Razvan G's Cee'd City 1.4 GSL

Totul despre al vostru Kia cee'd şi poze bineînţeles!
Post Reply
Bonzai2
Master Of Puppets
Auto: Mazda Cx5

Re: Razvan G's Cee'd City 1.4 GSL

Post by Bonzai2 »

Man,se pare ca esti singurul cu problema asta de consum prea mare.Extrem de putini se plang de consum exagerat.te-ai gandit ca e posibil sa fie si vina soferului nu,numai a masinii?Si te rog nu ma lua cu Loganul :lol:
Alta chestie,din cate tin eu minte inainte sa iti iei masina ai intrat pe forum si cunosteai ce bube,are n-are, de ce ai mai cumparat-o?De ce nu ti-ai luat Polo?si nu te mai deranjau suspensiile,consumul,scaunul prea inalt,forma anosta a masinii etc.
Nu mi-o lua in nume de rau,dar prea te plangi in continuu de ea.Chiar te rog sa faci un poll sa vezi cati sunt multumiti de masina in general si alt poll sa vezi cati sunt multumiti/nemultumiti de consumul bun/exagerat al masinii.
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

Bonzai2, nu ma supar deloc :oops: . HAHAHA :mrgreen: "Criticile" sunt constructive. Si aici suntem o comunitate :smt023 , deci e normal sa difere asteptarile de la om la om. Nu te iau cu Logan-ul (se simte cineva "jignit" ca pot asocia Cee'd-ul cu Logan-ul?), dar ca sa pot compara un consum (benzina) ma raportez si la alte motorizari din experienta proprie. La fel si cu suspensiile. Asta ca sa nu vorbesc din "carti". M-am interesat prea putin pe forum ce-i drept inainte sa iau masina care imi place in mare, mare masura.

Consumul asta e si nu conduc iesit din comun. De-asta intrebam dupa cat timp s-a "lasat" la altii consumul (!?). Cat despre suspensii, scoteam in evidenta faptul ca cele moi sunt mai "placute" la simt fata de cele independete care dau o nota de stabilitate si siguranta. Corect. Mentionez ca nu stiam ce presupun suspensiile rigide pe "drumurile" exclusiv din Romania (my bad!), dar mie imi troncane inca de cand am luat masina. Cand am sesizat-o eu nu stiam ca este o "buba" comuna. Stau bine cu auzul si simturile, adevarat. :). In rest, zau asa, Cee'd is kicking ass, pe drumuri in afara tarii :lol: .
Concluzie: am "onoarea" sa am cel mai mare consum pe motorul de 1.4 :D .
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

radoy
green piranha
Auto:

Post by radoy »

naspa consumul tau...exorbitant de-a dreptu.....trebuia sa se mai lase consumul dupa atatia kilmetri....incearca sa conduci ca moshnegii sau ca babele sa vezi ce consum scoti :smt023
VW Golf IV variant 1.9 dizăl din 2004. Tot verde :D BH 62 RBY
poze > http://picasaweb.google.com/robert1987.10/Golf4#

1) Esti pe net
2) Esti pe clubkia.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi :D

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Razvan_G wrote:Concluzie: am "onoarea" sa am cel mai mare consum pe motorul de 1.4 :D .
Nu sunt de acord cu asta. Am avut la un moment dat in Bucuresti consum de 14,4 :D . Si sunt convins ca am mai citit pe aici consumuri la fel de mari. E drept, se datora faptului ca eram incepator, masina noua, trafic de Bucuresti inaintea crizei, vara, Iuliu Maniu, pentru cunoscatori :D Acum ma multumesc cu un mai uman 8,5-9,5
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

Anki
Auto:

Post by Anki »

Felicitari, sa te bucuri de ea!!
Frumos sentiment :wink:

frantic
Auto:

Post by frantic »

Am 3100 km facuti cu Pro_cee'd-ul meu iar consumul urban deocamdata este de cca 10%. Nu e putin, dar nici mult avand in vedere ca imi mai scapa cateodata piciorul pe acceleratie si uit sa-l ridic pana nu ajung la 6000 rpm. :)
Eu cred ca problema in cazul tau ar putea fi un stil mai agresiv de condus, la care se adauga si faptul ca motorul are deocamdata putini km.
Pro_cee'd 1.4 GSL (Piston Grey): CJ-77-EGO
Galerie foto
Jurnal de bord

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@Razvan_G: Ia mai pune si tu cateva poze cu masina in album. Deja m-am plictisit de cele din showroom :p
Cat tine de consum, o sa se mai lase cu timpul putin dar trebuie sa o conduci si mai moale ca sa scada vizibil consumul ;)

sanchez
Auto:

Post by sanchez »

salut!
suspensiile tale n-au nici pe draq! daca ar fi ceva probleme cu ele ar trebui sa auzi zgomotul acela si pe drumurile bune!
apropo, nu uita ca amortizoarele sunt pe gaz, la "tricou (polo)" nu!
iar cu consumul frate, nu ar trebui sa faci tu "liniute" cu masina noua(citeste cartea de utilizare a masini la capitolul "utilizarea autoturismului")! [-X
peace! 8)

Razvan_G
sultan of swing

Post by Razvan_G »

:) OK @sanchez, concluzia tipic romaneasca: "n-are nici pe dracu', drumurile-s de vina!". Mergi cu ea in service: "asa fac toate!", nu? Pai nu, nu asa fac toate :wink: Probabil dupa expirarea garantiei nu vor mai face... :?
In alta ordine de idei, acelasi zgomot (conform logicii "drumului prost") ar trebui sa-l aud si pe fata si pe stanga si pe dreapta (doar sunt independente si pe gaz). Daca ar fi fost asa, cu siguranta ziceam ok: e (a)normal, deh, drumurile-s de vine. :D Daca citesti mai atent, vei vedea ca troncane in spate, dreapta. Acolo il sesizez, indiferent ca sunt sofer sau pasager. Si da, e o placere sa o conduci pe sosea, bineinteles de la Bors incolo :twisted:

Intre timp, mi-a scazut consumul la 11,8% 8). Ma apropriu de ODO 3000 km. Cat despre "liniute" sa fim seriosi. Vorbim totusi de un motor de 1.4 (are cuplu 137NM la 5000rpm si puterea maxima la 6000rpm) pe o masina cu greutatea de 1.300 kg. Nu fac raliuri cu ea, nici n-am unde. Tocmai asta era si ideea motorului de 1.4 ca il conduc in oras sa consume decent. N-am stiut intial, dar 1.6 minim "it's a must" pe aceasta masina. De altfel motorizarea de 1.4 e pentru Balcani mai mult. Dar oricum, nu se compara cu submotorizarile de 1.4 (nu TSI) de pe Golf, Leon, Megane etc. Alea sunt lenese si la turatii mari.

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@Razvan_G: Trecand peste consum si alte cele, ma repet, unde sunt pozele ?! Sa vad poze noi in album :p

Razvan_G
sultan of swing

Post by Razvan_G »

:D scubli, urmeaza o sedinta foto, de indata ce iese soarele si merg(em) cu masina la spalat. La Lotus am inteles ca fac treaba buna. Si inainte de asta pun si jentile, nu-mi place cum arata cu astea de tabla (plus ca am si capace de "Formula 1" pe ele :lol: ). In rest chiar nu am nicio poza cu masina :D, nici macar pe telefon. :? Pe telefon am in schimb poza Opelul ce a cazut in Peta luna trecuta :mrgreen: .
BTW, daca mergi la Universitate zilele astea ai grija: parcarea s-a transformat in patinoar! Nu ti-ar strica sa ai in picioare si o perche de lame :)

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@Razvan_G: Ok, s-a facut, cand mergem la spalat cu masina tragem si-o sedinta foto :)
Poze cu Opelul cazut in Peta cred ca are toata lumea;))

Din pacate am aflat azi dimineata, chiar ca e dezastru parcarea. Asta este... cu conducerea de aici cred ca mai repede curata primavara zapada de acolo decat utilajele primariei. :lol:

Razvan_G
sultan of swing

Post by Razvan_G »

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...!

Azi dimineata (in jurul orei 11) o bucata de gheata a cazut de pe o cladire tocmai pe plafonul de la VW Polo :(. Pe o strada din PLIN CENTRUL ORADIEI(!). Situata la 1 minut de Primaria Municipiului Oradea. Urmarile le vedeti aici (click):

Avarie VW Polo

Paguba materiala e produsa. Plafonul are un crater. Bine ca nu s-a aflat nimeni in apropiere. Ma intreb daca trecea cineva pe acolo, putea fi oricare dintre noi, ce s-ar fi intamplat?
Cine e raspunzator intr-o asemenea situatie? Va dati seama dupa impactul din poze ca o asemenea lovitura te baga 2 metri sub pamant. Doamne pazeste! :?

rayman
Auto:

Post by rayman »

imho, raspunzator e administratorul cladirii de pe care a cazut gheata. nu? Ca o sa te alegi fix cu ciuciu de la el, si o sa o repari pe CASCO-ul tau, asta-i alta treaba...
Cee'd 1.4 Best, Piston Gray, codename BISISICA, ODO: >74 000 KM din 2.04.2008
clic aici sa vezi ce-am mai pozat

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@Razvan_G: Nasoala situatie... Dar na... citez: "traim in Romania... si asta ne ocupa tot timpul".
Proprietarul cladirii (dupa cum arata cred ca este proprietatea municipalitatii), e obligat sa ia masuri de preacautie pt. asa ceva. Adica sa monteze pe acoperis opritoare de zapada si toate cele. Daca e zona frecventata si de pietoni e mai grav. Daca masina a fost parcata regulamentar eu zic sa te duci direct la proprietarul cladirii si sa-i explici situatia. Daca nu a fost, noroc ca exista asigurari :D

Numai bine.

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”