Pentru asta meriti un premiuPrin atitudinea mea de a contesta, nu fac altceva decat sa imbunatatesc pe viitor calitatea serviciilor Politiei Rutiere.

Legat de intrebarile tale, tinand cont ca fiecare instanta are propriul set de valori morale si juridice, din pacate, iar asta duce la interpretari halucinante cateodata:
1. este viciu de procedura. Cand vor prezenta in instanta buletinul de verificare metrologica a aparatului radar cu care s-a realizat inregistrarea, sa ceri asta in plangerea contraventionala alaturi de poza, delegatiile agentiilor, atestatul de operator radar si metodologia de utilizare a aparatului in discutie, nu vor putea sa faca dovada ca exact acel aparat a realizat inregistrarea, iar asta va duce la scoaterea din circuit a probei.
De asemenea, art. 21 al Legii nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, prevede ca: „In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea"
Cu alte cuvinte, cel care te opreste trebuie sa fie cel care opereaza aparatul radar si nu un alt agent anuntat prin statie. In cazul in care te opreste un alt agent decat cel acre opereaza aparatul radar, cere nulitatea.
In alta privinta, prin Norma de Metrologie Legala nr. 021-05 art. 4.2 " Măsurările şi înregistrările care constituie probe pentru aplicarea prevederilor legislaţiei rutiere în vigoare, trebuie să fie efectuate numai de către operatori calificaţi". Daca nu are atestat vizat la zi, proba este nula.
La art 4.4 se mentioneaza
" Măsurările efectuate cu ajutorul cinemometrelor nu pot constitui probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere dacă nu sunt respectate cerinţele 4.1...4.3 din prezenta normă, precum şi în următoarele cazuri:
- dacă măsurările au fost efectuate în condiţii de ceaţă, ploaie, ninsoare sau furtună;
- dacă cinemometrul este destinat numai utilizării în regim staţionar, iar măsurările au fost efectuate cu cinemometrul în mişcare;
- dacă, în momentul măsurării, în raza de măsurare a aparatului se deplasează simultan mai multe autovehicule, iar autovehiculul vizat nu poate fi pus clar în evidenţă."
2. te adresezi direct instantei printr-o plangere contraventionala care nu trebuie timbrata. Vezi daca acea localitate apartine de Oradea sau de alta judecatorie (Beius, Salonta, Alesd sau Marghita). Iti recomand sa o trimiti cu un curier rapid pentru a avea si confirmarea de primire prin semnarea de catre un grefier.
Dupa aproximativ 7-10 zile, intri pe http://portal.just.ro/ si in raza Bihor, judecatoria unde ai trimis plangerea, la rubrica Dosare dai un search cu numele tau si vezi cand ai termen.
Data viitoare, incearca mai intai sa te gandesti daca este corect ce ai facut tu, faptul ca ai accelerat cam mult in localitate, si dupa aceea decide daca este corect dpdv moral, sa ataci PV-ul.