Anvelope Dunlop SP SPort 9000 -defect de fabricatie -efecte
Anvelope Dunlop SP SPort 9000 -defect de fabricatie -efecte
Salutare baieti! De curant mi-am echipat masinuta cu jante si cauciucuri( TSW Shadow mirror + Dunlop SP SPort 9000 ) si tipul de acolo mi le-a echilibrat,precizez ca tipul nu prea le avea, am vrut sa ies ieftin cu montarea si cat am dat atat a facut ( din cate stiu eu nu se echilibreaza jante + anvelope noi,decat dupa un anumit numar de km pana se aseaza anvelopa pe janta, apoi te duci la echilibrat ) si de curand am iesit extraurban si am observat ca am mici vibratii in volan pe la 100-110-120, mai mult nu i-am dat. Credeti ca o echilibrare rezolva problema?
Re: vibratii in volan la peste 100/h
djniki4 wrote: Credeti ca o echilibrare rezolva problema?
Da
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
- scubli
- "ambiguus"
- Auto:
Indiferent daca janta este noua sau nu, daca se schimba cauciucurile, rotile trebuie echilibrate. Chiar si de noi pot avea mici probleme din cauza lipsei echilibrarii.
Ia aminte la trei factori: presiunea, echilibarea si in ultima instanta geometria. Daca nici dupa astea nu trece, mergi la un service mai bazat gen SAMA sa-ti caute defecte in pneuri. Eu am patit si tot cu niste Dunlopuri (SP10). Se mai intampla.
Geometria am vrut s-o fac si eu dar n-am gasit pe nimeni sa aibe soft pentru Ceed. Ma duc azi a IMG sa intreb daca fac ei cumva o astfel de operatiune.
Geometria am vrut s-o fac si eu dar n-am gasit pe nimeni sa aibe soft pentru Ceed. Ma duc azi a IMG sa intreb daca fac ei cumva o astfel de operatiune.
MihaiM wrote:...mergi la un service mai bazat gen SAMA...
De evitat service-ul asta!
Dacia Berlina 1310 Li 2003 ODO - 70.000 km (14 ianuarie 2009); 75.000 km (24 septembrie 2009); 80.000 km (aprilie 2010)
Kia Pro Cee'd Black Pearl 1.4 GSL Best 2008
ODO:
- 13.06.2008 - 6 km (la livrare)
- 23.10.2008 - 10.000 km
- 21.02.2009 - 15.000 km
- 22.08.2009 - 20.000 km
- 12.02.2010 - 30.000 km
JURNAL DE BORD
cel mai indepartat punct atins - Saint Tropez (Franta, 2008), 2.302 km fata de Bucuresti
Kia Pro Cee'd Black Pearl 1.4 GSL Best 2008
ODO:
- 13.06.2008 - 6 km (la livrare)
- 23.10.2008 - 10.000 km
- 21.02.2009 - 15.000 km
- 22.08.2009 - 20.000 km
- 12.02.2010 - 30.000 km
JURNAL DE BORD
cel mai indepartat punct atins - Saint Tropez (Franta, 2008), 2.302 km fata de Bucuresti
-
ciprianeagu
- Auto:
Obligatoriu echilibrat la ORICE lucrare la roti!... si daca esti cu adevarat perfectionist (sau fanatic
), chiar si la un petic pus, deoarece nu se va mai aseza Exact in acelasi loc anvelopa pe janta...
Anvelopa nu are cum sa " se aseze" mai bine pe janta dupa ce e montata...cu alte cuvinte ea ar trebui sa se miste pe janta conform acestei teorii...ti se pare normal sa-ti alunece guma pe janta?...mie nu...daca s-ar misca, atunci cum ai mai inainta, ca ar merge janta in gol, iar anvelopa ar sta locului
....(stiu ca am exagerat, dar cam asta e concluzia "meseriasilor de la vulcanizari).
Nici eu nu ma scald in bani, si eu am rata la masina ca majoritatea, dar am preferat sa dau 95 ron cand am schimbat jantele de tabla cu cele de aliaj (montat, echilibrat, azot) ca sa stiu ca nu ma trezesc prin sant pe autostrada....e chestie de siguranta, ia aminte...
Anvelopa nu are cum sa " se aseze" mai bine pe janta dupa ce e montata...cu alte cuvinte ea ar trebui sa se miste pe janta conform acestei teorii...ti se pare normal sa-ti alunece guma pe janta?...mie nu...daca s-ar misca, atunci cum ai mai inainta, ca ar merge janta in gol, iar anvelopa ar sta locului
Nici eu nu ma scald in bani, si eu am rata la masina ca majoritatea, dar am preferat sa dau 95 ron cand am schimbat jantele de tabla cu cele de aliaj (montat, echilibrat, azot) ca sa stiu ca nu ma trezesc prin sant pe autostrada....e chestie de siguranta, ia aminte...
Pro_Cee'd 1,4 Dakar Yellow
@MihaiM
Ce credeti baieti, anvelopele sunt de vina, defect de fabricatie. @MihaiM ce ai facut cu dunlop-urile pana la urma? ti le-a schimbat pe garantie?
Ce credeti baieti, anvelopele sunt de vina, defect de fabricatie. @MihaiM ce ai facut cu dunlop-urile pana la urma? ti le-a schimbat pe garantie?
Nu. Si am zis "defecte" nu "defecte de fabricatie".
Last edited by MihaiM on 08 Sep 2008, 13:33, edited 1 time in total.
MihaiM wrote:Nu.
mai precis ce defect aveau? dc nu ti le-a schimbat pe garantie ?
Era un de fel de denivelare (nu clasica galma - umflatura) observabila doar pe tamburul ala de echilibrare in timp ce se invartea roata pe el (asa mi-a explicat mecanicul caci eu n-am stat lanag el). Nu s-a pus problema de garantie pentru ca mersesem ceva cu ele pana sa observ (apareau vibratii cand atingeam o anume viteza si dispareau dupa ce treceam acel prag - 100 si ceva la ora). Cel mai probabil luasem vreo groapa sau vreun canal.
Mda, sunt de evitat daca nu ai urgenta.alecsz99 wrote:MihaiM wrote:...mergi la un service mai bazat gen SAMA...
De evitat service-ul asta!
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE