Parbriz ciobit/zgariat/crapat -reparatie
Re: Parbriz ciobit de o piatra
Am stat langa om in timpul operatiunii.
1. A dat o gaura mica in dreptul bulei
2. a suflat bine locul pentru indepartarea prafului
3. A montat pe buba un dispozitiv de vacuum, cu ajutorul caruia a introdus o rasina in cavitate
4. A asteptat cam jumatate de ora sa se usuce...
5. A indepartat dispozitivul de vacuum; a montat deasupra locului o lampa UV...circa 15 minute...
6. A curatat locul faptei si...gata
Nu mai infloreste in veci; m-a sfatui ca, daca se mai intampla (doamne fereste) sa lipesc imediat o bucata de banda adeziva peste ciobitura...
1. A dat o gaura mica in dreptul bulei
2. a suflat bine locul pentru indepartarea prafului
3. A montat pe buba un dispozitiv de vacuum, cu ajutorul caruia a introdus o rasina in cavitate
4. A asteptat cam jumatate de ora sa se usuce...
5. A indepartat dispozitivul de vacuum; a montat deasupra locului o lampa UV...circa 15 minute...
6. A curatat locul faptei si...gata
Nu mai infloreste in veci; m-a sfatui ca, daca se mai intampla (doamne fereste) sa lipesc imediat o bucata de banda adeziva peste ciobitura...
kia proceed rosu, 1.4
multumesc mult
KIA Cee'd 1.4 Start, A/C,ESP, Scaune incalzite, Proiectoare, Cheie 3 butoane, Scaun reglabil pe inaltime cu tetiere active Pachet piele si crom culoare Machine Silver+maruntisuri.....no long waiting..
Eu am ciobit geamul de la sofer, numai ca nu am nici o bula de aer, nimic, doar o ciobitura. Cineva mi-a zis sa aplic un punct de sudura, ca sa nu ma trezesc cu suprize mai tarziu.
KIA Cee'd 1.4 GSL MT BEST, machine silver
-
- 3/E
- Auto:
Cum anume punct de sudura?
Cel mai bine te interesezi, nu se poate sa nu existe un centru de reparatii parbrize in Iasi. Si ca suma sigur nu e mult ...
Cel mai bine te interesezi, nu se poate sa nu existe un centru de reparatii parbrize in Iasi. Si ca suma sigur nu e mult ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci
andrei, nu e parbrizul, e geamul de la sofer
Si am mers o luna cu ciobitura (inclusiv pe criblura, iar
) si nu s-a intamplat nimic. Ma gandesc, nu cumva, sa fiu eu paranoica si sa mi se para mai grava decat este. Daca totusi se intampla ceva si se duce pe apa sambetei geamul meu, le dau treaba celor de la Casco...

KIA Cee'd 1.4 GSL MT BEST, machine silver
Am "luat" si eu o pietricica in parbriz, la aprox. 2 cm de stalpul A (mai bine lovea stalpul) si a facut o crapatura de vreo 20 cm lungime.
Mi se pare mult prea "sensibil', adica cred ca toti am mai luat cate o pietricica si la alte masini si nu am patit asa ceva...
E doar o parere...
Mi se pare mult prea "sensibil', adica cred ca toti am mai luat cate o pietricica si la alte masini si nu am patit asa ceva...
E doar o parere...
KIA Cee'd 1.6L CRDi TX, 115CP
- Bonzai2
- Master Of Puppets
- Auto: Mazda Cx5
@b77dbc
Si eu am luat o pietra pe A1 si cand a izbit parbrizul am crezut ca l-a si sfaramat, iar apoi dupa ce am trecut de TIR cautam sa vad unde s-a fisurat geamul si surpriza, nu avea absolut nimic.Cu o alta masina(Ford) am luat o alta piatra tot in spatele unui TIR
de abea s-a auzit ca a izbit parbrizul si a fost gata,crapatura de 20 cm si schimbat geamul.
Dupa aceste 2 experiente sunt chiar multumit de cum s-a comportat parbrizul la Ceed.
PS:Dupa ce am schimbat geamul la Ford( cu unul neoriginal) la nici 2 luni o alta piatra l-a izbit.S-a crapat iar,mult mai putin .Concluzia e ca geamul original de la ford a fost foarte sensibil
Si eu am luat o pietra pe A1 si cand a izbit parbrizul am crezut ca l-a si sfaramat, iar apoi dupa ce am trecut de TIR cautam sa vad unde s-a fisurat geamul si surpriza, nu avea absolut nimic.Cu o alta masina(Ford) am luat o alta piatra tot in spatele unui TIR

Dupa aceste 2 experiente sunt chiar multumit de cum s-a comportat parbrizul la Ceed.
PS:Dupa ce am schimbat geamul la Ford( cu unul neoriginal) la nici 2 luni o alta piatra l-a izbit.S-a crapat iar,mult mai putin .Concluzia e ca geamul original de la ford a fost foarte sensibil
- Bonzai2
- Master Of Puppets
- Auto: Mazda Cx5
Da poti sa-ti dai seama de puterea cu care a lovit
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Eu am luat ditamai bolovanu in parbriz (exagerez un pic, dar pe moment am crezut ca m-a lovit ceva in parte metalica) si am avut doar o ciobitura de 1 cm... s-a rezolvat la AGER cu 40 ron
-
- Auto: Cee'd by KIA

Last edited by lorenzo_81 on 24 Oct 2008, 22:00, edited 1 time in total.
Drive safe...
Eu am luat o pietricica pe langa Carrefour Orhideea. Mergeam cam cu 20 km/h. M-am ales cu o ciobitura de 1 cm. Si mie mi s-a parut ca s-a ciobit prea usor....
KIA Best 1.4 109CP Cine are noroc, are......
Re: Reparatie parbriz
Salutare !
Ati vazut cu totii ca in urma scaderii temperaturii au inceput sa inghete geamurile masinii. Prin urmare, grabindu-ma sa ajung la o intalnire, am dat drumu la dezghetare insa dupa 5 minute tot era gheata pe parbriz, tocmai buna pentru un cockteil. Asadar am luat o bucata de carton mai groasa ( dintr-un pahar de la MC ) si am inceput sa razui. Apoi am constatat cu stupoare ca m-am ales cu niste zgarieturi de toata frumusetea.
Sper sa fiu caz unic, si daca se poate sa ma indrumati catre un service pentru rezolvarea problemei. Am citit despre tot felul de solutii minune, le-a incercat cineva ?
Respect
Ati vazut cu totii ca in urma scaderii temperaturii au inceput sa inghete geamurile masinii. Prin urmare, grabindu-ma sa ajung la o intalnire, am dat drumu la dezghetare insa dupa 5 minute tot era gheata pe parbriz, tocmai buna pentru un cockteil. Asadar am luat o bucata de carton mai groasa ( dintr-un pahar de la MC ) si am inceput sa razui. Apoi am constatat cu stupoare ca m-am ales cu niste zgarieturi de toata frumusetea.
Sper sa fiu caz unic, si daca se poate sa ma indrumati catre un service pentru rezolvarea problemei. Am citit despre tot felul de solutii minune, le-a incercat cineva ?
Respect
Kia Cee'd 2008 1.4 GSL MT BEST Piston Gray
Kia Sportage 2012 1.6 GDI
Kia Sportage 2012 1.6 GDI
Sa inteleg ca s-a zgariat geamul de la o bucata de carton....nu prea cred
Cel mai probabil a ramas cartonul pe parbriz

Cel mai probabil a ramas cartonul pe parbriz
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76
@Costelo
Sa stii ca Ursulake1 are dreptate .Este un topic intreg despre masina de portelan parca (incearca sa-l gasesti )
Acelasi lucru l-am observat si eu iarna trecuta cind am curatat parbrizul cu racleta de plastic .
Intr-adevar parbrizul s-a zgiriat dar din fericire nu in zona de vizibilitate si nu foarte rau .
Luneta am zgiriat-o mai rau ,dar dupa ce m-am enervat suficient de tare ,nu am mai bagat-o in seama .De atunci m-am hotarit sa nu mai curat parbrizul decit cu instalatia de dezaburire pina la topirea ghetii apoi sa folosesc stergatoarele.
Nu am incercat sa repar zgirieturile dar sint convins ca se poate lustrui cu pisla rotativa de turatie mare si pe post de pasta abraziva o solutie de hidroxid de aluminiu (de culoare alba asemanatoare laptelui ).
Daca este vre-un coleg de forum ce se pricepe mai bine la acest lucru sa ne confirme .
Sa stii ca Ursulake1 are dreptate .Este un topic intreg despre masina de portelan parca (incearca sa-l gasesti )
Acelasi lucru l-am observat si eu iarna trecuta cind am curatat parbrizul cu racleta de plastic .
Intr-adevar parbrizul s-a zgiriat dar din fericire nu in zona de vizibilitate si nu foarte rau .
Luneta am zgiriat-o mai rau ,dar dupa ce m-am enervat suficient de tare ,nu am mai bagat-o in seama .De atunci m-am hotarit sa nu mai curat parbrizul decit cu instalatia de dezaburire pina la topirea ghetii apoi sa folosesc stergatoarele.
Nu am incercat sa repar zgirieturile dar sint convins ca se poate lustrui cu pisla rotativa de turatie mare si pe post de pasta abraziva o solutie de hidroxid de aluminiu (de culoare alba asemanatoare laptelui ).
Daca este vre-un coleg de forum ce se pricepe mai bine la acest lucru sa ne confirme .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP