Kia Sportage-revizii,Km,intretinere,sfaturi
Re: Kia Sportage-revizii,Km,intretinere,sfaturi
Se cheama PTC si ajuta la incalzirea mai rapida a apei.
Este scris mai detaliat intr-un topic pe aici, dar nu mai stiu in care.
Este scris mai detaliat intr-un topic pe aici, dar nu mai stiu in care.
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 200000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 125000KM+
-
- Auto: Sportage 1,7DSL, Style, 7DCT
https://www.kia-timisoara.ro/showroom-d ... BNVCA0eDI= Aici in descriere găsiți ptc
Sportage 1,7DSL, 7DCT, 4x2 Style, Canyon Silver, My 2018, primit pe 14.02.2018, 72000+ km.....
Fisa de produs e gresita...din cate stiu, PTC se pune strict pe masinile cu motoare diesel. Sau ,ca si caz exceptional, se pune si pe cele pe benzina dar doar in tarile mai reci gen Rusia. Pe masina mea nu am observat sa am asa ceva.
Sportage 1.6 T-GDI 4X2 6MT Style+
Focus MK2 1.6 TDCI 90CP
Focus MK2 1.6 TDCI 90CP
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Ba e invers.Recent au adaugat PTC si pe diesel
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Bună dimineața. Am achiziționat de curând un Kia Sportage 1.7 diesel și am următoarea problemă legată de garanție:
Masina este din 07.2016, cumpărată în Spania. Conform cărții service (singurul document pe care îl am, nu am facturi, devize etc.) prima și singură revizie s-a făcut în Spania la 21 000 km, în 09.2018. Am întrebat la Kia și mi s-a spus că nu mai este valabilă garanția ptr. că am depășit 24 de luni la prima revizie (dl. Ciprian Galatchi). Am întrebat la Kia Spania și mi s-a spus că garanția este valabilă, fără alte discuții. Dl. Ciprian Galatchi mi-a spus că nu au legături cu reprezentanții din străinătate.
Masina are acum 29 000 km.
Ce mă sfătuiți?
Masina este din 07.2016, cumpărată în Spania. Conform cărții service (singurul document pe care îl am, nu am facturi, devize etc.) prima și singură revizie s-a făcut în Spania la 21 000 km, în 09.2018. Am întrebat la Kia și mi s-a spus că nu mai este valabilă garanția ptr. că am depășit 24 de luni la prima revizie (dl. Ciprian Galatchi). Am întrebat la Kia Spania și mi s-a spus că garanția este valabilă, fără alte discuții. Dl. Ciprian Galatchi mi-a spus că nu au legături cu reprezentanții din străinătate.
Masina are acum 29 000 km.
Ce mă sfătuiți?
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Reprezentanta din Spania sa iti dea documentele(facturi, devizie etc) alea masinii, inclusiv documente oficiale din care sa reiasa ca masina e inca in garantie.
Am avut o speta cu o Optima adusa din America, dar a avut toate documentele de mai sus, doar conditiile garantiei fiind diferite,avand doar 5 ani garantie,nu 7.
Am avut o speta cu o Optima adusa din America, dar a avut toate documentele de mai sus, doar conditiile garantiei fiind diferite,avand doar 5 ani garantie,nu 7.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
Mulțumesc. O să le trimit o solicitare (mă gândesc la un e-mail) prin care să le solicit un document din care să reiasă că mașina este în garanție.
Factura și devizul de la revizie nu cred că are rost să mă mai chinui să le iau prin prisma faptului că ele sunt din luna a 9-a (revizia e făcută la reprezentanta Kia din Zaragoza).
Factura și devizul de la revizie nu cred că are rost să mă mai chinui să le iau prin prisma faptului că ele sunt din luna a 9-a (revizia e făcută la reprezentanta Kia din Zaragoza).
Salut, stie cineva cum se poate activa apelarea telefonica vocala pe sistemul masinii in afara de a se conecta pe Android Auto ?
Ms
Ms
Kia Sportage MK4 GT-Line 1.6 T-GDI 6MT 4x4 New Infrared MY2018
Ford Focus MK4 ST-Line 1.5 EB 6MT Desert Island Blue MY2019
"Three pedals are only for men"
Ford Focus MK4 ST-Line 1.5 EB 6MT Desert Island Blue MY2019
"Three pedals are only for men"
Deci ...nu.I can confirm that in order to use Voice Recognition, a wired connection is needed via USB. This operation is standard across our range featuring our latest audio visual navigation (AVN) systems. This is due to the transfer of greater amounts of data employed by Android Auto/Apple Carplay. It's the handset and its app picking up the user's voice whilst your AVN system mirrors the handset.
It's correct that in some old AVN systems that didn't require large streams of data ,Voice Recognition could be activated without a wired connection but this is no longer the case as lattest units were designed with a wired connection to ensure the best quality of data streaming possible.
Sportage 1.6 T-GDI 4X2 6MT Style+
Focus MK2 1.6 TDCI 90CP
Focus MK2 1.6 TDCI 90CP
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
Azi, revizie la MIT, 1411 lei. 66.300 km, suplimentar față de ulei și filtre, filtrul de motorină și „refacere cablaj admisie”, acesta cu o manoperă de 2 ore. Revizia efectivă a durat 45 de minute, pentru celelalte a trebuit să mai aștept vreo 4 ore, fiindcă nu aveau decât un om la electrică și mai erau alte 3 mașini cu programări. Nu am mai rămas ca să știu efectiv cât s-a lucrat din cele două ore facturate. Deci ar fi 900 revizia „mică”, 200+ filtrul de motorină, 300 „refacere cablaj”.
Asta cu cablajul admisie merită un pic de atenție, fiindcă e ceva neobișnuit și opinia mea este că este tot vina lor de la precedenta revizie. Practic, capacul de plastic al motorului a presat peste firele cablajului de la admisie și s-au întrerupt. Bănuiala mea este că este de la ei, au strâns prea tare, nu mi se pare că are cum să se fi produs de la denivelări. Ca simptome, mașina a intrat în „limp mode”, nu mai se tura peste 3000 de ture. Așa am văzut și eu ce simte un tirist când depășește alt tirist
Acesta a fost practic motivul pentru care m-am grăbit cu revizia, altfel, aș mai fi avut vreo 2000 de km până să fac 20.000 și încă vreo 2 luni ca să fac un an de la ultima revizie. Inițial, bănuiala mea era motorina, deși mai alimentasem de la stația respectivă fără probleme. Funny thing, am drumurile atât de „standardizate”, că am ajuns să am vreo 10 benzinării în toatî țara de unde alimentez 
Asta cu cablajul admisie merită un pic de atenție, fiindcă e ceva neobișnuit și opinia mea este că este tot vina lor de la precedenta revizie. Practic, capacul de plastic al motorului a presat peste firele cablajului de la admisie și s-au întrerupt. Bănuiala mea este că este de la ei, au strâns prea tare, nu mi se pare că are cum să se fi produs de la denivelări. Ca simptome, mașina a intrat în „limp mode”, nu mai se tura peste 3000 de ture. Așa am văzut și eu ce simte un tirist când depășește alt tirist

- Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Treaba cu cablajul nu tinea de garantie ?
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
La momentul respectiv nu m-am gândit decât că nu s-au întâmplat tragediile la care mă gândeam eu
Tehnic vorbind, nu cred că poate intra pe garanție, ține de uzura „normală”. Dar nu știu dacă este o eroare de proiectare sau a fost greșeala lor la revizia precedentă.

Poate sa ne spună dacă a făcut vreun coleg update ul la navigație și sa ii fi pus android fără sa mai umblam cu cablu de date?
Salutare .Acum câteva zile am intrat în posesia unui sportage 1.6 Tgdi 7 Dct .
.Faina mașina momentan.Om vedea pe parcurs.Cateva întrebări ,la cat facem reviziile ,10000,20000,15000,observ că se fac diferit de la unul la altul.Citeam și un articol a unui inginer Neamț de la Volskwagen ce recomanda la primii 2000 3000 km un schimb de ulei la motoarele turbo pe benzină.?
la 66 de mii cat are masina nu are cum sa fie uzura normala la un cablaj, daca si astea se uzeaza si trebuie schimbate asa usor ...
evident ca ori e greseala de proiectare si intra pe garantie ori au remontat prost capacul ala si e vina lor, in niciun caz eu n as fi platit operatiunea
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT