Discutii petitie GPL pe Kia Cee'd
- iulian2007
- PFR
- Auto:
Re: Discutii petitie GPL pe Kia Cee'd
eu nu cred .... merg pe ideea ca aceasta paritate (GPL vs. benzina) se va mentine mult timp de acum incolo....
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
iulian2007
Convinge-ma, niste argumente te rog
Convinge-ma, niste argumente te rog

Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget
)
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium
)
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget

Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium

- iulian2007
- PFR
- Auto:
nu pot sa-ti argumentez decat cu evolutia pe care au avut-o preturile de cand GPL-ul a intrat pe piata romaneasca ca si combustibil alternativ......
voci in genul "sigur o sa ajunga GPL din urma benzina" am tot auzit de-a lungul timpului, insa tot timpul a demonstrat ca acele persoane s-au inselat.....
si inca ceva....acum cativa ani, cand benzina s-a dublat aproape ca pret la pompa, la fel vorbeau carcotasii despre GPL...ca se va scumpi si va ajunge benzina din urma.....ei uite ca nu s-a adeverit nici asta si paritatea s-a mentinut la 1 litru benzine = 2 litri GPL (aproximativ, bineinteles)
voci in genul "sigur o sa ajunga GPL din urma benzina" am tot auzit de-a lungul timpului, insa tot timpul a demonstrat ca acele persoane s-au inselat.....
si inca ceva....acum cativa ani, cand benzina s-a dublat aproape ca pret la pompa, la fel vorbeau carcotasii despre GPL...ca se va scumpi si va ajunge benzina din urma.....ei uite ca nu s-a adeverit nici asta si paritatea s-a mentinut la 1 litru benzine = 2 litri GPL (aproximativ, bineinteles)
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
A fost o perioada de vreo cateva luni prin 2008 cand nu prea mai mertita gpl-ul, diferenta de pret era mica, dar nu pt ca s-a scumpit gpl-ul ci pt ca se ieftinise benzina. Prin noiembrie 2008 gpl-ul era ~1.8-1.9 iar benzina 2.7.
In ultimii 5 ani pretul gpl-ului s-a tot "miscat" intre 1.5 si 2.3 pe cand benzina ... Variatiile pretului gpl-ului au depins cel mai mult de pretul motorinei (consumul cisternelor care transportaul gpl-ul la pompa).
Pretul gpl-ului va creste mult doar daca va creste cererea, ceea ce nu cred ca e cazul.
In ultimii 5 ani pretul gpl-ului s-a tot "miscat" intre 1.5 si 2.3 pe cand benzina ... Variatiile pretului gpl-ului au depins cel mai mult de pretul motorinei (consumul cisternelor care transportaul gpl-ul la pompa).
Pretul gpl-ului va creste mult doar daca va creste cererea, ceea ce nu cred ca e cazul.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4
Deocamdata, dar daca se achizitioneaza multe masini noi pe GPL, datele problemei se vor schimba 

Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
)
)