-subwoofer-ul se aude bine dar bubuie cam tare.Deoarece nu exista control separat pe el, singurul reglaj e cel din unitate, adica bass-ul.Cand scazi bass-ul e ok, se aude bine, dar cand il cresti, creste si in boxe si se duce din claritate, subwoofer-ul auzindu-se peste boxe.
-boxele se aud bine, dar cum am zis mai sus, se pierde din calitate prin subwoofer.
-singurul plus, si acela de nota 10, e boxa centrala.Un plus de claritate, completand "scena" difuzoarelor fata.Deoarece raspunsul in frecventa e mai ridicat decat al boxelor fata si spate, nu e acoperit de subwoofer.
Nu e o tragedie ce am zis mai sus, sistemul se aude bine, dar are cateva lipsuri majore.La banii aia, sincer, poti pune un sistem aftermarket mult mai bun.Dar asta implica multe altele.
In alta ordine de idei, deoarece m-am indragostit de boxa aia centrala de la Surfer, azi mi-am montat o boxa centrala.Locas special este, cu tot cu suporti de prindere, dar nu este precablaj.
Am cautat boxa originala.Pret 1500 lei pentru o boxa de 8cm diametru.Pentru pretul asta, chiar merita sa iti pui din fabrica, sincer.
Am luat un set de Excursion SX352, diametrul 8cm + 2 condensatori filtru.Pentru montaj e necesara demontarea urmatoarelor: ornamentul de plastic longitudinal dintre player si partea cu butoane audio si control clima, fascia care inconjoara playerul, playerul si grila centrala(de langa parbriz).
Neexistand preclabare, am legat boxa pe iesirea boxei si tweter-ului din dreapta.Pentru efectul de scena si un sunet plin la urechea soferului, trebuie adus sunetul din boxa dreapta, mai aproape de centrul masinii,iar boxa centrala exact asta face si da si un plus de voce si inalte.Firul de minus a fost legat pe direct mufa-boxa iar pe cel de plus am montat condensatorul.
Ce a iesit e superb: un sunet plin, claritate, un plus de volum si cel mai important, efectul de scena pe care il doream si l-am ascultat la Surfer
Ca si cost, a fost 130 lei setul de boxe si 30 lei condensatorii.Folosind o singura boxa si un singur condensator, costul a fost la jumatate, adica 80 lei.Se aude de milioane.
Asa ca, mai am o boxa si un condensator.
Doritori?