Inmatriculare

Norme legale care ne afectează, unde ne facem asigurările, de unde credit, radare, gropi...
Post Reply
andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Si mai trebe si copie sau originalul actului de identitate a proprietarului. Dar, cum s'a mai zis, daca e leasing ... n'ai tu treaba cu astea
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

Pt. bucuresteni: La Udriste e superparfum dupa ora 18:30, doua trei persoane la coada.
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

shtirlitz
pictoru
Auto: kia cee'd 1,4

Post by shtirlitz »

Eu inca n-am primit Cartea de identitate a vehicolului. Fara ea nu pot imatricula?
Image

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Fara CIV nu poti. E primul lucru care ti'l cere la RAR ... unde faci securizarea foliei ... si abia apoi pleci mai departe. (nu e obligatoriu samergi cu masina ... oricum nu se va uita nimeni la ea - decat, poate, pentru a o admira :D)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

shtirlitz
pictoru

Post by shtirlitz »

Malte wrote: 4. Platiti la CEC (in sectorul in care domiciliati):
- Taxa de inmatriculare - 52 lei
- Taxa pentru certificatul de inmatriculare - 30 lei
Daca tot ajungeti la CEC e bine sa platiti si impozitul auto pentru anul in curs (la unele sectoare se plateste direct la administratia financiara).

5. Platiti la Trezoreria de sector (care apartine de Ministerul Finantelor) taxa speciala pentru prima inmatriculare.
- Chitanta de plata a taxei speciale pentru prima inmatriculare
- Chitanta de plata a taxei de inmatriculare
- Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare.
Mi se pare mie sau e excrocherie sau e ceva ciudat aici sau n-am inteles.
Taxa de inmatriculare-52, taxa pt certificat de inmatriculare 30, taxa speciala pt prima inmatriculare 566 lei. De 3 ori inmatriculata :evil:
Image

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

E o escrocherie ... legala. Oricum ... nimeni nu se plange de primele doua :D
Taxa ptr certificatul de inmatriculare este de fapt taxa ptr talonul care il vei primi de la Politie.
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

io m-am dus ieri la o firma de facut acte. pregatesc ei tot dosarul. mie imi mai ramane sa ma duc la trezorerie sa bag taxa de protectie si apoi cu dosarul in dinti la politie. cost total 162 de lei, incluzand nu stiu cate taxe si impozite: 10 securizare CIV, 52 taxa de taxa, 30 certificatul, nu stiu cat impozit, nu stiu cat comisionul lor. dar decat sa ma plimb eu pe la cozi...
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Sa ne zici la sfarsit cat anume e comisionul lor ... sa stiu cat sa'i cer lu frati'miu :lol:
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Malte
Auto:

Post by Malte »

Shtirlitz a scris
De 3 ori inmatriculata
Da,dar ai satisfactia ca e "bine" inmatriculata :lol:
Kia ceed 1,4 gsl,machine silver,comanda 20.06,seria la "shashiu" 05.09,ridicata pe 03.10.07.

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

comisionul lor a fost de vreo 60 de lei, mai multisor decat ma asteptam, dar au fost prompti. mi-au facut toate copiile necesare, au completat tot si mi-au dat actele impartite frumos: astea colo, astea colo. oricum, timp n-aveam de doua cozi la taxe locale, una la rar si una la cec. cel mai probabil m-as fi intins cu ele pana sa-mi expire autorizatia.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Nusht ce cozi or fi la tine in oras ... insa eu in ~2 ore am rezolvat toate. De la mers la Rar ptr folia aia pana la depus actele la Politie. Acum daca ar trebui sa o fac iar ... mi'ar lua doar vreo 1.5 ore
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

shtirlitz
pictoru

Post by shtirlitz »

Daca masina e pe numele sotiei si o inmatriculez pe numele ei, trebuie sa fac si eu o cerere in care specific ca o conduc eu ca PFA?
Image

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Hmmm ... nu stiu cum vine asta. Tu o cunduci tot ca persoana fizica ... ca permisul e pe numele tau, nu pe PFA. Iar amenzile (sper sa nu fie cazul) ... sunt tot pe numele tau, nu pe PFA.
Pentru ce anume ai vrea sa faci cererea de care zici tu? La ce anume ar folosi? Ca eu unul chiar nu inteleg ... :D
Singura grija care trebe sa o ai e ca pe asigurarea CASCO sa ai si acoperirea daunelor si pentru alti soferi decat posesorul masinii
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

gogu
Moderator General
Auto:

Post by gogu »

pai cred ca vrea sa isi deduca din cheltuielile cu benzina. in cazul asta, ar trebui facut un contract de comodat intre tine ca PFA si sotie ca proprietar al masinii. vorbeste cu un contabil pentru mai multe detalii.
LX 1.4 GSL OilBlue/Rainbow Blue cu varii optiuni
>>Poze cu masina mea<<
Image

shtirlitz
pictoru

Post by shtirlitz »

Contract de comodat am facut. Am citit la ce acte sunt necesare pentru inmatriculare vehicol nou aici, http://www.prefecturabucuresti.ro/eKont ... dex.html#1
Unde scrie: cererea solicitantului. In cazul Inscrierii In certificatul de Inmatriculare si a altei persoane care poate folosi vehiculul In virtutea unui drept legal, altul decat cel de proprietate, proprietarul va mentiona solicitarea explicita In cerere;
Image

Post Reply

Return to “Legislaţie, asigurări, banci, info trafic”