Incepand din iunie ma numar si eu printre posesorii de Sportage.
Masina mea: Un 4x4 2.0 CRDi 140HP, fabricata in 2006.
Ca si dotari: full electric, piele si interior bej, trapa, MT 6 trepte
Am luat-o la 78.000 km, acum mai are cu 1500 in plus.
Primele impresii:
Despre masina in general, mi se pare super ok, o gramada de optiuni care se dovedesc a fi utile. Despre modul de condus pot spune ca este cam lenesa pana in 2000rpm (astept si parerile altora ca sa vad daca are a mea ceva). Consumul mediu undeva la 8,5% (destul de bun in opinia mea pentru gabaritul si aerodinamicitatea

Cateva intrebari:
1. Cateodata (cand abordez virajele mai sportiv), simt un mic huruit. Cineva mi-a spus ca este cuplajul 4x4 si ca nu trebuie sa ma ingrijorez. Totusi, pe bord nu mi se aprinde nici un martor. Poate ma lamuriti voi.
2. Are cred legatura cu prima, sau trebuie sa imi fac un control la urechi, cateodata mi se pare ca aud un avertisment sonor, desi din nou nici un martor nu se aprinde pe bord.
3. Stergatorul spate nu sterge tot geamul. L-am analizat putin si pare ca nu se misca cum trebuie in protectia de plastic. Aveti ceva solutii?
4. Nefiind sigur pe istoricul masinii, cand am luat-o am bagat-o direct in service si i-am schimbat uleiul, filtrele (toate), distributia si placutele frana pe spate (erau cam tocite). Nu cred ca am facut nimic rau prin asta. Vreau sa imi spuneti cam la cat ati schimbat discurile de frana.
5. Vreau sa imi pun navigatie pe masina. Am gasit o chinezarie care se potriveste in bord exact in locul cd-ului, fara a aduce modificari sau a fi nevoie de rame. N-am gasit pe nimeni care sa isi fi pus asa ceva pe Sportage in Romania, dar dupa ce m-am mai uitat pe forumuri mi s-a parut destul de interesanta asa ca azi am dat comanda. Pentru cei care detin asa ceva as vrea sa aud pareri. Pentru cei care nu detin dar sunt interesati, modelul este TTi-8923 si ca si caracteristici are display de 7" 800x480 touch-screen, DVD (inclusiv DIVx), Mp3, Micro-SD Slot, TV, Radio cu RDS, Navigatie cu IGO, port USB (inclusiv cu conexiune iPOD).
Voi reveni cu poze si detalii dupa ce o montez, eventual si cu un tutorial DIY.
6. Am filtru de particule si toti mi-au zis sa am mare grija cu el, pentru ca unul nou este cca. 6000EUR (sase mii, ati citit bine). Pareri?
Cam asta e tot pentru moment, va astept cu sfaturi de intretinere si utilizare. Multa bafta tuturor si la cat mai multi km fara incidente.