Comparatie in Clasa Compacta
vreo 23k e acum hatch-ul, dupa facelift. Asa am auzit de la un amic. Nu am intrat pe site la ei sa verific. Oricum decat seria 1, mai bine noul 149 de la Alfa. Ehh, dar deviem de la subiect:)
Aaa, apropo esti BeeJay care pune articolele pe Automotoblog ?:)
Hmm oricum, sa vedem acum in toamna ce design, dar si preturi vor aduce competitorii prin 308 sau focus facelift. Golf-ul e anuntat pt 2008. Am vazut niste imagini camuflate cu noul golf si polo, dar erau si deformate, nu se distingea bine deloc. Oricum nu cred ca in segmentul low cost pe la 12-13k sa existe vreun alt hatch care sa rivalizeze Ceed. M-a dezamagit noul Nissan, urmasul lui Almera...urat rau si nici macar original. De i30 nu mai vorbesc...si am inteles ca toate 3 sunt pe aceeasi platforma.
Aaa, apropo esti BeeJay care pune articolele pe Automotoblog ?:)
Hmm oricum, sa vedem acum in toamna ce design, dar si preturi vor aduce competitorii prin 308 sau focus facelift. Golf-ul e anuntat pt 2008. Am vazut niste imagini camuflate cu noul golf si polo, dar erau si deformate, nu se distingea bine deloc. Oricum nu cred ca in segmentul low cost pe la 12-13k sa existe vreun alt hatch care sa rivalizeze Ceed. M-a dezamagit noul Nissan, urmasul lui Almera...urat rau si nici macar original. De i30 nu mai vorbesc...si am inteles ca toate 3 sunt pe aceeasi platforma.
cred ca ai avut ghinion si ai nimerit exact intre promotii. Pt ca C4 coupe a mai avut 2 promotii inainte de cea curenta: Ice Pack (parca asa se numea, sau era ceva cu Ice oricum) si Jungle, inaintea ei. Care se situau cam pe la acelasi pret si dotari cu actuala varianta. Cred ca schimba doar numele, in raport cu anotimpul:)catalin2804 wrote:acuma e atata. cand am comandat ceed-ul varianta cheala era 12900 si maxim aveam pt masina 12500.
-
- Auto:
Acelasi BeeJay sunt mai peste tot. Am acelasi ID de la inceputurile net-ului in Romania dar de vre-un an de zile cineva mai foloseste ID-ul asta fara sa-mi ceara voieSylver wrote: Aaa, apropo esti BeeJay care pune articolele pe Automotoblog ?:)

Back on topic: sunt masini la care pretul e mai mare pt ca platesti designul (Peugeot) sau imaginea de marca (VW). Kia se incadreaza la categoria pretului corect. Pentru ca acum iau cu asalt Europa se incearca ambalarea unei tehnologii moderne si a mai multor gadgeturi intr-un design cat mai apropiat de gusturile noastre. Cu Ceed au reusit.
Imaginea si designil conteaza e normal sa se plateasca. Civic 5D are un pret mare si din cauza design-ului SF. Imaginea iti da si o valoare de revanzare mai mare(vezi golf) etc. Pe de alta parte daca te limitezi la versiunea LX Best la Ceed aproape sigur nu o sa pierzi la revanzare. Practic ceed se compara ca pret cu albea, linea, accent si symbol carora le da clasa de departe, dar se pune problema sa depaseasca pe golf sau civic 5D numai ca pret/calitate nu ca si calitate sau performata.
-
- 3/E
- Auto:
Nici ca pret nu prea se compara Cee'd cu cele mentionate de tine (mai putin Linea). La benzina un Cee'd incepe de la 11700, pe cand un Symbol e undeva <9000, un Accent ~10000. Albea la fel. Pentru ca , totusi,, comparam nivelurile de baza, ca altfel Cee'd ajunge si la 17-18k euro.
Linea am vazut zilele trecute unul alb in trafic si mi s'a parut cam ciudat totusi. Arata mai bine in poze
Linea am vazut zilele trecute unul alb in trafic si mi s'a parut cam ciudat totusi. Arata mai bine in poze

Ford - Fiesta - 1.4 tdci
off topic:
mi-am facut o configuratie la linea cu optionalele pe care le-am comandat la cee'd, cu doua mari lipsuri: ESP si scaune incalzite, pe care cei de la fiat se pare ca nu le au la modelu' asta.
scorul este 16400 euro cu TVA (linea), fata de 15.000 (cee'd).
deja la 16400 iti iei alta masina nu fiat![/b]
mi-am facut o configuratie la linea cu optionalele pe care le-am comandat la cee'd, cu doua mari lipsuri: ESP si scaune incalzite, pe care cei de la fiat se pare ca nu le au la modelu' asta.
scorul este 16400 euro cu TVA (linea), fata de 15.000 (cee'd).
deja la 16400 iti iei alta masina nu fiat![/b]
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
In primul rand pretul de la Kia Cee'd 1.4 Lx Best este f mic; nu este pretul normal pt masina asta. La pretul asta este o bomba aruncata in piata si sunt sigur ca nu are cum sa mai stea lucrurile asa prea mult timp.
In al 2-lea rand - Pejo 207 si Fiat Linea nu sunt in clasa C. BMW seria 1 si honda civic reprezinta partea de sus a clasei si nu cred ca are rost sa le luam in calcul pt ca nu sunt concurenti directi pt kia.

In al 2-lea rand - Pejo 207 si Fiat Linea nu sunt in clasa C. BMW seria 1 si honda civic reprezinta partea de sus a clasei si nu cred ca are rost sa le luam in calcul pt ca nu sunt concurenti directi pt kia.

Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
Mai exista o masina care e destul de interesanta pt clasamentul asta si care nu a fost inclusa. - I30. Personal nu vad multe argumente pentru a o alege in fata unui Ceed, dar prejudecatile cumparatorilor vor fi hotaratoare in vanzari. Un argument ar fi insa ca Hyundai va oferi si o garantie de 5 ani fara limita de km din cate am citit prin review-uri - ceea ce nu e rau deloc pt cei ce merg mult.
In Romania probabil ca se vor vinde f bine versiunile ieftine de kia, dar la cele mai scumpe s-ar putea ca hyundai-ul sa aiba castig de cauza. Oricum banii tot in coreea se duc
In Romania probabil ca se vor vinde f bine versiunile ieftine de kia, dar la cele mai scumpe s-ar putea ca hyundai-ul sa aiba castig de cauza. Oricum banii tot in coreea se duc

Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
-
- Auto:
in cazul asta eu intru in cei 1%........pe mine m-a ajuns 18500zfs wrote:sunt de acord ca daca 16400 nu it iei nici fiat nici kia. kia are succes 99% cu varinata lx (best sau base cu optionale), masini sub 14k
Kia Cee'd 1.6 CRDI Pewter Beige (GL 83 THT)
ODO: 137.111km
poze: https://picasaweb.google.com/1129296780 ... 44/KiaCeed
-
- 3/E
- Auto:
da eu chiar nu inteleg de ce ziceti ca este imbatabila doar versiunea de baza - pai hai sa calculam un 2.0 crdi 140 cp cu geamuri electrice fata spate chiar pe impuls, oglinzi incalzite electrice, inchidere centralizata, ambele cotiere, jenti de 17 cauciuc de 225 michelin , mp3 +usb , 6 boxe blaupunk, ABS +ESP, airbag-uri kklau (adika cam toate care se dau pt. 5 stele), comp bord, garantie 7 ani si toate cele etc. = 18.000 EURO final - eu zic ca tot ce am enumerat mai sus sunt cam toate dotarile de bun simt pe care le-ai putea cere de la o masina si avand motorul de 140 de caluti care sper sa fie naravasi ! ):):
mai arata-ti-mi si mie o masina din clasa compacta cu motorul asta (ca putere ma refer) si cu dotarile astea care costa final 18.000 final si hai sa zicem ca accept si o garantie mai mica desi kia da 7 ! deci...? mie mi se pare destul de imbatabila cam pe la orice config !
mai arata-ti-mi si mie o masina din clasa compacta cu motorul asta (ca putere ma refer) si cu dotarile astea care costa final 18.000 final si hai sa zicem ca accept si o garantie mai mica desi kia da 7 ! deci...? mie mi se pare destul de imbatabila cam pe la orice config !
-
- Auto:
la unele modele nici nu s-a pus problema de dotari echivalente....andrei0241 wrote:La ce preturi iesea concurenta la dotari echivalente? Ca sunt sigur ca ai facut fel si fel de configuratii pe diferite modele inainte de a alege Cee'd'ul
iar unde a fost cazul......un minim 1500-2000 euro.....
Kia Cee'd 1.6 CRDI Pewter Beige (GL 83 THT)