KIA....never !

Inclusiv campanii de rechemări.
Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

KIA....never !

Post by Faust »

În 2019 când am cumpărat mașina din semnătură....am cumpărat după o informare destul de îndelungată și sincer ....atunci am crezut că este o mașină fiabilă, după aproape 7 ani ....concluzia este că fiabilitatea KIA/ Hyundai s-a cam terminat la generația a treia .
Mai am trei mașini SUV ,Duster,Tiguan,BMW, Sportage este pe ultimul loc ca fiabilitate.
M-am gândit destul de mult până să scriu aceste rânduri.
Am tot scris pe acest forum , că eu am făcut toate reviziile la maxim 10000km ,nu 15000km cum zice producătorul, cât s-a putut am adus eu ulei Ravenol,apoi exclusiv Shell Helix Ultra 5w30 C3, la fiecare schimb de ulei a fost băgat și un flush .
Anul ăsta mașina a fost cel mai des la service , pentru ....schimb flanșe amortizoare față, bucșă coloană de direcție,cuplaj Haldex și bomboana pe colivă ....schimbare bloc motor ambielat pentru consum de ulei,totul pe garanție , fără nici cea mai mică discutie , la Mit Motors, le mulțumesc pentru seriozitate și promptitudine
Eu sunt un om tehnic,am avut și service auto, știam că o să vină momentul când motorul o să înceapă să consume ulei, dar a venit prea repede , la un rulaj de aproximativ 95000km, mașina exploatată în condiții normale,cam doi ani a fost pe mâna băiatului ,care nu este vitezoman și l-am învățat să nu plece de pe loc cu motorul bocnă, să nu oprească imediat motorul după ce a rulat, mai ales pe autostrada.
Consumul de ulei a fost de aproximativ 700ml in 2000km .
S-a schimbat blocul motor ambielat, care conține bloc motor , arbore cotit ,cuzineți,biele ,pistoane cu segmenți , problema la T-gdi și GDI nu sunt segmenții cum cred mulți ,sunt cilindri care se zgârie și se ovalizează in partea de sus , doar cu segmentare nu se rezolvă consumul de ulei .
Au mai fost schimbate, distribuția, supape,ghiduri supapă, bineînțeles chiulasa plantă și alezate scaunele de supapă după noile supare .
Acum motorul este practic nou ,mai puțin anexele, după reparație am rulat aproape 4000km și am schimbat uleiul , o revizie totală, voiam la 3000km dar am avut un drum mai lung și nici nu am prins o programare mai devreme.
Dacă tot a fost demontat motorul de pe mașină.....am schimbat și kitul de ambreiaj,pe cheltuiala mea , având ceva uzură.
Am un vecin care are o mașină identică cu a mea , doar că a lui este cu 7DCT, și el a avut parte de aceași reparație,tot pentru consum de ulei , plus trei rânduri de ambreiaje schimbate in 110000km , mai cunosc câțiva care au cumpărat Sportage sh cu T-GDI sau GDI și sunt disperați de consumul de ulei , partea nașpa este că nu mai au garanție .
Un sfat , gândiți-vă foarte bine înainte de a cumpăra sh mașini motorizate cu GDI sau T-gdi! Mulți le vând pentru că au început să consume ulei și nu mai au garanție , dacă nu se rezolvă consumul excesiv de ulei , in timp destul de scurt se colmatează filtrul de particule,care costă foarte mult !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

Faust

Re: KIA....never !

Post by Faust »

Revizia din 8 octombrie.

3928,5km cu noul motor , sunt la Mit Motors să schimb uleiul de "rodaj" , tot acest parcurs a fost efectuat aproape numai în trafic extraurban, fără să depășesc 2700rpm
Aș fi vrut să schimb la 3000km dar am avut o călătorie în Serbia și nici programare mai devreme nu am prins.
KS QLE 2019 cumpărată de nouă, GT-line T-GDI AWD 6MT, după 95000km a început să bea ulei.
Revizii la 9...10000km .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

afx888
Auto: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4x2 BUSINESS

Post by afx888 »

personal nu bag mana in foc nici pentru "meseriasii" de la MIT MOTORS si tot ce inseamna reprezentante KIA in Bucuresti cel putin, pana acum am avut experiente neplacute fix pe partea de kit ambreiaj.
unul din sefii de acolo, mi-a aruncat in fata, fara menajamente faptul ca doar in Bucuresti sunt probleme cu ambreiajul la acest producator.
detin Kia Sportage, este o masina cu un design interior/exterior reusit, confortabila (pentru mine) dar NICIODATA nu voi mai merge pe acest producator, in primul rand datorita "meseriasilor" si a reprezentantei, care in loc sa ia in serios problemele semnalate de utilizatori, fac tot posibilul sa te descurajeze.

Faust

Post by Faust »

afx888

Eu niciodată nu am avut probleme cu Mit Motors, partea de service garanție,nu îi laud dar au fost corecți și promoți cu mine , ai mașina cu 6MT sau 7DCT?
Eu am avut în custodie patru Sportage cu 7DCT, la toate le-am schimbat ambreiajele fără discuții , după testul cu tableta.

Flavius18
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI

Post by Flavius18 »

Am 80.000 km si bea ulei, motor 1.6 GDI. Anul asta sper sa o schimb sa trec pe o Toyota Rav 4 hybrida

AlexMat
Auto: Kia Sportage MY2025

Post by AlexMat »

Ai vandut-o ?

Până la urmă garanția lor ce acoperă exact ?

Când faci revizia ai voie sa cumperi tu uleiul si piesele ?

Faust

Post by Faust »

Nu o vând,pentru că la câte s-au schimbat la ea ....practic este la a doua tinerețe,motorul are doar aproximativ 9000km,o mai țin câțiva ani și o dau de pomană unui angajat.
Ca fapt divers .... săptămâna trecută am schimbat macaralele de la geamurile față,tot pe garanție.
Garanția nu acoperă ambreiajul la cele cu cutie de viteze manuală,acumulatorul doi ani, la cele hibride nu știu cât și garanții bateriile de la sistemul hibrid,unitatea media navigație are trei ani garanție,uzura mușamalei de pe scaune ....care se numește "piele" nu este acoperită de garanție, in rest totul are garanție 7 ani sau 150000km.
Foarte important! Nu se acceptă depășirea perioadelor sau rulajului între revizii,1an sau 15000km ,nici măcar o zi sau 1km , unii mai zic " nu este problemă" dar reviziile se notează în caietul de service, când se defectează ceva....o să auzi "păi ai depășit perioada sau km intre revizii ,nu mai ai garanție" .
Până prin 2021 acceptau piese,consumabile ,din exterior,pe baza facturii și a certificatului de conformitate, după 2021 nu mai acceptă,cel puțin așa este la Mit Motors.
Caroseria are 12 ani garanție la coroziune,nu la mătuirea lacului,vopselei.

aqua
Auto: T-GDI/GTLine

Post by aqua »

la cate sunt acolo schimbate nu poate fi decat ghinion pur sau ceva probleme de exploatare, eu am avut sportgae awd cu dct 2020, l am dat dupa 6 ani cu 90 de mii km si n am avut asa probleme grave, o tapitrie sofer care s a schimbat si o bobina care facea figuri aleator cand era foarte incins motorul, altfel masina teapana si inchegata
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT

Faust

Post by Faust »

aqua

Nu sunt un om superstițios,nu cred in ghinion.....dar după câte am schimbat .....plus două evenimente care sunt pur întâmplătoare,o fi și ghinion.
In 2022 afectată de grindină,in luna iunie ,la câteva sute de metri de casă,deviz reparație pe CASCO ,9470 euro.
In decembrie 2024 mă întorceam din Serbia ,cădere de pietre de pe munte ,in Serbia,am văzut moartea cu ochii , deviz reparație pe CASCO,6200 euro .
De exploatare aiurea nu poate fi vorba,sunt un om tehnic,am avut service auto, mă pricep la mecanică,sunt pasionat de mașini de mic copil,am multe mașini pe care le întrețin mai ceva ca la carte ,când mai vând cate o mașină......este coadă, făcută de cunoscuți,prieteni,pentru că știu că nu au de investit 1leu in mașină.

Câteva poze cu afectarea de grindină și lovitura unui bolovan .

Nici eu până la 90000km nu am avut probleme majore,ai vândut mașina la granița când încep problemele,in special consumul de ulei.

AlexMat

Post by AlexMat »

Miltumesc pentru raspunsuri.
Am sunat la diferite sedii si doar unii accepta sa vii cu piesele originale (sau conforme cu ce scrie in manual, asa au zis) si cu factura lor.
Am intrebat cat costa prima revizie. Costul este 1500 lei, piese + manopera. Doar manopera 750 lei.
Este foarte mult.
Este vorba de kia sportage my2025 6MT 4×2
Are 5000km
Ma gandeam sa schimb uleiul la 10000km.
Ma gandesc sa o vand.

yso
Auto: --

Post by yso »

Si crezi ca la alte marci revizia este mai ieftina? Pentru 2-300 lei diferenta eu nu m-as complica sa cumpar piesele din alta parte iar in caz de probleme sa ma trezesc ca imi refuza garantia.
La Mit de exemplu mai ai si un card de reducere pentru piese si ar trebui sa iesi sub 1500 lei, asta daca nu s-a scumpit intre timp.

Faust

Post by Faust »

AlexMat
Nu știu ce service îți mai acceptă piese,consumabile din exterior, dacă îți acceptă îți vor cere factură și certificat de conformitate pentru ce aduci,nu doar factură.
Faci bine că faci revizia la 10000km.
De vândut .....ce să zic,o mașină așa nouă se vinde greu,pentru că o să vrei un preț destul de apropiat de al unei mașini noi,pe praful ăsta majoritatea își cumpără mașini noi pe leasing , dau un exemplu cu preț din burtă, dacă tu ceri 30000 și nouă este 35000 ....cine are 30000 mai găsește 5000 și își cumpără nouă.
Ca fost samsar de mașini .... îți spun că mașinile sh foarte noi se vând foarte greu .
Eu zic să o ții și dacă vrei să o vinzi o faci când are 4..5 ani și este încă în garanție, dacă vrei să o vinzi acum trebuie să o vinzi cu mult sub prețul real , adică să pierzi mult .

AlexMat

Post by AlexMat »

La revizie se pune ulei Shell din Butoi de 200 L. Am citit ca nu este de aceeasi calitate cu cel din bifoane de 1L.
Da mai am o masina japoneza. Filtre cu ulei Motul = 400 lei , manopera 350 lei. Doar fac de atâția ani.
Am intrebat la Toyota cat e o revizie , e 2000-2200 lei. Aste-s preturi ?

yso
Auto: --

Post by yso »

Din pacate cam astea sunt preturile la reprezentanta. Preturile difera si de la o reprezentanta la alta.
De ex. anul trecut la DAB (care mai nou are si Kia) costa revizia 1500 lei iar la Mit 1100 lei. Cu aceleasi "piese" practic.

Cand mergi la revizie sa specifici ca vrei ulei la bidon si ce marca preferi (diferenta de pret nu e foarte mare) ca altfel iti pune din ala la butoi.
Eventual si filtru de polen cu carbon daca vrei.

Faust

Post by Faust »

AlexMat

Eu întotdeauna am specificat că vreau ulei la flacoane de 1l, nu specifici asta ..... îți pun cum vor ei ,cel mai sigur din butoi de 200l,toate unitățile service au și ulei la flacoane .

Legat de întrebarea "astea sunt prețuri?" ,când o să ai tu un service și o să ai de plătit chirie,taxe,salariile mecanicilor de 8000...12000lei/lunar , utilități,atunci o să înțelegi de ce costă atât!
Am avut service auto și știu ce vorbesc,după patru ani am renunțat ....am lăsat afacerea unui angajat ,prefer să încasez chirie pe service, decât să mai am de-a face cu toți ciudații,nu am mai rezistat psihic.

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”