Zaboss se întoarce
Re: Zaboss se întoarce
Nu stii bancul cu mecanicul care a murit de batranete la 35 de ani? Sf Petru a numarat orele de pe devize!
- zaboss
- Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style
Astăzi am condus Sportageul pe ultimul drum, avans pentru Kodiaq, termen de livrare 15-25 de săptămâni
.
Ocazie cu care pot să fac și un bilanț. Este o mașină foarte bună, care nu a creat probleme serioase. Orice nemulțumiri sunt legate doar de chestii mici:
- Faptul că nu se deblochează toate ușile când se deschide ușa de la șofer.
- Unitatea media - lentă și cu informații minime pe ecran - dacă dai pe muzică, pe ditamai ecranul nu-ți intră nici măcar numele cântărețului complet.
- Scaunele incomode la drum lung.
- Vizibilitatea (dar m-am adaptat, nu știu dacă mai merită menționată).
În rest, am fost foarte încântat de motor, reacție foarte bună la depășirile din scurt, nu am simțit niciodată nevoia de mai mult de cei 136 cai, pedala de accelerație, fermă, îți permite un control excelent al mașinii, efectiv o poți mișca centimetru cu centimetru și direcția precisă.
84501 kilometri în cinci ani, consum mediu la pompă 9,55%, 8069 litri, un cost total de 0,50 bani per kilometru. Costul financiar al mașinii, 1,41 lei pe kilometru, la care se mai adaugă cele 5 revizii, 3 seturi plăcuțe de frână față și 2 spate, un set de cauciucuri de iarnă, alte mici chestii - ștergătoare, covorașe... Probabil mai vine și de aici vreo 10 bani/kilometru. Rotund, 2 lei pe kilometru. Per total, foarte satisfăcut de experiență. Sper ca cel care o va cumpăra să fie la fel de satisfăcut, mașina s-a predat în stare mecanică excelentă, estetic, cu urme normale de utilizare, nici un reper revopsit sau înlocuit (exceptând consumabilele, desigur).

Ocazie cu care pot să fac și un bilanț. Este o mașină foarte bună, care nu a creat probleme serioase. Orice nemulțumiri sunt legate doar de chestii mici:
- Faptul că nu se deblochează toate ușile când se deschide ușa de la șofer.
- Unitatea media - lentă și cu informații minime pe ecran - dacă dai pe muzică, pe ditamai ecranul nu-ți intră nici măcar numele cântărețului complet.
- Scaunele incomode la drum lung.
- Vizibilitatea (dar m-am adaptat, nu știu dacă mai merită menționată).
În rest, am fost foarte încântat de motor, reacție foarte bună la depășirile din scurt, nu am simțit niciodată nevoia de mai mult de cei 136 cai, pedala de accelerație, fermă, îți permite un control excelent al mașinii, efectiv o poți mișca centimetru cu centimetru și direcția precisă.
84501 kilometri în cinci ani, consum mediu la pompă 9,55%, 8069 litri, un cost total de 0,50 bani per kilometru. Costul financiar al mașinii, 1,41 lei pe kilometru, la care se mai adaugă cele 5 revizii, 3 seturi plăcuțe de frână față și 2 spate, un set de cauciucuri de iarnă, alte mici chestii - ștergătoare, covorașe... Probabil mai vine și de aici vreo 10 bani/kilometru. Rotund, 2 lei pe kilometru. Per total, foarte satisfăcut de experiență. Sper ca cel care o va cumpăra să fie la fel de satisfăcut, mașina s-a predat în stare mecanică excelentă, estetic, cu urme normale de utilizare, nici un reper revopsit sau înlocuit (exceptând consumabilele, desigur).
Am un presentment ca te vei întoarce înapoi la Kia 
Spor, drumuri safe cu noua achiziție.
Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk

Spor, drumuri safe cu noua achiziție.
Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line
zaboss, ce pot sa-ti spun e ca pleci de la marca nr 1 ca fibilitate la marca nr 2, ceea ce nu e un lucru tocmai rau totusi 
sa fie intr-un ceas bun !

sa fie intr-un ceas bun !
Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE
EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +
- zaboss
Mulțumesc pentru urări, nu este exclus un topic zaboss se întoarce din nou
Pasul logic ar fi fost Sorento, doar că acesta s-a dus într-o zonă de preț unde un Volvo sau chiar Mercedes/Audi/BMW este o alegere mai rațională. Desigur, marca Kia a progresat enorm din 2008, sunt diferențe majore între generațiile modelor, în bine. Dacă Cee'd și Sportage au rămas best buy, în gama mare nu mai e așa. Sorento este cu cel puțin 10.000€ în plus față de unde ar trebui să fie, ca să vinzi mașini de peste 50.000€, nu doar în România, e nevoie de altceva.

de acord
te asteptam 

- zaboss
Apropo de prețuri. Superb Plugin Hybrid, 35.000, x-ceed Plugin Hybrid 32.000. Ambele cu rabla + inclusă în reducere. În condițiile în care la Superb ai pe lângă 50 de cm de mașină în plus:
- sistem de camere 360;
- navigație;
- scaune față electrice, cel de la șofer cu memorie;
- display digital în bord pe care poți pune și navigația;
- încălzire scaune față spate;
- selectare moduri de condus;
- Skoda conect, o aplicație care permite un control de la distanță al mașinii.
Chiar și x-Ceed simplu, care este o mașină foarte frumoasă, e cam scumpă pentru un Ceed "Stepway".
- sistem de camere 360;
- navigație;
- scaune față electrice, cel de la șofer cu memorie;
- display digital în bord pe care poți pune și navigația;
- încălzire scaune față spate;
- selectare moduri de condus;
- Skoda conect, o aplicație care permite un control de la distanță al mașinii.
Chiar și x-Ceed simplu, care este o mașină foarte frumoasă, e cam scumpă pentru un Ceed "Stepway".
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Ce e peste 30mii, nu se mai merita plug in.Deja nu mai vorbim de economie si amortizare.
Ioniq ramane baza in plug-in la 24mii.
Ioniq ramane baza in plug-in la 24mii.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- zaboss
După ce pandemia mi-a întrerupt procesul de achiziție în martie, am început să mă uit și la alte variante. Pe zona de SUV mare ai practic 2-3 opțiuni sub 40.000. Kodiaq, CR-V/Toyota, Outlander. În momentul de față, CR-V are o acțiune de destocare, cu un discount bun, deoarece renunță complet la motoarele pe benzină și poți lua acum un CR-V, varianta Executive (maximă la ei) cu 35.000.
Declicul pe hibrid a fost după ce am făcut drive testul cu Kuga. Doar că mașina nu ne-a plăcut deloc. Chiar am verificat, interiorul la Ecosport e mai ok, are suplimentar niște pernuțe de piele pe uși, plasticele sunt mai finuțe.
Varianta hibrid merită comparată cu varianta pe benzină/motorină. Ce am testat noi, Kuga, Passat, Superb, ai varianta hibridă cu rabla plus la un preț relativ apropiat de varianta similară pe benzină. La Passat, 45.000 varianta hibrid, 38.000 varianta benzină. Cu discounturi 37700/35400. La Superb, 40.000 varianta hibrid, 36.000 varianta benzină, 34700/33500. În opinia mea, merită diferența pentru hibrid, că o amortizezi într-un an (la cum folosesc eu mașina) - postase cineva un calcul după un an de Passat GTE și îi ieșea 18 bani/km, față 50 cât îmi iese mie, adică 3600 de lei pe an (benzină + electricitate) față de 10.000 de lei. Tipul zicea că într-un an de zile pusese benzină de 1600, deci 2000 de lei sunt încărcările. La 5 lei „plinul”, cam 400 de plinuri. Cam toate pe care le cunosc au baterie de 12 kw, deci încarcă cam 10 kw de la priză.
Hibridele japoneze nu merită (Honda/Toyota/Suzuki). E doar marketing, nu ai vreun avantaj real, poate un 10-20% la consum. Merită doar plugin. Mai ales dacă folosești mașina preponderent pentru navetă urbană (că am impresia că ele așa sunt gândite).
Declicul pe hibrid a fost după ce am făcut drive testul cu Kuga. Doar că mașina nu ne-a plăcut deloc. Chiar am verificat, interiorul la Ecosport e mai ok, are suplimentar niște pernuțe de piele pe uși, plasticele sunt mai finuțe.
Varianta hibrid merită comparată cu varianta pe benzină/motorină. Ce am testat noi, Kuga, Passat, Superb, ai varianta hibridă cu rabla plus la un preț relativ apropiat de varianta similară pe benzină. La Passat, 45.000 varianta hibrid, 38.000 varianta benzină. Cu discounturi 37700/35400. La Superb, 40.000 varianta hibrid, 36.000 varianta benzină, 34700/33500. În opinia mea, merită diferența pentru hibrid, că o amortizezi într-un an (la cum folosesc eu mașina) - postase cineva un calcul după un an de Passat GTE și îi ieșea 18 bani/km, față 50 cât îmi iese mie, adică 3600 de lei pe an (benzină + electricitate) față de 10.000 de lei. Tipul zicea că într-un an de zile pusese benzină de 1600, deci 2000 de lei sunt încărcările. La 5 lei „plinul”, cam 400 de plinuri. Cam toate pe care le cunosc au baterie de 12 kw, deci încarcă cam 10 kw de la priză.
Hibridele japoneze nu merită (Honda/Toyota/Suzuki). E doar marketing, nu ai vreun avantaj real, poate un 10-20% la consum. Merită doar plugin. Mai ales dacă folosești mașina preponderent pentru navetă urbană (că am impresia că ele așa sunt gândite).
Când am ieșit dimineață am avut un șoc. Era Kia parcată în fața blocului. 

Probabil a cumpărat-o cineva din bloc. Porsche a vândut-o destul de repede, a stat doar două săptămâni la vânzare. Cumva îmi pare rău că nu am încercat să o vând eu
O să-i las numărul în parbriz dacă vrea informații și povești despre mașină
Poate vine și pe forum și preia jurnalul. Aparent, mașinile mele Kia nu vor să plece din Drumul Taberei, că Ceed încă mai circulă prin cartier la domnul Caralumba.
Azi sau mâine ajunge ursul la dealer și dacă Unicredit se mișcă repede, vineri am mașina. Aproape 2 luni din momentul în care s-a înregistrat oficial comanda (20.08).

Azi sau mâine ajunge ursul la dealer și dacă Unicredit se mișcă repede, vineri am mașina. Aproape 2 luni din momentul în care s-a înregistrat oficial comanda (20.08).
- Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine
Care e pretul la care ai iesit la Kodiaq, cu optiunile alese?
- zaboss
36.000.
- Auto: sportage ql 2017
Mult, mult prea mult, după mine, în vremurile astea! Să o stăpâniți sănătoși și drumuri bune !
Trimis de pe al meu Lenovo P2a42 folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu Lenovo P2a42 folosind Tapatalk
- zaboss
Mulțumesc. Prețul a ieșit cu 1000€ mai mult ca în primăvară printr-o combinație de creștere a prețului mașinii și adăugarea unor opționale noi pe care nu le luasem în considerare inițial. Dând Sportage ca avans, practic am rămas cu rata pe care o aveam la el, deci nu e o schimbare din punct de vedere financiar. Când am luat Sportage am avut un avans foarte mic, acum deja a fost 35%. E un sentiment foarte straniu să văd „fosta” în fața blocului 

fa-i o oferta si ia-o inapoi
)