Nivel Antigel

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
MDan
Auto:

Nivel Antigel

Post by MDan »

Salut, sunt si eu posesorul unei samantze :D varianta Best Base, motor 1,4 benzina si am o problema.
Cand am luat masina de la reprezentanta am observat ca nivelul antigelului din vasul de expansiune era mai aproape de minim decat de maxim dar nu am dat importanta atunci pentru ca eram prea nerabdator sa ma urc in ea si sa plec :))
Astazi am ridicat capota pentru a verifica daca mai am lichid pentru parbriz si am observat na nivelul antigelului era sub minim:(
Daca stie cineva cu ce fel de antigel trebuie completat as fi recunoscator.
Problema este ca maine diminieatza plec in vacanta la munte si nu raspunde nimeni la numerele de contact afisate pe kia.ro

vlad2215
Auto:

Post by vlad2215 »

Eu am fost la service Mit sa-mi completeze ei.....ce pot sa-ti spun ca au folosit Aral
Cee'd 1.4. LX Best... SO RED...B-46-CER

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

mda, prin supermarketuri se gasesc numai pocnitori. si eu m-am uitat dar n-am avut curaj sa torn zeama de china in ea. am completat cu apa distilata cam 100ml si gata. o varianta ar fi sa ne uitam pe la importatorii de piese.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

MDan
Auto:

Post by MDan »

Multzumesc pentru ajutor si promtitudine.
Am fost la OMW si am gasit un antigel marca OMW, nemtesc, am luat si am completat cu el. Era tot culoarea albastra si din cate scrie pe el ( in limba germana pt. ca nu se obosesc sa puna eticheta tradusa in romana ) cred ca este ok.
Oricum merci inca o data pt. ajutor si va urez multzi km fara incidente cu masinutzele :))

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Era albastru si crezi ca e ok? :D Trebuia sa vezi daca e etilen-glicol cum zicea @alcatraz sa fii sigur ca sunt compatibile, desi dupa culoare mai mult ca sigur este. Daca nu erai sigur mai degraba faceai cum zice @sonty si turnai 100ml de apa distilata. In mod normal el ar trebui sa suporte -33-35 de grade. Diluat putin n-avea cum sa urce mai mult de -20.

Btw: din cate stiu eu etilen-glicol e cel mai nenorocit antigel plin de silicati si trebuie schimbat la doi ani. De ce n-or fi folosind si ei propilen-glicol
(rosu sau verde), mai putin toxic si anticoroziv nu stiu :?

Cat ai dat pe ala de la OMV?

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Cred ca prin chinezarie se referea la slaba calitate si nu neaparat ca e din China. Cat costa un litru din asta de care zici tu?

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

@alcatraz citeste mai jos

"Zerex DEX-COOL este aprobat de GM din 1996, cu brevet internationa si colorata portocaliu pentru al separa de antigelul traditional. De asemenea aprobat de multi fabricanti Europeni precum BMW, Porsche, VW, Opel, Saab pentru antigel cu zero fosfati si fabricantii Japonezi, Honda, Toyota, pentru specificatii cu zero silicat.

Combina protectie la temperaturi joase cu protectie anti coroziune, in mixaj cu apa distilata pentru a reduce riscul de depuneri in radiator. 50% mixaj asigura protectie pana la -35 grade C. Vezi detalii tehnice pentru mixajul cu temperaturile necesare.

GM DEX-COOL Aprobat
Protectie 5 ani/ 220,000 km
Organic Acid Technology (OAT) impotriva coroziunii
Contine zero silicat, fosfati, boriu, nitriu sau amoniac
100% protectie impotriva coroziunii
Previne supra-incalzire sau inghetul motorului
Protejeaza sistemele de racire din toate metalele inclusiv aluminiu " (ACDELCO)

Si acum sa-ti raspund pe rand:

1. vorbesc de ce e in comert nu la tine in pivnita;

2. ma intrebam de ce nu se foloseste antigel organic si in nici un caz nu i-am recomandat omului sa-l foloseasca. Daca citeai atent am facut referire chiar la postul tau si am opinat ca trebuia sa vada inainte de orice daca e etilenglicol (adica daca e compatibil, sa nu le amestece cumva).

3. etilenglicolul contine in general aditivi anorganici printre care si silicati. motivul pt care se schimba la 2 ani este ca in timp acestia isi pierd proprietatile anticorozive prin scaderea alcalinitatii. Din cauza caldurii se dizolva oxigenul. Daca nu-l schimbi apare coroziunea electrolitica. Sarurile insolubile din silicati se depun pe circuitul de racire. Un alt downside al silicatilor este efectul abraziv asupra garniturilor tip gasket. La diesel nu se recomanda chiar deloc folosirea acestor aditivi. Aditivii organici insa, pierzandu-si mai greu proprietatile corozive fac ca durata de folosire a antigeluli sa creasca deoarece, etilenglicolul is pierde greu proprietatile antiinghet.

4. treaba cu cipurile si nisipul n-o mai comentez caci mi-as lua ban.

5. vezi specificatiile din susul paginii.

P.S. Nu inteleg de unde atat rautate si nevoie de a brava si a face pe desteptul mai degraba decat a corecta (nu c-ai fi avut ce) si a impartasi unui coleg de forum din vastele tale cunostinte despre antigel.

Revenind la antigelul din ceed-uri, nu stiu exact ce fel este, n-am vazut nici un bidon sa vad daca are OAT scris pe undeva si nici nu stiu cat costa litrul. Probabil o fi monoetilenglicol, mai putin toxic, cu aditivi organici, cine stie. Anterior Cee-dului foloseam Paraflu OAT la 30 RON/litrul.

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

prin chinezarie intr-adevar ma refeream la o marca de care n-am auzit. medikemia s-ar putea sa fie firma buna, dar aral e altceva.
alcatraz, in praktiker am fost azi, nu m-am mai uitat dupa antigel ca m-am uitat mai peste tot in alta parte. in selgros cel mai des. super-prevent asta e cumva intr-un bidon negru cu eticheta verde? e 9 lei in selgros.

P.S. pe ala de la OMV scrie etandiol, ceea ce, din amintiri vechi de vreo 9 ani de chimie organica, sunt aproape aproape sigur ca e acelasi lucru cu etilenglicol. mda, verificat pe wikipedia asa ca MDan nu si-a stricat motorul :).
DJ 50NTY

cristian
Auto:

Post by cristian »

OFF TOPIC: Eu pe plaja, prin nisip nu am vazut cipuri, ciudat.
Kia Ceed 1.4 Best, Pewter Beige

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

si anume asta: http://www.medikemia.com/index.php?mid=93&prod=191
ce m-a derutat enorm pe mine e ca m-asteptam sa aiba un sistem antiprost prin cea mai evidenta proprietate: culoarea. ei bine nu. prin selgros m-am uitat pe toate bidoanele cu etilenglicol si toatea au fix aceiasi indici. am urmarit in special indicele SAE J1034, dar si ceilalti erau la fel desi antigelul era albastru, roz sau galben.
si ala aral inteleg ca e roz: http://www.aral-lubricants.com/lubrican ... enger.html
DJ 50NTY

Danicko
Auto:

Post by Danicko »

Si la mine am vazut antigelul sub L (1.4 best) si vreau sa il completez.
Intrebare: Unde setoarna lichidul? direct in radiator sau in vas? Ca in manual o tot tine cu radiatorul.

Rapidel
Auto:

Post by Rapidel »

In vas,ca doar acolo ai vazut ca este sub L.Eu l-am sunat pe dealer sa intreb ce lichid sa pun si mi-a spus sa nu iau nimic din comert ci sa vin la el sa completez daca am nevoie.Mi-a pus un lichid roz dintr-un bidon pe care scria in slovena(banuiesc).De cand am completat am vazut ca nivelul variaza in vas :!: :?:

Danicko
Auto:

Post by Danicko »

E normal sa scada asa mult nivelul lichidului de racire? Acum 2 saptamani cand m-am uitat era intre F-L la jumatate. Acu e cam 2 cm sub L.

shtirlitz
pictoru
Auto: kia cee'd 1,4

Post by shtirlitz »

si la mine e tot sub L nivelul. Adevarul e ca nu prea stiam ce e antigelul si nici nu m-am uitat niciodata pana azi . Cineva mi-a spus ca la o masina noua nu trebuie sa am grija antigelului cel putin un an. Deci daca e sub L, trebuie comlectat?
Image

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Da trebuie completat, insa urgenta operatiunii e data si de cat de mult este sub limita minima. Suntem multi in situatia asta intrucat, de cand am luat masinile, antigelul nu era la maxim. Apoi, de la +35+40 de grade cat erau asta vara cand multi si-au luat masinile, pana la -5-10 cate grade sunt acum, fireste ca lichidul in vas a scazut. La fel cum si presiunea in pneuri trebuie sa fie varza pe frigul asta la cine nu si-a facut-o de curand sau cine nu are azot. Eu cred ca ma duc la o completare dupa anul nou.

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”