Garantia: renteaza sau nu?

Inclusiv campaniile de rechemări

Pentru tine, garantia renteaza?

Da
57
68%
Nu
16
19%
NU am calculat
11
13%

Total votes: 84

bodo
Auto:

Re: Garantia: renteaza sau nu?

Post by bodo »

Misu wrote: acum sa trecem la lucruri mai serioase:tu vorbesti serios cu schimbarea in regim propriu a discurilor sau a placutelor?fara o verificare (test de franare orice)?
in cazul asta, nu vreau sa ma intalnesc cu tine pe strada dc inainte ai schimbat ceva la sistemul de franare (unul esential si vital as spune eu) in fata blocului.
nu este un atac la persoana, este doar parerea mea: fiecare poate sa faca ce vrea insa sa nu-mi puna viata in pericol crezand ca sa pricepe la toate.
misule daca tu esti genul de om care stie doar sa mute cursorul mouse-ului pe display e una, dar nu incerca sa jignesti pe altii, sau vezi in mecanicii de service niste zei pe care tu ii venerezi la fiecare revizie, sau mai bine zis ai impresia ca daca tu nu te pricepi nu se pricepe nimeni.
si inca ceva eu am masina de 4 ani si in fiecare an desfac etrierii ca sa-i curat si sa-i vopsesc si curat si placutele. Si apropo si eu ies din casa cu frica ca sunt multi care habar nu au de masina lor dar se cred soferi destoinici....
CT 22 BOF cee'd HB - mai negru ca dracu'
"daca vine apocalipsa nu disperati!, veniti in Romania caci noi suntem cu 50 de ani in urma"

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

bodo, nu te cunosc si nu am nimic cu tine, dovada ca am si precizat ca nu este un atac la persoana.
am o singura precizare de facut si cu asta inchid subiectul:nu venerez pe nimeni iar pe mecanici nici atat.doar imi vad lungul nasului si pun in balanta costurile si beneficiile.
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Un + la ce nu s-a spus pana acum.
La revizia facuta in service se verifica si alte lucruri decat schimburile obisnuite de filtre si ulei.
Ca un exemplu nu stiam ca s-au ars 1 bec pozitie BV + 1bec numar (au fost schimbate moca).
Inspectia caroseriei ma gandesc ca poti sa o faci si tu (poate chiar mai bine) dar ce zici de o diagnoza prin obdII sau altele ? Si astea ma fac sa ma simt in siguranta pe sosea (mor cu gandul ca aia au facut o treaba buna) :)
Obisnuiesc sa fac revizia exact inainte de ITP (asta valabil la 2 ani) o verificare la verificare nu strica.

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

Chestia cu garantia este ca si cu CASCO.
Beneficiezi de ea (garantie) dar in 99 % din cazuri o ai degeaba. Eu de exemplu in 24k (doar :x ) am schimbat pe garantie o bieleta stanga fata, in conditiile in care prefer sa ocolesc gropile si sa dau pasagerii cu capu de geamuri portiere sau sa merg in treapta a 1-a peste denivelari. N-am ide ce voi mai schimba in cei 4 ani de garantie pe care ii mai am (nu cred ca in ritmul actual voi depasi limita de kilometri). Pompa centrala de frana nu se pune la socoteala. Restul sunt nimicuri (resetare cod inchidere centralizata din cauza umezelii si frigului patruns in habitaclu iarna trecuta, mai mai sa schimbe broasca portiera stanga fata, ungere scaun sofer care a inceput sa scartaie in primavara, fixare suport oglinda retrovizoare, tremurat plansa bord la trecerea peste "hartoape" si cam atat).Bine, chestia cu tremuratu motorului la ralanti nu m-am lamurit nici acuma, dar se simte si la mine la semafor, uneori (cu muzica la volum mai tare nu se percep) uit de tremurat, simt numai vibratiile bass-ului :mrgreen:. Nu sunt de acord cu calitatea tablei si vopseaua, ma refer daca apar ciupituri la mine raman localizate, nu se exfoliaza, si este destul de elastica in acelasi timp, chiar la socuri mari puterea de absorbtie e destul de mare si nu apar deformari masive(testat de vecinu care mi-a busit bara fata si aripa stanga fata cu bara lui spate de la mitsubishi lancer penultimu model :twisted: ).
La CASCO, ce sa mai zic, dau degeaba 250 lei pe luna, in 3 ani nu am avut evenimente care sa implice utilizarea lui (sunt de obicei extrem de atent in trafic, inclusiv la ce fac ceilalti participanti, ma refer la cei visatori), iar de parcat o parchez intr-o zona a parcarii linistita, unde nu este foiala mare.Iar "posesorii" de biciclete primesc "instruire" sezoniera :wink:

Eu zic ca per ansamblu cand achizitionezi un produs, ca si consumator e dreptul tau sa pastrezi garantia sau sa iti bagi piciorul in ea (depinde de imprejurari, daca e reala sau doar....pe hartie, daca te poti folosi de ea sau nu).
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Legat de garantie fara sa se supere cineva pe mine cred ca se renteaza in primii 3-4 ani, dupa care e cu dus si'ntors treaba.

Cu privire la ce s-a mai scris aici si in sustinerea ideii de a nu pastra garantia adaug urmatoarele:

- manopera facuta intr-un service ok, dar fara sigla Kia, este mai ieftina si poate mai buna
- o diagnoza obdII se rezolva in regie proprie daca iti cumperi o interfata cu 100-120 ron (ELM 327) si mai apoi faci un download la un soft de diagnoza care iti explica si ce inseamna codurile
- piesele cumparate in afara service-ului sunt cu mult mai ieftine
- la mine in 85863 km nu au cazut decat bieletele fata, care nu cred ca ma costau mai mult de 150 ron sa le inlocuiesc
- in 3 ani si 5 revizii puteam sa fac o economie de aprox 650 ron numai pe partea de manopera, daca imi schimbam eu filtrele si uleiul, iar manopera in cauza nu necesita cunostinte avansate de mecanica si electronica auto
- verificarea becurilor o faceam singur, ca nu e greu, iar inlocuirea acestora nu e grea deja fiind expert in schimbarea celor de faza scurta, ultimul reusind sa se arda noaptea, in plin camp, dar tot l-am inlocuit pe loc :D
- placutele de frana nu le-am schimbat pana acum dar stiu cum sa o fac si astfel manopera este 0 asa ca la cei 650 de mai sus se mai adauga aprox 80 ron si ca sa fiu sigur ca am facut o treaba buna platesc 20 RON o testare frana in service Bosch (sper ca asa nu se mai pune problema ca am facut o treaba nasoala)
- eu nu voi beneficia de 7 ani de garantie, fiind sigur ca voi ajunge la 150.000 km pe la sf anului 5.

Daca fac un calcul mic si maruntel rezulta ca peste vreo 2 luni cand ajung cu masina pt revizia de 90.000 km moment la care schimb si placutele, daca nu as fi avut garantie as fi facut o economie de aprox 710 RON (650+80-20) doar pentru manopera. Pt revizia 6 (90.000 km) mai punem 130 ron pierdere aferenta manoperei normale si ajungem la 840 RON.
Sa spunem ca scadem din cei 840 ron cei 150 pt bielete, pe care le-as fi schimbat in alt service, rezulta 690 RON.
Asta doar pt manopera.
Eu cum am cumparat mereu consumabilele si le-am dus in service la revizii, nu am cum sa spun ca as fi facut economii si de aici, dar in 6 revizii nr de km intre casa si service se ridica la aprox 140 de km, asa ca mai punem aprox 40 ron pt combustibil.
Adunam cu cei 690 si ajung la o economie de 730 ron pt manopera in 6 revizii.

Incepem sa avem o suma deloc neglijabila, iar pt cei care fac mult mai multi km pana la service suma creste frumusel.

Si acum argumentul pentru care am pierdut 730 ron si am decis sa tin garantia:

- dorm mai bine cu gandul ca daca se strica ceva am cui sa-i cer sa repare stricaciunea fara a plati eu ceva

Concluzia:
fiecare face cum doreste, insa daca as fi avut de facut mai mult de 50 de km pt un dus-intors in service, cred ca as fi renuntat la garantie.

Acum dupa atatia km, ajung la concluzia ca nu se merita sa o tin in garantie, insa vorba cuiva de aici de pe forum, "drobul de sare" nu mi-a dat pace :lol:

P.S. pt mine CASCO s-a meritat de 10 ori mai mult decat garantia fiind inlocuit pana acum de 3 ori parbrizul (pietricele adunata de la camioanele de pe contrasens), un pietroi mare intors de roata in prag rezultatul fiind o indoitura de toata frumusetea, o vopsire partea stanga a masinii ca urmare a actelor de vandalism, vopsire capota, pietre aruncate de alta masina din contrasens, inlocuit cadru motor dupa ce am reusit sa iau un sant sapat de cei de la drumuri, neacoperit si lasat nesemnalizat noaptea intr-o zona fara lumina stradala. Ce sa mai spun, am platit in 3 ani aprox 6500 ron dar am avut reparatii de aprox 14000 ron.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

marius2007
Auto:

Post by marius2007 »

SI EU AM TINUT LA GARANTIE PANA LA 75.000 KM. LA 90.000 AM RENUNTAT . AM PUS SI INSTALATIE PE GAZ LA 82.000 SI E OK.
Costurile sunt foarte mici in comparatie cu cei de la service.(ex. schimb ulei, filtre (ulei,aer, pollen)= 175 ron) fata de 500-600 ron cat cer cei de la KIA...... =D>
Daca stiam ca masina este atat de fiabila de la inceput NU faceam nici o revizie la service KIA, dar asta este....bani au fost dati.
kia ceed 1,4GS LX MT, piston grey, comanda pe 21.06.2007, sosit pe 26.09.2007.

DJ-10-KFT

Dennis
Ghost
Auto:

Post by Dennis »

marius2007 wrote:Costurile sunt foarte mici in comparatie cu cei de la service.(ex. schimb ulei, filtre (ulei,aer, pollen)= 175 ron)
daca ai socotit si manopera in banii astia pe mine m-ai dat gata :lol:
poti defalca suma de 175 ron pe respectivele consumabile enumerate de tine? ca pare cam neverosimil.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Pai cum...
Ulei Floriol 10 lei litru , filtru ulei de Rm Sarat 15 lei ...filtru aer suflat si filtru polen 30 lei.
Restul manopera =D>

Acum serios vorbind- un litru de ulei adevarat costa 40 lei litru minim.

Puneti voi ulei de 2 bani si apoi vaaai a sarit distributia- Kia masina de cacao
SAAB 9-5

mihaigkia
Auto:

Post by mihaigkia »

http://www.parts2go.ro/articol-nou/1266 ... t_buy.html

minus 5% reducere = 180 de lei.

daca pui alt ulei sau iei piesele mai ieftin poti sa iesi si la 175 de lei, asa ca nu stiu de ce radeti ca sfecla in gura vacii...

manopera, la schimb de ulei, e gratuit cam peste tot daca cumperi de la ei.

sa schimbi filtru de aer sau polen e la fel de simplu ca sa schimbi becul. asa ca manopera e 0 lei.

eugenflorinmanea

Se vede ca nu prea ti-a placut cartea in scoala si mai ales matematica. Pai dc asta de la parts2go e super promotie la 189 ron- tu consideri ca in alta parte gasesti aceasta super promotie + manopera mok.
Ca sa nu mai zic ca s-a mai discutat pe aici pe vremea cand tu probabil sacaiai lumea pe alt forum- filtrul de ulei e f important la Ceed si e de dorit sa nu pui orice porcarie, ca ai ocazia sa ai mari probleme din cauza asta.

EU nu inteleg rationamentul- ai garantie 7 ani la motor si preferi sa risti sa faci motorul praf din cauza ca te-ai zgarcit la 15 lei pentru un filtru de ulei original, si nici sa nu ti-l repare pe garantie.
SAAB 9-5

mihaigkia
Auto:

Post by mihaigkia »

inclin sa cred ca colegul de pe logan club avea dreptate si ca ti-a luat taticu masina.

daca ai avea idee ce inseamna banul muncit, nu ai mai arunca asa usor cu el in stanga si in dreapta....

manopera e "mok" la schimbul de ulei la foarte multe magazin. daca nu stii asta e treaba ta.

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

mihaigkia wrote: daca ai avea idee ce inseamna banul muncit, nu ai mai arunca asa usor cu el in stanga si in dreapta...
... cumpărând produse de 2 lei de la colţul străzii şi apelând la mecanici cu experienţă pe Dacia 1300 promoţia 1972 (an de excepţie, numai pentru cunoscători).

Lasă că te faci tu mare şi o să ai salariul tău. O să vezi atunci cum e cu aruncatul banilor.

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Prietenas(se stie care),nu ai toate tiglele pe casa:)))))
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

eugenflorinmanea

mihaigkia wrote:inclin sa cred ca colegul de pe logan club avea dreptate si ca ti-a luat taticu masina.

daca ai avea idee ce inseamna banul muncit, nu ai mai arunca asa usor cu el in stanga si in dreapta....

manopera e "mok" la schimbul de ulei la foarte multe magazin. daca nu stii asta e treaba ta.
Tocmai pentru ca stiu ce inseamna sa muncesti pentru achizitionarea unei masini noi incerc sa o tratez cu cele mai bune consumabile ca sa ma bucur de ea fara batai de cap.

Dar tu poti sa stai linistit- la loganul tau ambiance din 2005 luat SH merge sa ii bagi orice - motorul ala e f fiabil.Dacia oil 10w40 e perfect.
SAAB 9-5

mihaigkia
Auto:

Post by mihaigkia »

unde am spus eu sa se puna consumabile de proasta calitate?

atata doar i-am dat dreptate colegului, care a spus ca se pot face revizii mult mai ieftin, iar tu ai inceput cu mistouri ieftine de gen ulei de floarea soarelui...

de altfel e tipic pentru forumul asta: are unul o problema cu service-urile sau cere un sfat, si il iau toti la misto...

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”