb cat ma costa, fac o prospectare a pietei...
In al dolea rand nu stiu pe ce service sa merg, am fost si pe la Neoserv Ploiesti dar nu am reusit sa-mi fac o parere, MIT in Baneasa nu mi-a placut si am auzit numai lucruri urate despre ei, la IMG nu mi-a placut cum am fost tratat deci nu am cum sa ma mai duc nici daca ma cheama sa-mi faca gratuit revizia, singurul loc unde am fost multumit a fost la MIT Aviatorilor dar mi s-au parut mai slab dotati...

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

pai dupa cum vezi o revizie se invarte ca pret in jurul sumei de 450 ron (cu consumabilele la pachet) si 600 ron (cu cele de la service)...
referitor la service-ul unde vrei sa faci revizia (vad ca esti de la capitala) sa-si dea cu parerea colegii din zona respectiva...nu vreau sa fiu carcotas, dar daca vei da un search sau te vei uita pe topicul dedicat Neoservului......nu cred ca vei citi prea multe de bine
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI

facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila

http://polishbraila.blogspot.com/

tukyy84
Auto:

Post by tukyy84 »

Salutare,am facut si eu azi a 3 revizie,600 lei a costat.
Am doar o intrebare referitor la seriile unui filtru.Mi-a dat filtrul vechi inapoi si m-am uitat pe factura de anul trecut si difera seriile,nu ar trebuie sa fie identice ?

http://img641.imageshack.us/i/241120101588.jpg/

http://img254.imageshack.us/i/241120101590.jpg/

costelo
Auto:

Post by costelo »

cauti si tu nod in papura acuma :)
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76

tukyy84
Auto:

Post by tukyy84 »

Daca tu accepti sa-ti puna filtre de la alta masina ma bucur pt tine,eu prefer cele noi ca de asta le platesc ,nu ?

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

tukyy84 wrote:Salutare,am facut si eu azi a 3 revizie,600 lei a costat.
Am doar o intrebare referitor la seriile unui filtru.Mi-a dat filtrul vechi inapoi si m-am uitat pe factura de anul trecut si difera seriile,nu ar trebuie sa fie identice ?

http://img641.imageshack.us/i/241120101588.jpg/

http://img254.imageshack.us/i/241120101590.jpg/
Cel mai probabil codul de pe factură este codul intern "de magazie" şi defineşte articolul, neavând de a face cu seria filtrului. Nu cred că stă cineva la depozit să introducă sute (dacă nu mii) de serii de repere. De obicei, se introduce ca reper şi primeşte automat un cod intern generat de algoritmul aplicaţiei de gestiune.

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

@tukyy84
vada ca se repeta "doleanta", tocmai ce iti raspunsesem pe alt topic, are dreptate zaboss
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

tukyy84
Auto:

Post by tukyy84 »

Mersi pt raspuns,merg pe mana voastra,v-am intrebat pt ca am vb cu mecanicul si i-am zis ca am facut doar 4000 km de la revizia de anul trecut si poate ca nu ar mai trebui schimbat vreunul dintre filtre iar el mi-a zis ca se schimba obligatoriu la 1 an de zile,dar pe un ton nu tocmai placut.

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”