Placute frane

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
Malte
Auto:

Re: Placute frane

Post by Malte »

Am rezolvat si eu problema placutelor de frana, la 77400 km parcursi pana acum. Dupa ce am studiat diverse variante si pareri de pe net, am montat placute Remsa, care m-au ajuns la 300 Ron (din care montajul 60 Ron), la un service de cartier. Placutele am inteles ca sunt spaniole, marca asta este folosita si la service Bosch (unde manopera este de 180 Ron :shock: ), sunt mai moi, ceea ce e bine pt discuri. Frana se comporta la fel ca si pana acum si nu se aude niciun fel de scartait. Placutele vechi mai aveau cam 1,5 mm pe spate si 3 mm pe fata, la cele de pe spate n-am vazut conturul niturilor cum mai vazusem prin poze pe la alte tipuri de placute. Ca o comparatie, daca puneam placute originale (numai la Raver mai au), ajungeam pe la 800 Ron, cu montaj cu tot.
Kia ceed 1,4 gsl,machine silver,comanda 20.06,seria la "shashiu" 05.09,ridicata pe 03.10.07.

AlinS
Auto: Ceed

Post by AlinS »

Long time no see :), nu am apucat sa postez, la revizia 2 nu a fost nevoie de schimbat placute, s-a schimbat lichidul de frana. Momentan placutele originale fac fata, asteptam sunetul potrivit :).
KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
-------------------------------------------------
Honda Civic 1.5T :twisted:

Cornel
Auto:

Post by Cornel »

Astazi am fost si eu in service (in Bucuresti, mai exact cel de pe Aviatorilor) pentru revizia de 4 ani (aproximativ 40000 km) si veste neplacuta: am fost sfatuit sa schimb placutele de frana, cele pe fata ar mai tine aproximativ 5000 km si cele de pe spate 1500 km. Pret comunicat: ~750 lei placute originale si manopera, ~ 450 placute echivalente si manopera.
Cine ma poate ajuta cu 2 intrebari:
1. Daca as cumpara din alta parte si le-as inlocui la un alt service pierd garantia?
2. Se merita, ca si costuri, sa merg pe alta varianta decat service Kia?
Multumesc de ajutor
Image

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Raspuns pentru ambele intrebari:
-cumpara placute din alta parte decat service Kia si le montezi in service Kia 8) : iesi mult mai ieftin si nu pierzi nici o garantie.Oricum nu ai ce garantie sa pierzi,singurul lucru mai putin placut care s-ar putea intampla, e ca discurile se pot toci mai repede cu noile placute(fie ele aftermarket sau originale).dar oricum discurile intra in categoria consumabile si tot tu le platesti.
Asa ca, da un search aici pe forum si vei gasi cateva topicuri cu si despre placute frana:marca, preturi, pareri.
Bafta
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

el7gamal
Auto:

Post by el7gamal »

Am fost si eu la revizia 4 am 56 000km si surpriza:placutele sunt uzate doar 20% in schimb am o usoara bataie pe care am reclamat-o si mi-au spus ca discurile toate 4 sunt putin ovalizate din cauza ca a prins rugina pe o zona si ca a aparut in felul asta diferenta de nivel si ca ar fi la 25mm si la 24mm se schimba si discul care nou are 26mm.Dupa ideea asta nu prea inteleg eu o sa schimb discul la fiecare 60 000km iar placutele la 200 000?
Ceed 2008 1.6crdi service pack3

dragosv
Auto:

Post by dragosv »

azi am intrat in posesia placutelor de frana(fata-ATE,spate-TRW) de la AUTOMARKT(multumesc Marius) la pretul total de 318 lei.miine ma duc sa le schimb pe cele originale care mai au cam 2mm ,am 56000km pina acum
kia ceed 1.6 DSL HP city oil blue decembrie 2008(proprietar iulie 2010 )

kiaalba
Auto:

Post by kiaalba »

Am pus textar si scartaie.

Asa fac astea textar?(cei care mai aveti marca asta) O sa inceteze dupa ce se mai rod un pic?

dragosv
Auto:

Post by dragosv »

kiaalba wrote:Am pus textar si scartaie.

Asa fac astea textar?(cei care mai aveti marca asta) O sa inceteze dupa ce se mai rod un pic?
din pacate nu esti singurul care se plinge de textar....mai ieftine dar....mai proaste.eu am pus ate pe fata si trw pe spate si nu se .......nici musca :).textar sunt mai dure si risti sa-ti termine si mai repede discurile.alti bani, alta distractie....
kia ceed 1.6 DSL HP city oil blue decembrie 2008(proprietar iulie 2010 )

kiaalba
Auto:

Post by kiaalba »

De unde ai scos-o ca is mai ieftine? :^o Puteam sa pun fata si spate cu un milion si ceva in total.
Si de unde ai scos-o si ca is mai dure?

ate pe fata si trw pe spate e cea mai proasta combinatie. Vezi? si eu pot sa scriu orice fara sa am vreo baza....

Poftim:
virusvex wrote:
Claw wrote:
dragosv wrote:de ce sunt cele textar asa de ieftine?!
scartaie , le am eu pe masina si vreau sa le schimb :))
am eu trw cu tot cu holograma pe ele si scartzaie cand franez sub 20 km/h la 0 km/h dar putin. Deci :D same shit
Astept un raspuns de la cineva care a folosit textar.

el7gamal
Auto:

Post by el7gamal »

Placutele de frana pe fata au standard 9mm adancime de material ,cand ele ajung la cota minima aproape de 1-2 mm ,o tablita montata in etrier atinge discul de frana scatand un huruit metalic,acesta este acel senzor sonor care de altfel nu e prea corect sa ii spunem senzor,nu are nici un fir cel putin la ceed.Eu de exemplu am aproape 60 000km si am placutele pe fata uzate la 6.5mm,insa din cate am observat discul de frana s-a uzat la jumatate adica standard discul pe fata are 26mm iar cota minima este 24mm,eu deja le am la 25mm.Asadar constat ca la ceed se uzeaza mai repede discul decat placutele si toate cele 4 discuri prezinta putina ovalizare datorita ruginii care s-a prins pt ca nu am miscat masina o saptaman(relatat de service Kia),lucru pe care nu l-am mai auzit la altcineva.
Ceed 2008 1.6crdi service pack3

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Am eu textar, dar pe spate...Nu pot spune daca sunt bune sau nu pe franare,deoarece nu simt nici o diferenta fata de cele stock...Dar, nu scartaie, si dupa 40 000km pot spune, fara exagerare ca ma mai tin inca 50-60000
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

aeon
Auto:

Post by aeon »

eu nu am mai auzit chestia asta: ovalizarea discurilor de la rugina?
Hit The Road ODO 56k+, 1.4 best Abyss Blue, 6.03.2008
Image
ImageImageImageImage

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Ovalizare de la rugina, excelenta explicatie a fenomenalilor mecanici kia :lol:

Cum mama supararii sa se ovalizeze de la rugina dupa o sapt?
Da, rugina se depune dar dupa o franare si mers max 200 m se indeparteaza singura de pe disc.

Dupa mintea stralucita a celor de la Kia, sa nu va lasati masina in parcare daca plecati in concediu 2 sapt, nu de alta dar cand va intoarceti se va vedea cu ochiul liber cum masina sta inclinata. Explicatia e una singura, s-au ovalizat discurile :lol:
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

gruj
Auto:

Post by gruj »

Salut.

Problema cu zgomotele (la mine nu sunt inca batai) la discurile de frana o am si eu - bine eu am doar 28k KM. Am pus mai multe detalii pe acest thread:
viewtopic.php?f=4&t=10818&hilit=frana+rugina
In cazul tau s-ar putea sa fie depusa multa rugina pe discuri - incearca cateva frane puternice (eu altceva nu am gasit). Oricum cum am mentionat, mi se pare ca e o problema a discurilor fiindca eu nu am mai auzit de problema aceasta si sunt multe masini in familie...
KIA cee'd FL 1.6 DSL 6MT EX HP, Machine Silver

Mogg
Tatic
Auto: Kia Ceed SW 2008

Post by Mogg »

Salut,

Doua intrebari am si eu, pentru cine a trecut prin schimbatul placutelor de frana si are 1 minut sa ma ajute:
1. Ce placute non-stock imi recomandati ? Am citit ultimele cateva pagini ale topicului si nu am reusit sa gasesc 'un curent de opinie'. Plus ca nu imi dau seama de ce se aleg marci diferite pentru fata/spate.
2. Am 49K km si de ceva vreme masina imi franeaza intermitent. Lucrul e sesizabil la viteze mici (sub 20 km/h) cand efectiv simt ca intermitenta e legata de frecventa de rotatie a rotilor. Presupun ca am un disc de frana ovalizat si ma gandesc ca e unul din spate, pentru ca la viteze mari, desi simt trepidatii, nu le simt in volan. Avand in vedere ca placutele sunt cele originale si nu am umblat deloc la sistemul de franare, as putea cere sa imi rezolve discul (in cazul in care intr-adevar il gasesc ovalizat) pe garantie ?

Multumesc
Kia Cee'd SW Best Machine Silver 2008

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”