Derapaj cu ESP

Cum se rezolvă diverse probleme
bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Re: Derapaj cu ESP

Post by bubumisu »

Daca o curba cu un anumit grad de periculozitate o abordezi cu o viteza necorespunzatoare, nu inseamna ca testezi limitele masinii? Sau ce vrei sa declar, ca am mers cu peste 120-140 km /ora in curbe care se iau cu maxim 90-100 km/ora? Sau ca merg numai cu peste 160 km/ora si fac slalom printre ceilalti participanti la trafic?Sau ca nu adaptez viteza la conditiile de carosabil? #-o

Off:Normal ca era inclus in varianta de echipare, de fapt principalul motiv pentru care am optat pentru varianta asta a fost ESP-ul.
Si da, am dat bani in plus, in principal pentru acest sistem achizitionand varianta asta de echipare,, deoarece initial optasem pentru varianta Best (facusem calcule pentru ceva optiuni la varianta de baza dar socoteala nu prea imi convenea :( ). Deci am iesit mai ieftin asa (norocul meu ca nu facusem inca comanda si a aparut versiunea asta :D ).
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Tu vrei sa-mi bag unghiile in gat ca tu ai prins varianta respectiva si eu nu... (mi-am bagat in octombrie 2008 destul). :)
Mai intai ajungi la limitele tale si deabea dupa ajungi la limitele masinii. Deci nu ai ajuns inca acolo... :)
Fa un test rapid: abordeaza o curba cu 100km/h, pe care tu consideri, ca o poti lua cu maxim 60-70km/h, ajungi aproape de curba si cand ai fix 100km/h scoate-o din viteza si las-o sa curga .
Daca masina se mentie pe trasa si tu nu, inseamna ca ai inteles treaba cu limitele. Nu raspund pentru ce se poate intampla. Eu am testat si pot sa-ti spun ca e foarte nasol sentimentul ala de g-force cand te lipesti la propriu de portiera :lol:

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

Off: N-am nici cea mai mica intentie sa te agresez, metaforic vorbind :lol:
Dar ca sa te necajesc si mai mult, afla ca la mine a fost vorba de doar 2 saptamani, daca ma graberam cu comanda, nu mai pupam.....noroc ca inca nu gasisem banca pentru avans :mrgreen: . Cand imi aduc aminte ce telefon "in graba" am primit de la dealer-ul nea Ion, cu care stabilisem chiar o relatie de amicitie, sa-mi zica "super oferta " .(cred ca ii era simpatica nevasta-mea, care n-a vrut in ruptul capului varianta HB, ba o mai vroia si "dotata" .....masina ma refer :D )

On: De ce sa scot din viteza? Se stie ca in curbe nu este indicat sa schimbi vitezele, sau sa te nimeresti....."pe liber"
A, da, "am incercat" din greseala, eram in a 3-a si am vrut sa dau a 4-a in forta intr-o curba cu virajare aproape "ac de par"( zic aproape pentru ca e larga la inceput pentru ca inainte de urmatoare linie dreapta sa se termine cam in "ac de par"). Bineinteles ca m-am trezit ca nu mai stiam ce sa fac cu volanul, a facut cateva virajari stanga -dreapta saraca dupa care s-a stabilizat si.....am bagat-o in viteza 8)

Esti"satisfacut" de raspuns? :mrgreen:
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Pe deplin... :lol:
Eu dupa 3 luni, am mers cu niste acte la dealer si venise si masina. Ce bine ca ati venit, va dam si masina.... :lol:

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”