Placute frane
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Re: Placute frane
daca scartaiau si-n mers inseamna ca erau mai multe probleme acolo.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
- Vincze Szilard
- Auto:
cand eru ude nu scartaiau sa cand piscam un pic frana de mana
eu am dat vina pe murdaria de pe placute si sabotii franei de mana, acuma dupa ce s-au mai uzat un pic nu mai scoate nici un sunet.
erau noi si placutele si si discurile.
eu am dat vina pe murdaria de pe placute si sabotii franei de mana, acuma dupa ce s-au mai uzat un pic nu mai scoate nici un sunet.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
Fluierat (scartait) placute frana noi
Salut. Sunt Alex, din Constanta, nou posesor de Kia C'eed 1.4, 2008. Am facut ieri o revizie + schimbat placute frana fata. Dupa ce am facut cam 100 km au inceput sa fluiere sau sau sa scartaie, foarte tare la franare si din cand in cand si mai usor chiar si in mers. Placutele sunt marca JapanParts. Intrebarea mea este daca ma duc inapoi la service sa le expun problema si sa o rezolve sau e normal si trebuie sa astept sa treaca (sau sa nu treaca dupa caz)? Totusi parca nu mi se pare normal sa ai impresia ca mergi cu trenul de fiecare data cand pui frana.
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Daca citeai inainte pe aici ai fi vazut ca dupa foarte multe incercari s -a ajuns la o concluzie: placute originale sau ATE; restul sunt cam loterie si nu prea merita pentru 100 lei in plus sau minus sa te joci cu un lucru asa important cum sunt franele.
SAAB 9-5
- Vincze Szilard
- Auto:
nu au ce sa le faca, asa fac toate, dar cu timpu dupa ce se mai uzeaza o sa taca din gura, la mine cam dupa 3-5000km au tacut, acum e liniste, si eu am pus brambo si textar, deci cam toate fac asa.
eu am mai dat cu un pic de wd40 pe ele dar ATENTIE ca pe urma nu o sa iti mai prinda frana asa de bine pana nu se usuca sau se evapora solutia.
o alta solutie ar mai fi sa stropesti cu apa, sa nu ocolesti baltile si atunci cand sunt ude nu mai suna.
eu am mai dat cu un pic de wd40 pe ele dar ATENTIE ca pe urma nu o sa iti mai prinda frana asa de bine pana nu se usuca sau se evapora solutia.
o alta solutie ar mai fi sa stropesti cu apa, sa nu ocolesti baltile si atunci cand sunt ude nu mai suna.
Kia CEED SW 1.4 BEST
Eugen are dreptate, eu am pus ATE si nu am nici un fel de probleme, franele se comporta ca si inainte cand aveam originale.eugenflorinmanea wrote:Daca citeai inainte pe aici ai fi vazut ca dupa foarte multe incercari s -a ajuns la o concluzie: placute originale sau ATE; restul sunt cam loterie si nu prea merita pentru 100 lei in plus sau minus sa te joci cu un lucru asa important cum sunt franele.
Nu stiu la ce service ai fost, dar eu am evitat service-ul agreat de KIa Romania, Raver Service.
Oricum masina a iesit din garantie, filtru de polen si aer poti sa le schimbi si singur, iar pentru ulei poti gasi un mecanic bun care sa te ajute, al meu mi-a pus si stampila pe cartea de revizii. Placutele de frana le-am schimbat tot la el.
Daca stai prin Tomis Nord ti-l recomand.
Multi kilometri fara probleme......
Kia Cee'd HB - 1.4 Best - Machine Silver - 2008 ~ 200000 km
Ford Ecosport - 1.5 Titanium - Blazer Blue - 2019 ~ 71000 km
Ford Ecosport - 1.5 Titanium - Blazer Blue - 2019 ~ 71000 km
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Eu am placute originale fata- spate si nu au scartait o secunda dupa ce le-am pusVincze Szilard wrote:cand eru ude nu scartaiau sa cand piscam un pic frana de mana
Primul schimb l-am facut la 55,000 pe fata si am pus TRW care pur si simplu pana la 90,000 mi-au facut discurile varza- la 90,000 am fost fortat sa schimb si discurile si placutele- am pus originale.
In momentul in care am schimbat discurile si placutele masina frana mai mult decat excelent-pur si simplu te baga in volan la cea mai mica atingere a pedalei.
Pe spate le-am schimbat parca tot pe la 90,000 cu originale.(am schimbat si placutele).
Acum am 122,000 si am frane mai mult decat excelente.
SAAB 9-5
Am avut si eu TRW si nu pot spune ca au distrus discurile.
-
- Auto: Kia pro ceed fl 1.6 diesel
Cati km ai mers cu ele?blue wrote:Am avut si eu TRW si nu pot spune ca au distrus discurile.
Kia pro_ceed Facelift 2010 ,1.6 CRDI 115 cp,6MT,Cassa white,143 000 km.
Cu discurile 160k din care 80k cu placutele TRW. Am schimbat discurile pentru ca nu cred ca mai tineau inca 80k, iar oricum la kilometrii aia era cam normal sa schimb discurile.
HITECH
Revenire la postarile din 1 si 2 nov. 2013 - pag. 23
Am promis mai demult ca am sa revin DACA placutele de frana de la HITECH (undeva din Korea) tin mai mult de 30.000 km. Acestea erau comercializate de reprezentantele ROTSTAR S.A. Buzau.
Eu m-am riscat si le-am montat (m-au costat atunci 105 lei fata+spate-manopera) acum 2 ani, se pare ... si am facut cu ele 46.000 km.
Treaba e ca am ajuns cu masina pe la vreo 147.000 km si nu am schimbat inca discurile ei din fabrica si m-am hotarat sa iau altele noi, ca ... cam gata
deci, trebuie si placute noi (asa e frumos).
Pe 15 oct. 2015 am cumparat, tot de la o filiala ROTSTAR S.A. din Bucuresti, niste placute de la HAN (fata), respectiv MANDO (spate), pentru ca au zis ca nu mai comercializeaza HITECH. Au costat toate, 150 lei (le-au scumpit rau nemernicii
). Tot ce v-am zis sunt fabricate in Korea, alea de la MANDO fiind cele mai apropiate de original (nu stiu daca nu cumva Kia/Hyundai lucreaza de fapt cu ei si apoi le rebranduiesc ... e posibil). Mai aveau ceva de la FRIXTA, parca ... Am ales si eu HAN pe fata, ca Andreea Balan ... dupa nume si ce m-a pacalit vanzatorul (ca cica s-au vandut mai bine).
Pentru ca sunt ROMAN, nu am sa schimb placutele de la HITECH pana la anu', odata cu discurile. Vreau sa vad daca ajung la 50.000 !!!
(oricum e vremea naspa afara, nu vreau sa raman teapan cu o placuta de 2 lei in mana)
Site-ul ROTSTAR ... pe net, reprezentantele ... pe site.
Eu mi-am asumat riscul (nu ca prostul totusi, ci pe experienta anterioara) si am continuat cu placute non ATE, non TRW, non PLM ... etc. Nu vreau sa va zic ce discuri mi-am luat, ca ma evitati in trafic apoi
MORALA:
- se pare ca firmele de aftermarket coreene sunt de incredere ca si calitate (m-au tinut +45.000 km ... pfffff ..... si inca sunt bune, ca am facut revizia la MIT de curand - iun. 2015);
- pretul este evident ... avantajos (daca nu cumva si cel corect);
- cei care aveti bani suficienti si/sau nu vreti sa riscati DELOC, eu zic sa va luati piese originale si sa le montati in service ... acum fara gluma ... ca sa puteti trage pe cineva la raspundere.
OBSERVATII
- am vazut postari cu utilizatori de ATE, TRW, TEXTAR, etc ...... care au zis ca placutele lor au tinut pana in 30.000 km. Domnilor, eu va sugerez prieteneste sa luati in considerare in mod foarte serios si stilul dvs de condus, pentru ca afirmatia este halucinanta ... sau poate nu vi se potriveste masina;
- cei care au mai folosit produse pe care le-am mai folosit si eu ar fi bine sa posteze experienta lor ... ca sa nu par doar eu tampit
SUCCES !!!
Am promis mai demult ca am sa revin DACA placutele de frana de la HITECH (undeva din Korea) tin mai mult de 30.000 km. Acestea erau comercializate de reprezentantele ROTSTAR S.A. Buzau.
Eu m-am riscat si le-am montat (m-au costat atunci 105 lei fata+spate-manopera) acum 2 ani, se pare ... si am facut cu ele 46.000 km.
Treaba e ca am ajuns cu masina pe la vreo 147.000 km si nu am schimbat inca discurile ei din fabrica si m-am hotarat sa iau altele noi, ca ... cam gata

Pe 15 oct. 2015 am cumparat, tot de la o filiala ROTSTAR S.A. din Bucuresti, niste placute de la HAN (fata), respectiv MANDO (spate), pentru ca au zis ca nu mai comercializeaza HITECH. Au costat toate, 150 lei (le-au scumpit rau nemernicii

Pentru ca sunt ROMAN, nu am sa schimb placutele de la HITECH pana la anu', odata cu discurile. Vreau sa vad daca ajung la 50.000 !!!

(oricum e vremea naspa afara, nu vreau sa raman teapan cu o placuta de 2 lei in mana)
Site-ul ROTSTAR ... pe net, reprezentantele ... pe site.
Eu mi-am asumat riscul (nu ca prostul totusi, ci pe experienta anterioara) si am continuat cu placute non ATE, non TRW, non PLM ... etc. Nu vreau sa va zic ce discuri mi-am luat, ca ma evitati in trafic apoi

MORALA:
- se pare ca firmele de aftermarket coreene sunt de incredere ca si calitate (m-au tinut +45.000 km ... pfffff ..... si inca sunt bune, ca am facut revizia la MIT de curand - iun. 2015);
- pretul este evident ... avantajos (daca nu cumva si cel corect);
- cei care aveti bani suficienti si/sau nu vreti sa riscati DELOC, eu zic sa va luati piese originale si sa le montati in service ... acum fara gluma ... ca sa puteti trage pe cineva la raspundere.
OBSERVATII
- am vazut postari cu utilizatori de ATE, TRW, TEXTAR, etc ...... care au zis ca placutele lor au tinut pana in 30.000 km. Domnilor, eu va sugerez prieteneste sa luati in considerare in mod foarte serios si stilul dvs de condus, pentru ca afirmatia este halucinanta ... sau poate nu vi se potriveste masina;
- cei care au mai folosit produse pe care le-am mai folosit si eu ar fi bine sa posteze experienta lor ... ca sa nu par doar eu tampit

SUCCES !!!
-
- Moderator
- Auto: 1.6 cmc 122 CP
Deja asta nu mai e post. E articol. Multumim frumos pentru acest "share" frumos! La mai multi km!!!
KIA Cee`d City 1.6 122 CP B-032162 DJ-49-TOM -> B-298-MRA
Daca raspunsul nu este clubKIA.ro, inseamna ca nu ai pus intrebarea care trebuie.
Pentru a va alatura grupului clubKIA de pe facebook dati click aici https://www.facebook.com/groups/191619794193148/ apoi apasati butonul join. Un administrator va va ura bun venit!
Pagina comunitatii clubKIA pe facebook aici: https://www.facebook.com/comunitateakia
Daca raspunsul nu este clubKIA.ro, inseamna ca nu ai pus intrebarea care trebuie.
Pentru a va alatura grupului clubKIA de pe facebook dati click aici https://www.facebook.com/groups/191619794193148/ apoi apasati butonul join. Un administrator va va ura bun venit!
Pagina comunitatii clubKIA pe facebook aici: https://www.facebook.com/comunitateakia
Inca am ferodo pe fata puse la 35.000 km, acum am 92.000 km. Si mai au 3 mm
. Ce zici sunt bune?

-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
Tot HITECH,tot 105 lei .Am 40k cu ele si cred ca mai tin 10k. Tot inainte! PS. Da-mi pm cu discurile pe care le-ai luat... Vreau si eu 

kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
Depinde foarte mult si stilul de condus si combinatia placute-discuri. Asa ca treaba asta "cat ma tine" e relativa.
Cee'd 1.6 GSL Black Pearl, Classic + Interior piele, Geamuri fumurii + actionare electrica fata/spate, Pachet Sport, ESP, Climatronic, Cheie pliabila, Scaune incalzite, Oglinzi electrice.
www.tuninginfo.ro - Prietenul masinii tale!
www.tuninginfo.ro - Prietenul masinii tale!