Va salut.
Nu am gasit instructiuni pt schimbul becurilor pt lampile spate..frana pozitie. Am unul ars si poate il schimb singur fara vizita la service.
Ce bec trebuie sa cumpar?
Multumesc.
Cum se schimba becul de pe spate pentru frana
Cum se schimba becul de pe spate pentru frana
Ceed HB 1.4 Best MS, Bucuresti
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Re: Cum se schimba becul de pe spate pentru frana
Bec P21W
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Bec normal de frana si pozitie : P21W ( cu dublu filament 21/5w) - La pag 7-59 din manualul utilizatorului gasesti modalitatea de schimbare.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Da,cu dublu filament.
Desfaci capacul ala din interior, rotesti de suport cam 90° si pe urma la fel,rotesti becul, apasand usor pe el.Asa scoti becul.Montajul e invers.Bafta
Desfaci capacul ala din interior, rotesti de suport cam 90° si pe urma la fel,rotesti becul, apasand usor pe el.Asa scoti becul.Montajul e invers.Bafta
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
-
- Auto: Kia Pro Cee'd
Știe cineva dacă la Pro Cee'd trebuie demontat stopul cu totul (desfăcut cele 4 piulițe, etc)?
Am constatat că mi s-a ars unul dintre becurile cu dublu filament - de poziție/frână (P21/5W); am încercat pașii de mai sus (am desfăcut capacul din interior, am rotit de suport și am tras de el în afară), dar problema e că firele par cumva scurte sau agață în ceva pentru că nu am acces la bec.
Să le schimb pe amândouă (dreapta/stânga)? Din experiența voastră care țin mai mult, Osram, Philips, Narva, etc?
Mulțumesc.
Am constatat că mi s-a ars unul dintre becurile cu dublu filament - de poziție/frână (P21/5W); am încercat pașii de mai sus (am desfăcut capacul din interior, am rotit de suport și am tras de el în afară), dar problema e că firele par cumva scurte sau agață în ceva pentru că nu am acces la bec.
Să le schimb pe amândouă (dreapta/stânga)? Din experiența voastră care țin mai mult, Osram, Philips, Narva, etc?
Mulțumesc.
Kia Pro Cee'd 1.6 GSL 93kW 126cp (2009) Black Pearl
Anvelope de vară: Michelin Pilot Sport 4 215/40 ZR17 (87Y) XL
Anvelope de vară: Michelin Pilot Sport 4 215/40 ZR17 (87Y) XL
Salut, azi am constatat că nu aveam lumina de frana pe partea dteapta(bec ars si inlocuit-rezolvat) si a treia lumina,cea de la haion,care nu functioneaza! Aveti o sugestie! Mersi !
-
- Auto: Sportage, 1.6TGDI HEV, AT, 4x4
Am schimbat si eu becul de la frana din farul dreapta dar tot am mesajul de avertizare in bord. Pare si mai slaba lumina in comparatie cu cel din stanga. Trebuie sa fie acelasi producator? P21V 5w dublu filament
Pt @nirox, in cazul in care nu ai montat invers becul, desi nu vad cum ai fi reusit acest lucru, becul avand ghidajele decalate tocmai pt prevenirea unor astfel de intamplari, cel mai probabil ai un contact imperfect la masa stopului respectiv sau poate chiar la becul respectiv. Contacte oxidate.
Celelalte becuri, semnalizare, mers inapoi, se aprind normal?
Nu conteaza producatorul becului decat la longevitatea becului/filamentelor.
Celelalte becuri, semnalizare, mers inapoi, se aprind normal?
Nu conteaza producatorul becului decat la longevitatea becului/filamentelor.