2 dsl awd mt
Re: 2 dsl awd mt
De spart se sparge si trabantul daca lasi de exemplu o geanta pe scaun 

Da, normal, doar e criza
Sa va zic o faza tare. Am plecat de dimineata la socrii in bilbor (400 km de buc). Pe drum ma apuca o nevoie stringenta de mers la toaleta. Opresc la un magazin la iesirea din Gheorghieni, Slager. Intru la toaleta si ca sa nu ma plictisesc activez wifi-ul sa intru pe net. Magazinul avea propria retea gratuita cu un semnal f bun. Ma conectez si dau sa intru pe forum. Cand imi apare mesajul ca "am fost banat definitiv si nu mai am acces la forum de pe acest IP". Primul lucru care mi-a venit in minte a fost: da ce-am facut? M-am prins insa ca era de fapt vorba de adresa magazinului. Motivul pentru care este banat o stiu numai administratorii...

Sa va zic o faza tare. Am plecat de dimineata la socrii in bilbor (400 km de buc). Pe drum ma apuca o nevoie stringenta de mers la toaleta. Opresc la un magazin la iesirea din Gheorghieni, Slager. Intru la toaleta si ca sa nu ma plictisesc activez wifi-ul sa intru pe net. Magazinul avea propria retea gratuita cu un semnal f bun. Ma conectez si dau sa intru pe forum. Cand imi apare mesajul ca "am fost banat definitiv si nu mai am acces la forum de pe acest IP". Primul lucru care mi-a venit in minte a fost: da ce-am facut? M-am prins insa ca era de fapt vorba de adresa magazinului. Motivul pentru care este banat o stiu numai administratorii...
De la miercura ciuc fulguieste sanatos. Iar in bilbor e deja zapada de cativa centrimetrii.
Putin dezamagit in dimineata asta. S-a anuntat cod galben aici si uite ca a nins, dar nesemnificativ. Trebuie sa facem un drum la Vatra Dornei peste munte pe forestier (sunt 40 de km in varianta asta; pe sosea sunt 120!!!) si ma asteptam la ceva mai dificil. Cred ca si un 4×2 cu cauciucuri bune si lanturi se descurca deocamdata.
Ajuns la 5000 de km. Aproape o luna de cand o am. Mult, putin, nu stiu. Sunt foarte multumit de masina, ma simt foarte bine in ea. Probleme nu sunt de raportat, doar o usoara zgaritura pe oglinda retrovizoare stanga de la un sofer "atent". E si vina mea, uitasem sa le pliez.
- rammstein01
- Auto: Sportage
Am luat in sfarsit masina (2.0 crdi, 136 C.P, M.T ), am doar 220 de kilometri din care 120 in afara orasului. Masina se misca extraordinar de bine, imi place si nu-mi vine sa ma dau jos din ea. Consumul este un pic cam mare, deocamdata am 10.1 dar cred ca se va mai lasa. Totusi, la cum se merge la orele de varf in Bucuresti pana si un logan de 1.6 benzina ajunge la 11%.
A durat vreo 5 luni pana sa o primesc, si am fost cadorisit cu un set de roti de iarna (cauciuri+jante) si cu alarma. Inca nu am fortat masina, am urcat pana la maximum 3000 de ture. Din pacate in Bucuresti nu prea pot sa ma bucur de masina, luna decembrie este foarte aglomerata tot timpul, poate se mai elibereaza dupa sarbatori. Sper sa ma joc un pic cu masina in weekend.
A durat vreo 5 luni pana sa o primesc, si am fost cadorisit cu un set de roti de iarna (cauciuri+jante) si cu alarma. Inca nu am fortat masina, am urcat pana la maximum 3000 de ture. Din pacate in Bucuresti nu prea pot sa ma bucur de masina, luna decembrie este foarte aglomerata tot timpul, poate se mai elibereaza dupa sarbatori. Sper sa ma joc un pic cu masina in weekend.
Din cate vad din imagini jantele nu sunt originale. Ce tip ti-au dat si mai ales pe ce masuri? Ce cauciucuri? In rest sa o stapanesti sanatos! Consumul se va aseva dupa ceva timp de rodaj. La ce specificatii ai tu mi se pare cam mult. Eu am 9.5 la 184 cp si AT dupa 13.000 km cam 50/50, deci e mult, o sa mai scada.
"ALARMA" (si aici nu ma refer la sistemul burgler, ca sa fie clar) nu e un cadou, e in standard, mie mi-au pus-o gratis si eu am luat masina din stoc. Deci daca ti-au zis ca e cadou, ai putea sa le cam spui ca sunt nesimtiti. Dar ma rog nu e un capat de tara. Culoarea e foarte misto. Chiar trebuie sa ai un pic de gandire "out of the box" pentru ca sa iti iei culoarea asta; nu e pentru mine
, dar imi place.

Retrag un pic referitor la jante: sunt din tabla pe 16 si i-ai pus capace?
S-o stapanesti sanatos. Nu fi suparat, ai luat-o cu o luna mai repede decat mine (eu am stat sase luni). Consumul e irelevant la 220 km. Sfatul meu: in weekend reseteaza consumul si fa un drum mai lung care sa nu insemne munte sau autostrada. Undeva unde e cat decat liber. Pilot la 110-120. Nu depasi 2800-3000 de ture ca oricum e in rodaj. Dupa macar 200 de km ar trebui sa ai maximum 6.5! Eu cel mai mic consum l-am avut in rodaj: bucuresti-orsova 5.8 in 4.5 ore! Acum mediu 8.2, 60%urban40%extra, consum pe 5000 km. Daca ar vedea kia ce fac eu cu masina in buc...rammstein01 wrote:Am luat in sfarsit masina (2.0 crdi, 136 C.P, M.T ), am doar 220 de kilometri din care 120 in afara orasului. Masina se misca extraordinar de bine, imi place si nu-mi vine sa ma dau jos din ea. Consumul este un pic cam mare, deocamdata am 10.1 dar cred ca se va mai lasa. Totusi, la cum se merge la orele de varf in Bucuresti pana si un logan de 1.6 benzina ajunge la 11%.
Ce faci chinezule, dezgropi mortii? :D Vezi ca lumea e vigilenta! :Dchinezu81 wrote:"ALARMA" (si aici nu ma refer la sistemul burgler, ca sa fie clar) nu e un cadou, e in standard, mie mi-au pus-o gratis si eu am luat masina din stoc. Deci daca ti-au zis ca e cadou, ai putea sa le cam spui ca sunt nesimtiti. Dar ma rog nu e un capat de tara. Culoarea e foarte misto. Chiar trebuie sa ai un pic de gandire "out of the box" pentru ca sa iti iei culoarea asta; nu e pentru mine :), dar imi place.
Pe bune acum: culoarea orange e suberba la kia. A mea s-a nimerit langa una in parcarea Auchuan crangasi si sincer portocala iti sarea in ochi.
Mongol, nu dezgrop, doar vreau sa fie clar despre ce vorbim
. Si eu cred ca portocaliul ala e superb, dar nu mi l-as lua din lasitate
In general sunt un tip conservator, asa ca nu mi se potriveste. Poate am prea multe prejudecati cine stie...

Eu i-am facut o parte din rodaj pe Bucuresti - Gura Humorului. Bucovina e superba de sarbatori, poate dai o fuga.mongol wrote:Consumul e irelevant la 220 km. Sfatul meu: in weekend reseteaza consumul si fa un drum mai lung care sa nu insemne munte sau autostrada
Foarte buna recomandare. Plus ca se merge sustinut, o medie de 80 km la ora e perfect realizabila fara a forta masina (mai ales daca se pleaca dimineata devreme pentru a evit aglomeratia din Voluntari).
Eu n-am luat portocaliu din cauza de oras infect. Nu pot sa spal masina chiar la doua-trei zile. Fac zilnic 50-60 km in bucuresti. Sa nu mai zic ca pe unirii se lucreaza si dupa o zi masinile mele zici ca sunt parasite.
Eu n-am luat portocaliu din cauza de oras infect. Nu pot sa spal masina chiar la doua-trei zile. Fac zilnic 50-60 km in bucuresti. Sa nu mai zic ca pe unirii se lucreaza si dupa o zi masinile mele zici ca sunt parasite.
- rammstein01
- Auto: Sportage
salutare
jantele sunt de tabla cu capace personalizate KIA, culoarea am ales-o destul de greu am optat între portocaliu si maro dar pana la urma am mers pe portocaliu, iar alarma e aia Piranha. O sa incerc sa fac un drum in afara, in oras e destul de mult dar circul la 8.30-9.00 si la 17.30 asa ca..... per sa se mai lase. In carte consumul mixt este de 5 si ceva eu spre sa ajung pe la un 8-9.
jantele sunt de tabla cu capace personalizate KIA, culoarea am ales-o destul de greu am optat între portocaliu si maro dar pana la urma am mers pe portocaliu, iar alarma e aia Piranha. O sa incerc sa fac un drum in afara, in oras e destul de mult dar circul la 8.30-9.00 si la 17.30 asa ca..... per sa se mai lase. In carte consumul mixt este de 5 si ceva eu spre sa ajung pe la un 8-9.
Jantele sunt pe 16? Eu am cautat pe 16 capace kia si nu am gasit pe nicaieri.
Ref. consum nici nu se merita sa citesti cartea, cu toate ca in unele cazuri Kia consuma mai putin decat in carte. Mongol a patit-o
Ref. consum nici nu se merita sa citesti cartea, cu toate ca in unele cazuri Kia consuma mai putin decat in carte. Mongol a patit-o