bLaDe`s Kompass Blue!

Totul despre al vostru Kia cee'd şi poze bineînţeles!
aDe
Auto:

bLaDe`s Kompass Blue!

Post by aDe »

Buna seara posesorilor de Kia Cee`D, dar nu numai.
Voi incepe prin a va spune cat sunt de fericit si onorat sa fiu un boboc in clubul Kia, din perspectiva unui proprietar de Cee`D, cu regretul si scuzele ca nu am postat mai rapid acest thread!
Intr`un final, dupa lungi asteptari pline de nervi si stres, iata ca pe data de 18.02.2008, in jurul orei 09:00, mi s`a luminat ziua si parca toti nervii si tot stresul a disparut ca prin ceata. Gandul mi`era la noua mea achizitia, mai bine zis prima masinuta personala.
Ajungand la dealer`ul din Baia Mare, am parcat Rio`ul pe care`l imprumutasem, exact langa viitoarea mea masina. M`am uitat lung la ea, ochii mi`erau ca doua cepe de mari si un zambet aparuse, ca din senin, pe fata mea.
Dealer`ul facuse deja actele, trebuia doar sa semnez, dar tin sa va precizez ca desi aveam la mine o micuta lista, pe care o scrisesem de inainte cu ajutorul post`urilor dvs si care trebuia sa o citesc inainte sa preiau masina, am apucat sa inspectez rapid exteriorul, interiorul, computerul de bord + radio CD`player`ul; dealer`ul asigurandu`ma ca daca observ vreo problema in 24h sa`i contactez si mi`o vor remedia, chiar daca semnasem procesul-verbal.
Astfel, intrand in masina, aveam impresia ca o cunosteam de o gramada de timp. Dealer`ul incepuse sa`mi explice pe scurt cum functioneaza "bordul", dar eu deja citisem manualul masinii + thread`uri al acestui forum.
Uitandu`ma pe CB am observat ca masina avea un consum de 44,7 l%, iar kilometrajul indica 6km.
Am mers spre benzinarie, unde am pus de 100 lei motorina dupa care am inceput sa ma invart prin oras, sa`ncep sa`mi cunosc bijuteria.
Si iata`ma azi, data de 21.02.2008, cu Cee`D`ul meu care are la bord 291 km si un consum mediu de 6,2 % (doar urban).
Trebuie sa precizez faptul ca posed un Kia Cee`D 1.6 CRDi 115 CP, versiunea BASE, culoare Kompass Blue + optionale: ESP, presuri, cheie pliabila cu telecomanda.
Va pot spune ca dupa primii km parcursi, am fost foarte incantat de masina, are un cuplu motor foarte bun (nu facusem test drive cu ea), se aseaza foarte bine pe sosea, este FOARTE spatioasa, sistemul audio este superb, interiorul ma atrage enorm (si nu doar pe mine) + materialele foarte bune...ce sa mai zic de confortul pe care ti`l ofera si pozitia la volan, dar nu numai.
Atat prietenii mei, cat si cunostintele au avut doar laude la adresa masinii, mai putin cei sceptici care inca nu cunosc marca KIA (a se scuza cacofonia).
Sunt foarte multumit de achizitie si sper sa raman asa pana ne vom desparti :(
De asemenea, azi am "imprumutat" ideea cu becurile de la mixer, fapt pentru care mi`am comandat din Bucuresti seturile pe care si le`a comandat si el (sper sa reusesc sa le montez singur, conform topic`ului deschis de dvs.).
Cat de curand o sa incerc sa cumpar si grila xR, care e dementiala, precum si niste jenti de aluminiu, insa acestea mai pot astepta pana la primavara.
Voi reveni cu poze in weekend, sper...
Va multumesc pentru timpul acordat si sper ca nu v`am plictisit.
Numai bine tuturor si sa va bucurati sanatosi de masinute ;)

P.S. Rog un admin sa mute thread`ul la JB. Sunt prea obosit si avand mai multe "TAB"`uri deschis in firefox, nu am observat unde postez. Mii de scuze.
Kia Cee`D // 1.6 CRDi (115 HP) // Kompass Blue // BASE + optionale (ESP, proiectoare...) Albums: 1 // 2
Always trust ya` mother f***in` instincts!

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Bine ai venit printre noi si felicitari pt achizitie sa o stapinesti sanatos fara incidente. :D
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

ticalos
Auto:

Post by ticalos »

LA multi km. cu masina si sa te bucuri de ea!Saptamana viitoare ,sper sa fiu si eu in "randul lumii" si sa am masina.

adimot
Auto:

Post by adimot »

Felicitari si multi kilometri fara probleme.
Cee'd 1.4 GSL Kompass Blue SM-28-MOT
ODO -->34.000
Image

aDe
Auto:

Heya

Post by aDe »

Va multumesc pt. urari...asemenea si voua.
Dar iata ca, acum o ora, mi`am schimbat urmatoarele becuri la masina:
Faza scurta - H7 - Philips X-treme Power
Faza lunga - H1 - Philips Vision Plus
Pozitie - W5W - Philips Blue Vision
Semnal Spate - P21W - Philips Vision Plus
Pozitie/Frana Spate - P21/5W - Philips Vision Plus
Marsarier - P21W - Philips Vision Plus
Momentan nu am apucat sa fac o proba clara, deoarece nu se intunecase "de tot", dar ce am observat pt. inceput este faptul ca lumina intradevar este mai puternica si mai alba, atat la pozitie, faza lunga si faza scurta, iar la marsarier becurile lumineaza de parca sunt proiectoare de ceata ;))
Am intampinat totusi o mica problemuta, cand am incercat sa scot becul de la pozitia din partea dreapta, acesta a cazut inauntru in far si nu am reusit inca sa`l scot. Astfel mi`am pus totusi pozitia Philips Vision Plus, becul vechi ramanand in interiorul farului. Daca aveti niste idei pt. a`l scoate de acolo, v`as fi recunoscator.
Toata operatiunea de schimbare a becurilor a durat in jur de o ora, bineinteles folosind micul "manual de schimbare a becurilor" de pe forum.
Insa am reusit sa schimb faza scurta FARA sa mai dau jos bateria, iar in partea din stanga, la motoarele diesel, inainte de cutia cu antigel, este o cutie cu sigurante, care chinuindu`ma am reusit s`o scot din cele doua cleme de prindere si am reusit s`o mut putin a.i. sa reusesc scoaterea/introducerea becurilor.

P.S. M`ar interesa sa`mi schimb becurile de la proiectoarele de ceata fata/spate...dar nu stiu asupra caror becuri sa ma orientez :(
Kia Cee`D // 1.6 CRDi (115 HP) // Kompass Blue // BASE + optionale (ESP, proiectoare...) Albums: 1 // 2

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@aDe: Poti sa te chinui cu pensete sau alte prostii de genul pt. becul de pozitie sau in cel mai rau caz sa scoti farul.
Ce bune erau becurile vechi de pozitie ce avea soclu metalic, cu un magnet se rezolva treaba rapid.

Sa nu uit: Felicitari pt. masina si la cat mai multi km fara probleme.

aDe
Auto:

Post by aDe »

O sa incerc maine cu un magnet, pt ca era prea seara cand terminasem si nu mai vedeam.
Btw, becul vechi de pozitie mi`e inauntru... ;)

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

aDe wrote:O sa incerc maine cu un magnet, pt ca era prea seara cand terminasem si nu mai vedeam.
Btw, becul vechi de pozitie mi`e inauntru... ;)
Am inteles ca e inauntru, de aceea am zis sa incerci cu ceva penseta sau alte chestii pt. ca nu mai are soclu ca cele mai vechi, slabe sanse cu magnet.

aDe
Auto:

Post by aDe »

Penseta e prea micuta (scurta) si nu ajunge pana unde e becul, mai ales ca am umblat cu masinuta si becul e in capatul farului :(
Ma gandeam sa incerc cu o guma sau scotch in capatul unei sarme.
O sa`i dau eu de cap pana la urma...

P.S. Scz ca am inteles gresit primul tau post...

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

aDe wrote: P.S. Scz ca am inteles gresit primul tau post...
Nu-i nicio problema, se intampla oricui.

Sper sa reusesti sa-l scoti de acolo usor.
Anunta-ma si pe mine cand reusesti si cu ce ai reusit.

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Re: bLaDe`s Kompass Blue!

Post by ida01ro »

aDe wrote: marca KIA (a se scuza cacofonia).
..cred ca ar trebui o derogare pentru a 4a cacofonie oficiala a limbii romane!! :D

felicitari pt achizitie , sa stapanesti sanatos masina si sa te bucure! :)

bafta!

PS: si eu cred ca demontarea farului e cea mai buna solutie..eviti deteriorarea/murdarirea partii optice..
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

aDe
Auto:

Post by aDe »

Cu riscul de a ma repeta, ms mult de sfaturi si urari, azi ma intalnesc cu un prieten (mecanic bun din BV) si o sa`i arat si lui ce`am ispravit...daca el o sa creada ca poate sa`mi rezolve "buba", o sa am incredere si o sa`l las...ca tare mie "frica" sa merg la dealer`ul Kia, iar ei sa`mi comenteze ca de ce le`am schimbat singur (garantie, alea alea)...:(

P.S. Pt. o asa masinuta frumoasa ar merita a 4`a exceptie (marca Kia) ;)

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

aDe wrote:ca tare mie "frica" sa merg la dealer`ul Kia, iar ei sa`mi comenteze ca de ce le`am schimbat singur (garantie, alea alea)...:(
Nu au niciun drept sa comenteze pt. o modificare de genul.
Daca se arde un bec de la masina trebuie schimbat, de obicei este schimbat de proprietarul masinii.

Nu cred ca o sa zica ceva pt. ca ai schimbat pozitiile si alte becuri, du-te la ei fara probleme in caz ca nu reuseste prietenul tau mecanic.

aDe
Auto:

Post by aDe »

Desi am intarziat cu promisiunea, iata ca am facut in graba niste poze si un mic album, pe care o sa`l actualizez in timpul liber:
HF watchin`

aDe
Auto:

Post by aDe »

niste poze facute seara (din nou cu telefonul mobil :( ) :
evening & night

P.S. Pacat ca nu pot edita mesajele personale dupa ce s`au scurs cele 10 min...

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”