[Problema rezolvata] Motor 1.6 diesel -rezolvat prin resoftare!

Cum se rezolvă diverse probleme
Locked
Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

foarte bine ca nu i-a acceptat masina , japonezele sunt super fiabile dar asta pana ajungi in service de unde pleci cu piese schimbate (in nici un caz noi) altele decat cele care trebuiau schimbate...practic schimbate de pe masina barosanului care a dat pe unde a putut cu ea pe masina ta care incerci sa o ti ca in puf....aici mergeau vorbele celor care au mers la intalnire "prietenii stiu de ce" doar ca sub alta exprimare... sa fi sanatos cu masinile tale nemtesti! la 18000 intradevar nici eu nu imi luam kia ...mai puneam niste bani si imi luam bmw ...din pacate sau din fericire pentru mine nu posed acea suma (prietenii imi spun ca nu am sa mor acasa asa ca sper ca aceasta masina sa ma tina doar pe sosea, probabil daca aveam bmw nu prea mai aveam limite, dar sa vina kia si vedem ce poate si ea)
-sa stapanesti masina actuala super sanatos si sa te poarte pe cele mai multe drumuri fara probleme acea masina am testat-o si eu (nu pe a ta :) ) si crede-ma ca poate multe am comparat-o cu un peugeut 207 de 1.6 hdi 110 cai pe care o poseda sormea si le-am dat la amandoua in goarna ...dar nu iti zic care e mai buna ca poate iti schimb impresia de masinile coreene sau poate de cele frantuzesti... :)
-este un lucru bun ca aceste probleme se rezolva din mers si ca nu sunt elemente de siguranta implicate in aceste probleme

bobilu
Auto:

Post by bobilu »

mandr wrote: Resoftarea intra pe garantie, este trecuta in carnetul de service iar la electricianul care se ocupa ii dai cat te lasa inima de o bere , 20, 30 50 lei cat te tine ! Asta ca sa nu te blesteme sa te intorci iar la el :D
De regula SHPAGA se da cand esti multumit de ce iti face IN PLUS..nu ca sa iti faca treaba; daca e specificat in carnetul de garantie...atunci...sa presteze. Tot ce ai realizat tu este sa intaresti un narav prost.
Dar nah, daca tie iti e frica de blesteme....paote mergi la mama omida sa iti dea un descant, ceva...

Tie iti e frica...iar ei profita!

cristi_m
Auto:

Post by cristi_m »

@mandr: Pai si la 18300 iti luai Golf 5 2.0 ? Si aveai pe el si toate optiunile de pe STYLE? Gen ESP, clima, piele pe scaune, volan, schimbator ? Sincer nu cred...In banii astia aveai Golf 5 fie cu motor misto fie cu optiunile dorite...nu cu ambele!

Asa imi spun si mie unii ca puteam sa iau Leon sau Focus...dar cand am facut niste configuratii cu optiunile de pe Cee'dulet, evident ca am ajuns la +3000/3500 euro. :shock:

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

Eu n-am dat nimic, mai, cand mi-au facut resoftarea, nici nu am schimbat 2 vorbe cu nenea mecanicul. Numai cu seful, si astea in conditiile in care am dus ceva munca de lamurire sa ma creada ca e o problema, ma rog, ERA o problema. La mine n-a mai aparut si am mers cu ea peste 2000 km de la resoftare. Nici nu cred ca o sa mai apara.

IC3
Suspect
Auto:

Post by IC3 »

@mandr...eu sunt convins ca nu este cea mai tare masina existenta pe piata, dar trebuie sa fim constienti ca "bube" sunt la toate marcile.
Am prieteni cu alte marci de masini cum ar fi Skoda Superb, Octavia, Ford Focus, Opel Astra Classic, Bmw seria 3 care mi-au zis ca m-am tampit ca mi-am luat Kia, dar parerea mea este ca romanilor le-a intrat in cap o conceptie cum ca singurele masini bune din lume sunt cele nemtesti si nu-si schimba parerea orice ar fi.
Conteaza pana la urma ce-ti place tie si sa te simti tu bine....nu ce zice lumea.
Cee'd 1.6 CRDI HP, So RED.
Comanda data pe 25.01.2008; achitata integral 19.03.2008 si ridicata pe 10.04.2008.
Album foto IC3's Cee'd

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Arnold12 wrote:
Cosmo wrote:Imi pare rau sa aud ca sunt probleme la DSL insa din cate vad pe forum par destul de punctuale.
Despre ce probleme vorbesti?
Pt. @x7r3m3

1. Nu vorbeam cu tine
2. Poate exprimarea "ati" nu a fost tocmai fericita dar te face sa te simti cu musca pe caciula
3. Dupa raspunsul tau "ati" a fost exprimarea corecta :P

Servus Cosmo :)
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

kenwood28y
Auto:

Post by kenwood28y »

Foarte obiectiv @mandr, nu va mai luati de el pentru ca are dreptate, jetta e mult mai buna, exceptand galagia motorului la viteze mici.
Eu nu am rezolvat inca problema cu resoftarea, pentru ca nu e chiar atat de "gratis", drumul pana acolo ma costa 1 mil, si mai important pierd inca o zi dupa cele 7 pierdute pentru montarea alarmei (inca nu mi-au montat-o, am renuntat la idee pentru moment). Am 9000 km si se intrerupe motorul, ca in prima zi. Spuneam mai demult ca toate motoarele 1.6 DSL au problema asta , dupa cum a recunoscut si electricianul de la Baneasa, dar nu toti posesorii o sesizeaza.
Cee`d 1,6 dsl hp base

Joco
Auto:

Post by Joco »

@mandr

Cum stam cu revalorificare si cu valoarea in piata vezi aici:

http://www.fleetdirectory.co.uk/fleet-n ... ng-strong/

noir
31337
Auto:

Post by noir »

Am o Jetta 1.9TDI in familie, productie 2007, masina este excelenta, insa motorul este extraordinar de galagios, chiar si pentru un diesel.
pro_cee'd 1.4 best/so red/B-82-SNH/50000km/no problems

am adaugat: alarma maat 679 extreme 2; filtru conic k&n; subwoofer Focal SB 30 SPL; amplificator Focal Solid 2; condensator Juice JW1D;

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

Scuze, dar totusi aici nu este topicul ce motor diesel este mai zgomotos, sincer, s-a cam lungit prea mult aceasta discutie si cine intra aici nu pricepe care e de fapt problema.
No offense!!!

t_florin
Auto:

Post by t_florin »

Am facut resoftarea si practic parca am alta masina.
Nu mai este asa galagioasa, nu moare motorul la turatii mici (sub 1200) sunt foarte multumit.
Iar despre baietii de la Mit Motors (vopsitorii) numai cuvinte de lauda la fel si pentru personalul cu care am venit in contact.
Tot respectul pentru ei :D :D
1, 6 CRDI 115 CP

cristi_m
Auto:

Post by cristi_m »

Bravo. :D Ma bucur ca aud asa ceva...poate s-o mai schimba ceva si prin service-urile din tara asta :!:

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

Si eu am avut aceeasi senzatie ca motorul trage mai bine dupa resoftare. Deci a fost real nu numai o impresie :D

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Ma bucur ca ai rezolvat problema repede. :D
Acum te astept sa faci pasul urmator :P
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

nelu_bass
Auto:

Post by nelu_bass »

Salutare tuturor !
Sper ca azi 16 Mai sa imi iau masina (1.6 CRDI 115CP).

Scuze daca o lalai putin aici cu mici detalii care nu tin de acest post !

Pt posibilitatile financiare actuale pe care le am(la baza au stat dintr-un imprumut la banca de 8100Euro,din care am pastrat 4000 Euro avans pt a-mi cumpara casa in rate,si mi-au mai ramas 3800-4000Euro pt masina),este cred ca singura optiune cu adevarat ok pt mine....ca la mana a 2a,ce Dumnezeu sa imi cumpar la acesti bani ?
Stiti cum este vorba..."sunt prea amarat incat sa dau banii pe lucruri ieftine si proaste".
Am avut de ales intre Hyundai i 30 si Cee'd.Am ales Cee'd,pt ca imi place mult mai mult forma decat cea a i 30-ului, dotarile,dar mai ales modalitatea de a achizitiona masina,in cazul meu fara carte de munca,doar cu girant si gata !

Am citit cu mare atentie cam tot ce s-a scris aici,si nu ma apuc acum sa imi pun zeci de probleme precum ca etc etc....,dar din spusele voastre,se pare ca este o problema cu inecatul motorului,dar bine ca exista aceasta rezolvare care este destul de rapida !

Masina pe care o iau este deja pe stoc,este fabricata in 2008,si nu stiu sigur daca are acel soft vechi despre care se discuta.

Problema mea este:
-sa las mai intai sa vad daca apare aceasta problema cu ineacatul masinii si la mine,sau sa ma duc direct in service si sa cer resoftarea,in cazul in care masina este fabricata mai vechi de o luna(am inteles din ce scria cineva,ca masinile de cel mult o luna au softul nou).nu de alta as face resoftarea direct si fara sa mai astept sa vad daca apar probleme,dar ma gandesc ca daca tot exista rezolvarea,sa imi"formatez"masina (motorul,consum,etc )de la bun inceput,su softul nou.
Multumesc si astept ceva pareri.
1.6 CRDI 115 CP(Negru)
Unde dragoste nu e.... FACEM !!

Locked

Return to “Tips & Tricks”