Am atins de abia 3000 km in primele 3 luni, un drum mai insemnat fiind Cluj - Budapesta - Viena, iar in rest preponderent oras.
Motorul, silentios fata de motorina, putere exact atat cat imi trebuie astfel incat sa ma descurc lejer in orice situatie, iar pe modul sport se duce ca racheta

Cu cutia DCT nu am avut probleme, schimba repede, inca nu m-am lamurit nici eu daca atunci cand masina e oprita e mai bine sa o treci in N sau nu, de regula fac asta in combinatie cu Autohold.
Directie , suspensii - nu am ce reprosa, e impecabil, atat cu jantele de 17 cat si cu cele de 19.
Design exterior / interior : nu am ce reprosa, design-ul exterior mi-a placut din start cat si linia luminilor fata spate. Nu am trapa,era un accesoriu care parca mi l-as fi dorit dar m-am obisnuit fara

Boxele JBL - suna f bine/incarcarea wireless f utila.
Sisteme: foarte utile pe autostrada mi s-au parut BSD si Lane assist-ul pus pe activ; cu cele doua + cruise control practic e o joaca pe autostrada.
asistenta la franare in panta mi s-a parut utila in parking-urile cu coborari abrupte.
4 x 4 inca nu cred ca l-am folosit cu adevarat.
Ca minusuri clare nu am foarte multe identificate dar cel putin unul este soft-ul de navigatie; pana acum am preferat sa folosesc navigatorul meu vechi Mio cu Igo 8.3 si harti la zi, din punctul meu de vedere bate navigatia care este pe masina. La fel lipsa suportului pentru Android Auto, am vazut ca exista pe versiunea 2017, sunt curios daca la noi se va rezolva printr-un update.
Centurile - au usoare probleme la retragere, am vazut ca s-a mai semnalat.
Cateodata stergatoarele fata mi s-au parut lipsite de reactie , nu am reusit sa le reglez f bine din setari, mergeau ori prea lent ori prea repede.
Astept si acum accesoriile promise de Kia in schimbul intarzierilor la livrare (un set de bare transversale + suport business).
Si bineinteles restituirea taxei de mediu