M-am gandit sa mai reactualizez si eu jurnalul,acum la 5000 de km parcursi,cam 1000 eu,1000 nevasta si 3000 juniorul,ca el o fataie cel mai mult(deh,o masina la trei incepatori).Observatiile mele sunt urmatoarele:
-consum mediu,neresetat de cand am luat masina-8,9 (asta-iarna era 9,4),la viteza medie de 20 km/ora,cam 90 % in oras;
-daca rotesc volanul stanga-dreapta cu frana de serviciu apasata,cu masina stationata,se aude un cloncanit,daca nu apas frana,nu se aude nimic;
-stergatoarele lasa niste dungulite paralele,dar dupa ce se usuca parbrizul,parca nu se mai vad;
-greierasi,zgomote pe la suspensii nu se aud si am mers cu ea si pe piatra cubica (poarta1-poarta 2-constantenii stiu) si am luat si gropane din soselele lui Mazare;apropo,am mers si cu un Opel Corsa nou(3500 km la bord),pe piatra cubica,ce mi-au auzit urechile - o menajerie de greieri;
-luminile din bord nu mi s-au stins niciodata,USB-ul s-a resetat de vreo doua ori;
-ratez foarte rar marsarierul,cateodata intra mai greu in viteza I,cand masina se misca foarte incet;
Ca dotari , i-am luat un set de presuri din cauciuc de 100 RON,de culoare gri,ajustabile(Smart,parca se numesc),o tavita pt portbagaj de 22 RON din Selgros si scut de plastic de 450 RON.I-am achizitionat (moca) si un set de mici zgarieturi pe bara fata,de la pietricelele sarite,plus unele pe la portiere,amintire de la cei care s-au plimbat cu masinuta.
Ca o concluzie,sunt foarte multumit de masina,eu zic ca isi merita banii

Si,ca sa inchei polologhia,zilele trecute am avut si primul "incident" auto din vasta-mi cariera de sofer amator (carnet din noiembrie 2007):eram la mine in cartier,inainte sa ajung la o intersectie unde aveam stop,pe mijocul strazii un tiganus se incalta cu o gheata cu role,nevasta imi zice sa-l claxonez,sa nu-i vina vreo idee,ma conformez,trec de el,ma asigur,iau viraj stanga si ... deodata vad alt tiganus,incaltat cu cealalta gheata cu role,care "patina" exact spre masina,cu privirea fix in singura gheata pe care o avea;opresc masina si mai trec vreo doua secunde (in care si eu si nevasta-mea ramanem fara replica),dupa care puradelul trage un pupic dulce in sigla Kia,se aude un poc,beleste ochii cat cepele,cand vede ce a pupat si in alte doua secunde dispare in curtea masii(sau a lui tasu).Dincolo de anecdotica intamplarii,stau si ma intreb ce s-ar fi intamplat daca trecea atunci unul din dementii care merg cu viteza prin cartiere si care intorc masinile cu frana de mana,pt ca am vazut unul din astia chiar cu cateva zile inainte de intamplarea mea.
Kia ceed 1,4 gsl,machine silver,comanda 20.06,seria la "shashiu" 05.09,ridicata pe 03.10.07.