Asa ca nu trebuie sa ne facem griji. Noi sa fim sanatosi si masina "sanatoasa"

O zi buna tuturor.
Eu am facut pana acum 3700 de km.Sincer nu stiu cum faceti voi calculele astea de consum si cum obtineti consumuri medii de 8.3 in oras sau mai exact in Bucuresti.Computerul de bord este foarte slab si face calcule dupa bunul lui plac.Am mai scris despre asta in alt post.Este cel mai slab CB pe care l am avut la vre o masina pana acum.Asta mi se pare un minus la aceasta masina. Mie imi consuma in Bucuresti in jur de 14,5- 15..Rar am scos 13,12 sau 11.O singura data cand ma intorceam de la sala pe la 9 seara am scos un consum de 9.7.Plec foarte bland de pe loc si nu depasesc 60 de km in oras. Distanta este in jur de 10, 11 km. Ce e drept afara mergand 2 persoane in masina si bagaje medii, viteza maxima 120 cu varfuri de 130 si in localitati 60 70 km pe ora ,consumul se aproprie de 8 si un pic.Nu am facut nici un drum de 200 de km pe autostrada pana acum sa mi dau seama care ar fi consumul la 130 constant in conditii decente de vant,deci nu pot sa ma pronunt.Eu mi am asumat consumul de la bun inceput stiam la ce sa ma astept insa mi ar fi placut sa am o autonomie ceva mai mare macar in afara orasului.Am crezut ca are rezervorul ceva mai mare adica 65 l.Era frumos sa reusesc sa fac cu un plin in conditii decente de drum macar 700 de km. Sincer cred ca cu greu reusesti acest lucru. Poate doar daca viteza maxima nu trece de 100 de km la ora sau poate maxim 115. Vorbesc din propria experienta.Fara sa mai poluez jurnalul de bord al omului ma opresc aici.Astep totusi sa mi spuneti si mie cum faceti ca sa obtineti 8 si un pic in oras.Dau o bere daca ma invatati si pe mine☺baban oana wrote: ↑18 Nov 2017, 10:26 ei,FlorinHM,daca in jurnalul tau ai facut un calcul la consum,hai sa spun si eu...masina luata pe 4 august-18 noiembrie,avem 6000 km aproape si un consum general de 8.3 ....o fi bine,o fi ...eu cred ca e foarte bine!voi ce ziceti?...cei care merg exclusiv bucuresti sau peste 50% in bucuresti,situatia e cam albastra....
E probabil ca "m-a auzit masina" ca am vb despre consum aseara pe forum