Jante pentru cee'd

Eleroane, kituri de caroserie, folie, geamuri fumurii, xenoane, roţi / cauciucuri, huse...
Post Reply
ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Re: Jenti pentru ceed

Post by ida01ro »

scubli wrote:...Momentan le tin ca bibelouri :p oricum parca sunt de jucarie la cum arata..
felicitari omule! frumoase foc, sa le stapanesti sanatos si km multi inainte...

Bafta

PS: sper ca nu ai sa dormi cu ele in pat !! eeee....uite, asa incep problemele serioase :lol:
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@Boby: Nu stiu de ce este exact 18 luni garantia si nu 24 de luni sau mai multe. Oricum defectele de fabricatie apar repede, nu dupa cativa ani si am si destula incredere in firma producatoare.

In alta ordine de idei, azi am fost sa pun gumele de vara pe jante si valvele ascunse. A fost o adevarata bataie de cap cu montarea valvelor ascunse, dar am reusit pana la urma. Normal ca nu m-am abtinut si i-am rugat pe cei de la vulcanizare sa puna o roata pe masina sa vad cum arata dupa care sa o dea jos. Cauciucurile vin perfect pe janta, marginile sunt acoperite de acea "continuare" a cauciucului care are rol de protectie a marginii jantei. Ce sa mai... arata superb si sunt si cat de cat protejate de zgarieturi/ciobituri.

@ida01ro: Multumesc mult.
Sa stii ca o janta am pus-o pe jos langa pat sa-mi mai clatesc vedearea din cand in cand cu ceva frumos :P

Acum acelasi lucru, astept sa vina primavara :D De ce nu vine mai repede ?!

sfinxull
Auto:

Post by sfinxull »

salut, am citit toate cele 25 de pagini ale topicului.
acum sunt pe incaltaminte de iarna, dar peste vreo 2 luni, maxim, as vrea sa trec din nou pe cele de vara. ideea e ca le-as pune pe niste jante de aliaj, nu ma intereseaza mare fitza la ele ci doar sa faca treaba, adica sa ramana tot pe 15".
am vazut ca pe aici sunt persoane mult mai pricepute ca mine in treburi de astea.
asadar, mi-ar prinde bine parerea voastra despre jantele Dezent de aici http://www.alcar.co.uk/AlcarKonfigurato ... _key=17898

ET 40 (acum astea de tabla am inteles ca au 47). am gasit jantele astea in tara la vreo 376 RON (http://www.savhor.ro/produse.php?offset ... te&model=A)

deci, si-ar merita banii? sper ca diferenta mica de ET sa nu afecteze masina!

sfinxull
Auto:

Post by sfinxull »

si inca o intrebare, sa vad daca am inteles bine cum e treaba cu ET-ul asta:

acum am tabla de 5.5 cu ET de 47
daca iau aliaj de 6.5 cu ET de 40, ar trebui sa imi iasa janta in exterior cam cu 2 cm...sunt macar pe aproape? :?:

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

E bine de stiut ca 5,5 inseamna latimea specifica de montare a pneului pe janta, adica latimea intre bordura exterioara si cea interioara a jantei.

Daca facem diferentele intre bordurile celor doua jante neglijabile, da, noua janta o sa iasa cam cu 2 cm in exterior.

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@sfinxull: ET-ul la 40 e ok, sub 40 nu e prea indicat sa cobori din mai multe motive.
Cat tine de latimea jantei, cu 6.5j nu o sa ai nicio problema, jantele pe 16" KIA sunt pe 6j.

Eu am pus pe a mea 7.5j x 16" si potriveste fara probleme.

Ai aici toate informatiile necesare: http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

sfinxull
Auto:

Post by sfinxull »

si o ultima intrebare, sper, legata de jante: stie cineva cam cat cantereste Oz 5 star pe 15"? cel putin teoretic ar trebui sa fie mai light decat o janta de tabla nu?
Kia ceed 1.6 classic si ceva in plus, hike green

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

@sfinxull: Nu stiu exact greutatea jantei, dar cu siguranta este mult mai usoara ca si cea de tabla.

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

Se pare ca s-au sters cateva posturi din cauza problemelor de zilele trecute. Asta s-a sters:

News: Sa va spun drept m-am cam saturat sa astept cu jantele puse intr-o camera la "pastrare" asa ca le-am pus pe masina ieri la pranz.
Arata exceptional, am ramas fara cuvinte. Imi place la nebunie ca atunci cand se invart creaza efectul elicelor de elicopter, adica se vede prin ele ca si cum nu ar fi acolo.
Directia si-a schimbat caracteristicile putin, acum raspunde mult mai prompt, gumele de vara + jantele mai late isi spun cuvantul. Nu am iesit inca cu ea din oras, dar cat am mers prin oras am simtit masina mult mai stabila pe drum, abia astept sa vad cum se comporta si la viteze mai mari.
O parte mai nasoala este ca acum simt fiecare denivelare din drum mai pronuntat. Dar este perfect suportabil.

Ma gandesc cand ajung pe la KIA sa fac si o verificare la directie sa vad daca este in parametri si daca nu cumva o "incurca" jantele aceastea.

In rest toate bune si frumoase. Am facut doar o poza pt. ca vremea este mizerabila, ploua de dimineata. Cum se opreste ploaia o sa spal masina si o voi baga intr-o sedinta foto.

http://picasaweb.google.com/ScubliVlad/OZ35ANNIVERSARY#

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

Dupa cum am promis, la primul petic de soare voi spala si baga intr-o "sedinta" foto masina.
Astazi a fost ziua cu pricina, soarele stralucea frumos pe cer si aproximativ 12 grade afara.

Am ramas si eu socat de cat de bine arata acum pe masina, jantele, fiind spalata frumos... dau excelent cu culoarea masinii. De fapt, va las pe voi sa va dati cu parerea, nu o mai lungesc cu vorba.

Pozeeeeee: http://picasaweb.google.com/ScubliVlad/OZ35ANNIVERSARY#

mykep
On Air
Auto:

Post by mykep »

superbe, dau foarte bine si datorita gumelor de pe ele :D
Kia Cee'd 1.4 GSL Abyss Blue, Best + Opt
BV 77 MKP
ODO 71.000 KM

sfinxull
Auto:

Post by sfinxull »

multam fain!
am citit atat de multe si pe forumul asta si pe altele ca am simtit nevoia sa aflu si asta....nu de alta, dar m-am hotarat la modelul Oz 5 star.
Kia ceed 1.6 classic si ceva in plus, hike green

dbajan123
Auto:

Post by dbajan123 »

sfinxull wrote:multam fain!
am citit atat de multe si pe forumul asta si pe altele ca am simtit nevoia sa aflu si asta....nu de alta, dar m-am hotarat la modelul Oz 5 star.
cand o sa iti cumperi te rog sa postezi niste poze pt ca si eu vreau sa imi iau modelu asta
PROceed [Piston Grey] B - 41 - W U M

WUM de la vuuuuum:)
Image

bogdan_MIB
Auto:

Post by bogdan_MIB »

dragi colegi de forum nu va mai imbatati cu apa de ploaie

- janta de otel standard 5,5jx15 ET47 cantareste doar 7,74kg
- janta otel 7,74kg + cauciuc MICHELIN 7,72kg + capac plastic 0,45kg = 15,91kg

Daca vreti performante trebuie sa reusiti sa scadeti greutatea ansamblului janta-cauciuc fata de cea stoc
aici o sa gasiti greutati jante si cauciucuri
http://www.tirerack.com/index_w.jsp
http://www.wheelweights.net/ cititi si wheel technology

concluzii:
- din ce am cautat pe net pana acum, nu am gasit nici o janta de aliaj mai usoara decat cea standard de otel, inafara de RIAL CAMPO 6,5JX15 ET45 7,71kg la pret bun 250ron (le gasiti la SIGEMO)/calitate 5ani garantie castigati in latime la janta cu un inch
- in cazul in care dispuneti de bani foarte multi, bineinteles ca veti gasi OZ, SSR LA GREUTATI DE 5-6KG
- in general jantele de 15" sunt mai usoare decat cele pe 16" si implicit cele pe 17", acelasi lucru se intampla si la cauciucuri, cu cat creste diametrul in inch creste si greutatea lor

In consecinta trebuie sa va ganditi de doua ori ce vreti look sau performante.
KIA Cee'd 1.4 GLS, Mars Red, BEST ODO141000km

apachioara
nicicum
Auto:

Post by apachioara »

Amin!
cee'd 1.4gsl Ltd. Ed. Pewter Beige CJ-56-GUG
http://picasaweb.google.com/apachioara2/CeedU

Post Reply

Return to “Styling, exterior şi interior”