Am ridicat masina de la Suceava (daily motors). Era intr-o curte, cu zapada , praf si murdarie. Era murdara si fata de portiera de la sofer (pe interior). In fine, m-a dus dealeru la spalatoria cu care aveau ei contract, si acolo i-a tras nea caisa o spalare, ca si ploaia o facea mai curata.
Asadar, este vorba de Cee'd , 1.6 DSL MT BASE 115 CP, Pewter Beige. Culoarea e putin mai inchisa decat ma asteptam, dar e ok.
Pe ea am in plus :
-jante aliaj 16" tip C (care sunt super faine
-esp
-claxon dual, care nu m-am prins ca-i ... "dual" , dar asa o fi (le: da, chiar e dual, confirmare de psystem , care nu cred ca-l are dual
-tetiere active, scaun regl pe inaltime, suport lombar
-proiectoare ceata - imi plac la nebunie cum se aprind , adica ... cum invarti acel inel de pe maneta ...
-scaune incalzite (nu am probat decat nivelul 1, care se simte ok). Nivelul 3 l-a probat un prieten, care nu l-a putut tine, si a pus tot pe 1 (ca il frigea poponeata)
-chei pliabile (2 la numar) - sunt ok, dar ... au ceva ce nu imi place, nu pot spune ce, ca nu stie exact. Credca e locasul pe unde se pune inelul de chei - e cam butucanos si colturos acolo. Dar pe ansamblu cheia e ok
- spatiu depozitare sub podea portbagaj - e cam subtirica , dar e ok. MENTIONEZ , pt cei care nu stiu inca, la tavita asta vin si inelele alea metalice pt agatat plasa de bagaje. Deci inelele sunt PE tavitza. Cine o comanda, poate ulterior sa-si puna in portbagaj o plasa pt bagaje.
-volan piele, schimbator piele, buton frana mana cromat (numai cromat nu e , dar fie). Astea sunt ok, imi cam scartzaie mana pe volan, dar pe ansamblu imi place.
- lampa lectura parasolar. E super. Nici nu vreau sa ma gandesc cu ar fi fost spatiul ala gol acolo (ca la base)
-covorase interioare tip mocheta - sunt ok. dar parca prea .... tarcate, fata de restul masini (bord negru complet) si ele sunt un bej inchis, si tipator
Asa , cam asta a fost masina
De-acu impresii despre cum imi place mie
Incep cu negativele (restul care nu-s negative, sunt pozitive)
- Claxonul functioneaza fara contact. Damn, de cate ori am claxonat cand intram in masina ... (ca ma tin de volan). Compar cu passatul unde nu e asa.... Deci asta nu imi place deloc.
- Cotiera nu culiseaza si nici nu e reglabila pe inaltime . Dar e ok, nu pot cere dotari de clasa premium chiar . Deci asta nu prea e negativa
- Bazaitorile pt centura. Bun ok, tipa de nebune 2-3 minute, dar dupa aia , inca mai clipoceste becul in bord. Putea sa "taca" si el cuminte, dar el se incapatzaneaza sa clipoceasca intr-una. Nu e parte negativa, dar mie nu prea imi place. E destul sa tipe 2 min, si daca vreau sa pun centura, o pun, daca nu, nu.
- Scrumiera - Cand e deschisa o pot atinge cu piciorul drept. E cam deranjant, dar na. Asta la drum lung unde tin piciorul drept sprijinit pe consola centrala.
- Jetul de la stropitoarea lunetei este cam abundent, puteau sa faca cumva sa fie mai ... moderat, nu asa, avalansa de apa de-odata
- Nu imi mai place la sistemul audio, cand e pe random, ca nu le ia intr-o ordine anume, adica daca trec de o melodie, daca dau back, canta cu totul alta. Stiti voi ce zic (nu-i ca la winamp
- Intrebare: am in partea stanga , langa butonul de ESP , un alt buton ... care nu stiu exact ce face, dar ... am aflat ca ar fi vorba despre stergatoarele incalzite, de acolo se actioneaza. Asta dupa studierea manualului in engleza, ca in cel in romana nu am gasit asa ceva.
- Am patit uneori sa nu-mi revina semnalizarea, si ma trezeam ca mergeam cu ea pusa de minute bune (muzica tare, nu auzeam pacanitul semnalizatorului). Asta parca la semnal dreapta.
Ma opresc aici cu "observatiile" , dar sigur mai vin pe parcurs (asa e, vad numai ce e rau
Masina se tine f bine pe viraje. Se intoarce frumos cu frana de mana
Imi mai place ca nu poti uita farile aprinse. Credca o sa le las mereu pe aprins. Sper sa nu uite o data sa le stinga sid-ul si sa raman fara baterie. Aici are si o parte naspa. Foarte naspa chiar. Nu poti lasa masina undeva incuiata si cu pozitiile puse. (la mine in parcare e o aglomeratie de nedescris, pun astia masinile ca fasolele. Uneori am nevoie seara sa las pe pozitie, ca sa stie vecinul pe care-l blochez ca revin in cateva minute. Nu imi trebuie ca sa las masina pe pozitii parcata pe interzis pe marile bulevarde
Pana acum am cu ea vreo 450 km, facuti cam asa:
-suceava - botosani - iasi = consum afisat de 6.9 (cand am ridicat-o consumul era de 60% la 12 km facuti , si NU am resetat)
-restul plimbat in iasi seara, de voie, cu frana de motor la vale = consumul a scazut la 6.8, 6.7, si chiar pana la 6.6. Apoi plimbat ziua = consumul a urcat pana al 6.8.
-Pe la 400 km iar a scazut la 6.7
Personal sunt multumit de consumul in oras. Cu cel de exterior nu prea, dar sper sa mai scada dupa 2 mii km. Am sa mai fac ceva drumuri pe-afara si o sa urmaresc consumul instant sa ma modelez pt un consum minim
Motorul trage super bine. Mie imi place, si imi este de ajuns. Nu am auzit fasaitul de turbina, dar nici nu ma omor sa-l aud. Masina se infinge bine. O singura data am ajuns la 3000 rpm in rest sub 2500 schimb. In general undeva pe la 2000-2200 rpm.
Poze nu am apucat sa fac, decat cu ea dupa o seara de plimbat pe ploaie. Asta asa, ca sa va sperii
Cam atat deocamdata. O sa revin cu alte impresii, nelamuriri, intamplari, si toate cele cand va fi cazul. Sper cat de curand sa fac si un album foto stufos