Revizia 2 benzina (2 ani/30.000km)

Inclusiv campaniile de rechemări
hambros2001
Auto:

Re: Revizia 2 benzina (2 ani/30.000km)

Post by hambros2001 »

Am facut ieri revizia a II-a de 2 ani, la Kia Braila pe care am platit 214 RON.
In pret nu a intrat decat pretul manoperei si filtru de ulei. Filtrul de polen il aveam eu, de asemeni si uleiul cumparat 3 l de la Ena Galati cu OMV Bixxol Special C3 5W30 cu pretul de 38RON/l. Mai aveam de la prima revizie cam 500ml din care a completat acum pana la nivel, desi nivelul ca si la prima revizie este peste full. Filtru de aer nu l-au schimbat, s-au uitat la el si cica e curat nici macar suflat desi i-am intrebat daca nu trebuie suflat.
Am mai reclamat problema cu intratul greu in marche arrier sau cu iesitul din el cand dau cu spatele-au uns nush ce furca de la ambreiaj cu spray-ul si desigur in service cu motorul cald mergea perfect, greierele de la bulbul din partea dreapta a bordului care ma sacaie vara pe drum denivelat - nu l-am putut reproduce caci iarna nu se aude - deci nu s-a remediat, o alta problema: mersul innecat cand motorul este rece in trepte inferioare pana in 3000 de turatii cam 500 m-bagat pe calculator - nu sunt erori.
Totodata am facut si ITP-ul tot la ei in curte cu 60 RON, rezolvat f. prompt.
Per ansamblu sunt f. multumit de pret, dar nemultumit de atentia acordata, nu s-a verificat nimic din lista de revizie, nimic in plus de ce am reclamat, iar cele reclamate au ramas nerezolvate, si am oarece dubii privind neschimbarea filtrului de aer motor la revizia 2 caci din ce am la revizia a II-a majoritatea l-au schimbat. Mai este cineva cu filtrul din fabrica pe masina dupa revizia a II-a?
O alta ciudatenia este ca mi-au gasit codul VIN intr-un lot cu rechemare in service pentru niste probleme cu garniturile lampii de stop-frana si cele 2 lampi de luminare numar spate, care cica trebuiesc inlocuite pentru a preintampina o eventuala coroziune a tablariei :shock: . Am stabilit ca ma vor suna din nou pentru o alta programare in service la tinichigerie pentru schimbarea acelor garnituri. A mai avut intalnit cineva problema aceasta? :?:
KIA CEE'D SW, 1,4 Best Abbys Blue

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

pai daca ei nu au vrut sa schimbe filtrul de aer...il poti schimba tu....normal era sa il schimbe....mai ales la revizia 2.....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

xp
Auto: kia ceed 1.4 best 2008

Post by xp »

Au consemnat undeva ca nu au schimbat filtru de aer ? Cel mai bine ar fi sa-l schimbi tu .
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-90.000 km

psystem
Geologu'
Auto:

Post by psystem »

In caietul de intretinere scrie clar: filtrul de aer se verifica la 15 si la 30 de mii km si se inlocuiesti numai daca este cazul.

Bafta
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km

dangre
Auto:

Post by dangre »

Am facut revizia a doua la SC Valberto Tulcea:
1. filtru aer 66 lei - AlPadrino
2. filtru ulei 17 lei - AlPadrino
3. ulei Aral Hight Tronic 5W30 F 112 lei
4. lichid frana + manopera 260 lei
Total 455 lei
Nu au vrut sa-mi accepte filtru carbon activ 4F pe motiv ca nu este original.
Daca il pun la socoteala si pe acesta (60 lei) in total m-a ajuns 515 lei.
Am fost nevoit sa ma cert cu ei pt ca la inceput nu voiau sa-mi accepte consumabilele mele: ba ca nu sunt originale, ba ca filtrul de aer era in cutie de Hyundai I30,etc. Pana la urma au acceptat mai putin filtrul de polen. Totusi mecanicul mi-a inlocuit filtrul de polen, dar la cererea patronului, a fost nevoit sa-l puna inapoi pe cel vechi. Daca ma uitam mai devreme de revizie la filtrul de polen il schimbam eu caci era tare imbacsit. Cand a fost sa semnez devizul, am vazut ca scria pe el ca refuz schimbul filtrului de polen, Am incercat sa scriu ca am avut filtru la mine dar nu au vrut sa mi-l schibe. E si de aici a inceput taraboiul. Au refacut devizul, caci secretara a uitase sa mentioneze ca revizia s-a facut cu piesele mele, plus ca eu apucasem sa mentionez pe acesta faptul ca am avut filtru de polen, dar nu au vrut sa mi-l schimbe. Atunci i-am cerut patronului sa mentioneze pe deviz ca piesele care le-am adus erau originale, in caz contrar nu-i semnez devizul si ma duc cu el la OPC. Cand a auzit de OPC a " dat la pace".
Ex Cee'd 1.4 Best Machine silver

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

pai de acum incolo, fa revizia la SAB....cat dai pe drum pana la Tulcea (dus-intors), platesti bac-ul (daca esti din Macin)

cei de la SAB nu au comentat nimic la filtrul de polen 4F.....
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI

facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila

http://polishbraila.blogspot.com/

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

nasola intamplare....pe viitor fa la braila revizia.....
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

dangre
Auto:

Post by dangre »

iulian2007 wrote:pai de acum incolo, fa revizia la SAB....cat dai pe drum pana la Tulcea (dus-intors), platesti bac-ul (daca esti din Macin)

cei de la SAB nu au comentat nimic la filtrul de polen 4F.....
Pe viitor asa am de gand sa fac. Faceam la Tulcea deoarece era in drumul meu spre munca, dar am sa merg la SAB.
Apropo, mecanicul de la Tulcea mi-a spus sa ma pregatesc de bujii la revizia a III-a ( ma informat de acest lucru dupa ce i-am spus ce diferente de pret sunt intre ei si cei de la AlPadrino ).
Ex Cee'd 1.4 Best Machine silver

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

psystem wrote:In caietul de intretinere scrie clar: filtrul de aer se verifica la 15 si la 30 de mii km si se inlocuiesti numai daca este cazul.

Bafta
ca sa intaresc ce a zis @psystem
Image

@dangre
la ce pret ai gasit bujiile la Al Padrino si de care?

hambros2001
Auto:

Post by hambros2001 »

OK, deci cu filtrul de aer ne-am lamurit, nu se obligatoriu sa fie schimbat la revizia a II-a. Cat despre lichidul de frana? Am inteles ca unora le-a schimbat lichidul, altora doar completat. La fel si cu lichidul de racire-antigel. Observ ca in planul normal de service postat de iulian2007 nu specifica acest lucru.
KIA CEE'D SW, 1,4 Best Abbys Blue

xp
Auto: kia ceed 1.4 best 2008

Post by xp »

Din cate stiu eu lichidul de frana se schimba obligatoriu.Da o "cautare"pe forum , acolo s-au purtat mai multe discutii legate de acest aspect .
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-90.000 km

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

la a 2-a revizie se schimba lichidul de frana (n-am tabelul la mine) insa am cautat inainte sa fac revizia acum aproape o luna si scrie clar inlocuire.
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

bijj
Auto:

Post by bijj »

S-a acordat la cineva reducerea de 19% la consumabile?
Am vazut ca au pe site www.kia.ro 19% reducere piesele consumabile si 27 % la piesele de caroserie.
:?: :?: :?: :?:
KIA Cee`d 1.4 GSL BEST, red mars

iulian2007
PFR
Auto:

Post by iulian2007 »

Image

vally
Auto:

Post by vally »

Revizie, azi, la MIT Motors Baneasa...
schimbat filtrele ( ulei, aer, habitaclu) ulei, bagat manopera, facut reducere, dat cado'- cado' misto - de iarna... 432 lei ... uitat spalat masina... no problem - afara ploua... bagat 1,1 ore manopera - stat 3... misto...
o zi buna...
sorry...s-a vandut... :(

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”