Apa - combustibil auto ?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
User avatar
kTL
Posts: 377
Joined: 10 Apr 2011, 22:14
Auto:
Location: Bucuresti

Apa - combustibil auto ?!

Post by kTL »

Salutari tuturor!

Zilele acestea am auzit de la un prieten cum ca ar fi gasit o solutie prin care masina lui sa consume mai putin(Mits Pajero 2002 SWB 3.2 DI-D). Si totusi, solutia gasita de el mi se pare prea frumoasa cat sa fie adevarata :).

Cel mai bine e sa va las sa priviti :

http://www.hidrogen-auto.ro/

Spun ei ca ar reduce consumul cu 30% ceea ce mi se pare excelent raportandu-ne la pret. Acum.. pacaleala sau nu va las pe voi sa decideti..

(rog moderatorii sa mute topicul daca incadrarea acestuia nu a fost facuta corect)
Kia Cee'd 1.4 GSL MT 109CP
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM

Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM

B06DAN
Posts: 304
Joined: 13 Oct 2009, 16:30
Auto:
Location: Ploiesti

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by B06DAN »

sublim!!!!
pentru electroliza este nevoie de curent continuu din baterie, care trebuie incarcata de alternator, care este invartit de motor, care la randul sau trebuie sa consume mai mult carburant pentru a suplimenta excesul de sarcina, care....

Sunt prea multe procese care au fiecare randamentul sau subunitar si care, randamente cumulate ne dau unul mai mic decat al fiecaruia in parte.

Cand te duci la un interviu, angajatorul te intreaba invariabil: care sunt defectele dvs?
Asa ceva as cauta si eu la un produs pe care niste comercianti vor sa mi-l vanda..... Ma si mir ca producatorii de automobile nu au echipat ei masinile cu astfel de produse, sa vanda niste masini mai bune si sa moara concurenta de ciuda...

Astept sa-si puna altii un astfel de dispozitiv....

User avatar
Vincze Szilard
Posts: 1641
Joined: 23 Sep 2008, 13:43
Auto:
Location: Cluj
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Vincze Szilard »

tulai mama ce scoruri au, apoi daca ii autorizat rar, si nu se pierde garantia atunci mai discutam, si daca mai si fera un discount, ca daca faci un calcul si iti iese ca ti se amortizeaza investitia in 100.000 km atunci poate ii spun pass.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

AlinC.
Posts: 399
Joined: 24 Jun 2008, 02:50
Auto:
Location: Iasi
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by AlinC. »

De asemenea, creste greutatea masinii si implicit consumul.

In plus, nu m-as simti confortabil sa am in masina un device care produce hidrogen.
Pro_Cee'd 1.6 DSL HP Classic, Piston Gray
+ESP +alte optionale
ODO: ~40.000 km
B 92 AXF
Jurnal de bord
Need 4 Sticker:: magazin online de stickere auto

tornadomiron
Posts: 17
Joined: 26 Sep 2010, 18:08
Auto:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by tornadomiron »

Oameni buni stati asa. Hai sa gandim putin! Eu stiam ca tehnologia asta va fi introdusa din 2015 de Toyota, Mazda, nu acum.
Generatorul asta care face electroliza consuma un curent 50 A x 12 V = 600 wati, mai putin de un cal putere (1 C.P. = 735.75 W) deci nu e mult cum spuneti voi (aerele conditionate auto consuma c.c.a. 4 - 7 C.P.).
In schimb energia H2 care ajunge la motor la ardere acolo unde trebuie este imensa. Este prea frumos sa fie adevarat. Am studiat mult tehnologia H2 si a bateriilor Li Ion cu fosfati (cazul hybridelor) teoretic sunt convins ca acesta este viitorul, practic insa, tehnologia este pregatita, viitorul a venit atat de repede? Asta vom afla si ramane de vazut.
Sa apara explozie la impact este imposibil pt. ca hidrogenul nu e stocat (apa distilata este stocata). Haideti sa cercetam mai mult si sa invatam si din experienta acelora care au achizitionat tehnologia asta.

Dannyboy
Posts: 974
Joined: 07 Feb 2009, 16:03
Auto: Hyundai i30 1,6 CRDI
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Dannyboy »

Oarecum legat de topic v-as supune atentiei urmatorul articol. Vazand discutia dumneavoastra mi-am amintit de niste discutii din acea perioada cu mai multi ingineri auto. Articolul a fost primul gasit asa la repezeala. Presupun ca sunt si altele.

Bine ca pot edita :D

Inca un articol.
Viața e ca un tren. Cel mai bine e la vagonul-restaurant.

B06DAN
Posts: 304
Joined: 13 Oct 2009, 16:30
Auto:
Location: Ploiesti

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by B06DAN »

extraordinar articol... pe cand inventam si un perpetuum mobile?

Imi amintesc de la cursurile de motoare din facultate, ca la temperatura ridicata incepea sa se produca o descompunere a unor oxizi care necesita energie, deci temperaturile calculate trebuiau reduse dupa o anumita formula empirica. In acest moment, motorul pierdea la randament.

O anumita lege a fizicii spune ca energia degajata la arderea hidrogenului in oxigen este sensibil mai mica decat cea necesara la descompunerea apei in elementele de baza.
Ar fi fost sublim sa fie invers...

tare mi-e teama ca aceste "inventii" epocale care nu se materializeaza in produse fabricate sunt cam ca reproducerea fuziunii nucleare in laboratoarele de fizica.
Acum se pot realiza in conditii de laborator temperaturi mult mai mari ca cele din soare, dar nimeni n-a reusit sa reproduca fuziunea, asa ca asta ramane inca un concept de neatins...

...sa ramanem optimisti...!?

tornadomiron
Posts: 17
Joined: 26 Sep 2010, 18:08
Auto:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by tornadomiron »

Prin electroliza apei rezulta un amestec de hidrogen cu oxigen cunoscut si sub numele de HHO, hidroxigen, hydroxy sau gaz brown. Acesta poate fi folosit in mod direct pentru alimentarea unui motor clasic, deoarece contine deja oxigenul necesar arderii. Dar se poate amesteca de asemenea in diverse rapoarte cu combustibili fosili si aer. Nu afecteaza motorul, ba chiar ajuta la o functionare mai buna prin eliminarea depunerilor si o ardere completa, mai curata. Dintr-un litru de apa se obtin cam 1800 litri de amestec gazos hidrogen-oxigen. Masurarea acestuia in LPM(litri pe minut) este una empirica deoarece ignora micile variatii de temperatura sau presiune.Este insa un mod destul de rapid de evaluare a randamentului obtinut. Cele mai bune generatoare de gaz din comert obtin in general 1LPM cu 150Wh energie electrica.Unii producatori de astfel de sisteme folosesc ca unitate de masura LPH(litri pe ora) ca strategie de marketing pentru ca numarul de litri sa para mai impresionant. Atentie asadar atunci cand faceti comparatii.
In motoarele clasice cu ardere interna HHO merge lejer in amestec de 20:1, iar in cazul hidrogenului de calitate superioara se ajunge chiar la amestecuri de 80:1 fara probleme. In cazul acesta un debit de 100LPM ar fi suficient pentru toata plaja de turatii a unui motor de 1400cmc, iar un relanti s-ar putea obtine cu mult mai putin. Se poate estima astfel un "consum" de apa intre 1 si 3 litri pe ora. Am pus intre ghilimele "consum" deoarece prin arderea hidrogenului si recombinarea lui cu oxigenul, rezulta apa pe teava de esapament. Care se poate recupera si recircula in mare parte, exceptand cea care se pierde prin evaporare.
Gazele astfel obtinute find mai usoare ca apa distilata vor urca pe cel de al doilea racord elastic, fixat in partea superioara a Convertorului, catre Rezervor.
Oxigenul şi hidrogenul, barbotează în apa distilată din rezervor si difuzează la suprafaţa acesteia fiind apoi sunt aspirate în galeria de admisie a motorului prin racordul elastic plasat in partea superioară a rezervorului.
Odată intrate in galeria de admisie aceste gaze se diluaza în aer apoi sunt absorbite in camerele de ardere unde se formează amestecul de aer - combustibil.
Introducerea Hidrogenului in camera de ardere mareşte eficienţa procesului de combustie în consecinţă reduce consumul de combustibil si emisiile poluante crescând puterea si performanţele motorului.
Explicaţia stiintifica este simplă: Hidrogenul arde mult mai rapid dacât combustilii fosili!
Cu o combustie mai rapidă si eficientă, Kit-ul de conversie ofera semnificative reduceri ale emisiilor poluante si o economie considerabilă de combustibil!
Obtineti o crestere a performanţei în timp ce eliminaţi mult mai putin CO2 in atmosferă!
Din punct de vedere stiintific Injecţia de Hidrogen in Combustibil
( Hydrogen Fuel Injection – HFI) este bine documentată şi în fapt este cunoscut de mai multă vreme ( inca din 1974 sunt documentate lucrări ale Jet Propulsion Lab al Institutului de Tehnologie din California ) ca aditivarea cu higrogen a combustibilor fosili utilizaţi la motoarele cu ardere internă va creşte eficienţa acestora.
Aceste studii au fost validate de un număr de lucrari publicate de Societatea Inginerilor Auto ( Society of Automotive Engineers – SAE) si alţi cercetatori si sprijinită de dezvoltarea şi producerea de sisteme HFI inca din 1979.
Procesul HFI este eficient cu oricare din combustibilii fosili
( motorină, benzină, gaze lichefiate ) sau cu produsele bio :Bio-diesel, Etanol.
Printre alte multe efecte, prezenţa hidrogenului optimizează parametrii procesului de combustie modificand cinematica si procesele chimice care îl definesc.
Efectul este o imbunataţire a eficenţei adiabatice a motorului.
In termeni direcţi această inseamnă economie de combustibil, scăderea emisiilor poluante, imbunataţirea cuplului motor, creşterea puterii şi reducerea costurilor de întreţinere.
Obtinerea unei cantitaţi suficiente de Hidrogen auto, stocarea sa la bordul vehiculelor a fost principala problema în dezvoltarea acestei tehnologii.
Metodele cele mai uzuale sunt producerea Hidrogenului prin reformarea gazului metan si stocarea sa în recipienţi sub presiune.
Vehiculele astfel adaptate pot re-incarca butelia de Hidrogen de la staţii de alimentare special construite.
O altă metodă, mai simplă si mai accesibilă este obţinerea Hidrogenului din...apă! Prin Electroliza apa se descompune în elementele de bază: Hidrogen si Oxigen.
Gazul astfel obţinut reprezintă un amestec stoichiometric perfect şi poate fi utilizat ca aditiv al aerului aspirat de motoarele termice cu rezultate foarte bune.
Electroliza a apei se poate realiza la tensiunea şi puterea furnizată de instalaţia electrică a vehicului iar balanţa energetică este pozitivă deoarece gazul obţinut ajută la extragerea unei cantitati mult mai mari de energie stocata in combustibilii clasici decat cea necesară producerii.
Randamentul şi fiabilitatea echipamentelor de Electroliză sunt limita acestei tehnologii!
Aceasta este explicatia economiei de combustibil obţinute prin instalarea unui Kit de Conversie care il găsiţi pe hidrogenauto.ro
Cum functioneaza HHO?
Am fost intrebat de mai multe ori cum functioneaza. Si pe buna dreptate, trebuie ca fiecare sa inteleaga cum functioneaza tehnologia tocmai pentru a reusi sa-si faca masina sa consume cat mai putin carburant. Fizicienii si chimistii care au studiat indeaproape tehnologia au afirmat ca detaliile foarte amanuntite pot fi destul de complexe, insa, conceptul de baza este foarte simplu.
Neintelegerile
Foarte multi oameni cred ca generam HHO tocmai pentru a-l consuma prin ardere iar acest lucru va adauga mai multa putere autoturismului si vom putea parcurge o distanta mai mare cu mai putin carburant. Ca sa explicam mai in amanunt, au loc 3 conversii de energie:
Energia mecanica este transformata in energie electrica (alternatorul autoturismului produce aceasta energie electrica)
Energia electrica se transforma in energie chimica (generatorul HHO absoarbe energie electrica si o transforma in energie chimica ~ gazul HHO)
Energia chimica este transformata in energie mecanica (hidrogenul este ars in motor pentru a da nastere energiei mecanice)
Problema e ca au loc 3 schimbari energetice si fiecare la randul ei mai pierde energie mergand pe principiul ca perpetum-mobile nu s-a inventat inca (cu toate ca unii afirma contrariul si au si exemple). Acesta este principiul de baza al fizicii care spune ca orice transformare a unei energii intr-o alta energie se face doar cu pierderea unei bucati din prima energie. Din acest motiv nu exista o evicienta de 100%. Desigur, doar unii afirma acest lucru in timp ce altii isi pun intrebari de genul: daca aceasta lege a fizicii este adevarata, atunci planetele care se tot misca de milioane de ani, nu ar trebui sa se opreasca? Asadar, e clar ca de undeva provine aceasta energie si ca prin schimbul corect poate fi obtinuta o energie mult mai mare. Asadar, daca acest lucru ar fi adevarat, atunci autoturismul ar trebui sa consume mai mult ca sa parcurga aceeasi distanta avand un astfel de sistem si nu sa obtina o economie. Am vazut aceasta greseala spusa de redactori in reviste si ziare, spusa de "prompteristi" la televozor sau de oameni fara nici cea mai mica idee referitor la legile fizicii spusa pe forumuri.
Experimentele mai multor oameni de stiinta au aratat urmatoarele:
Faraday: a obtinut 900 litri de HHO intr-o ora necesitand 2106 wati sau 100% eficienta Faraday;
Boyce: a obtinut 900 litri de HHO intr-o ora necesitand 998 wati sau 211% eficienta Faraday fara PWM;
Boyce: a obtinut 900 litri de HHO intr-o ora necesitand 180 wati sau 1170% eficienta Faraday cu PWM;
Cramton: a obtinut 900 litri de HHO intr-o ora necesitand 90 wati sau 2340% eficienta Faraday cu PWM;
Cu 900 litri de HHO se poate crea o energie mult mai mare de 90 wati dar nu intru in detalii acum.
Ce se intampla de fapt
De fapt nu ne referim la cum hidrogenul este capabil sa economiseasca carburant si sa determine autoturismul sa mearga mai multi kilometri. Defapt, cand adaugam hidrogen in mixtura de aer/carburant ce ajunge in motor, determina carburantul sa arda mult mai rapid. Oamenii de stiinta au aratat ca hidrogenul imbunatateste viteza de ardere a mixturii aer/carburant. Si acest lucru determina de fapt autoturismul sa parcurga cu o cantitate mai mica de carburant aceeasi distanta.
Cand viteza de ardere a mixturii aer/carburant este marita (de aceea unii soferi aleg benzina cu cifra octanica 99% si nu 95%), mai mult carburant este ars ca sa puna autoturismul in miscare (practic sa impinga pistonul in jos producand energie cinetica) si mai putin carburant ramane de ars dupa ce pistonul a fost deplasat care sa produca caldura ce este apoi eliminata din motor in celelalte faze ale unui motor in 4 timpi si mai putini agenti poluatori sunt imprastiati in atmosfera. Astfel, o cantitate relativ mica de hidrogen are un impact major in puterea pe care o poate degaja o cantitate mai mica de carburant si va scadea dramatic emisiile nocive ale autoturismului.
O problema si solutia sa
Intorcandu-ne in zilele bune, inainte sa fie montate calculatoare in autoturisme, oamenii de stiinta au fost capabili sa adauge HHO in motoarele lor si sa obtina o dramatica scadere a consumului de carburant fara sa piarda din puterea autoturismului micsorand totodata si nivelul noxelor emanate de acesta. Nu era nevoie de nimic altceva pentru a obtine rezultate remarcabile.
Acum, din cauza ca autoturismele au instalate multe sisteme computerizare ce controleaza injectia, senzorii de oxigen (sondele lambda), senzorul MAF si alti senzori care controleaza mixtura de aer/carburant, problema econimisirii a devenit mult mai dificila si astfel apare o problema la aceasta tehnologie relativ simpla. Problema ia nastere astfel: cand hidrogenul este introdus in motor, motorul necesita mai putin carburant ca sa faca o rotatie completa si rezultatul este ca pe teava de esapament rezulta mai mult oxigen decat daca hidrogenul nu ar fi prezent. Acest fapt este raportat calculatorului de catre senzorul/senzorii de oxigen care traduce acest aspect prin faptul ca mixtura de aer/carburant contine prea putin carburant si adauga mai mult pana cand vede ca nivelul de oxigen si de noxe se ridica la nivelul pe care acesta il asteapta conform programarii sale. Cu toate acestea, este incorect sa adauge mai mult carburant cand nu este nevoie.
Oamenii cu autoturisme dotate cu pompe de injectie moderne care si-au instalat astfel de sisteme ce produc hidrogen au raportat ca motorul lor suna mai rotund si face galagie mai mica, au capatat o putere mult mai mare la masina dar in schimb le-a crescut si consumul de carburant. Aceasta inseamna ca acel computer a fost programat pentru o combustie ineficienta si adauga mai mult carburant cand nu este cazul. Din acest motiv avem nevoie de o solutie care sa compenseze nivelul ridicat de oxigen ce se gaseste in evacuare.
A fost creat un dispozitiv care face acest lucru si se numeste un EFIE (Electronic Fuel Injection Enhancer). In termeni de baza, acest dispozitiv compenseaza nivelul marit de oxigen ce se afla in evacuare si astfel lasa computerul masinii sa isi faca treaba in mod corect cand avem un dispozitiv HHO instalat.
Concluzii
Este o tehnologie extrem de simpla. Daca adaugi HHO in motor obtii o combustie eficienta si acest lucru este doar stiinta si functioneaza exact ca si cum te astepti sa se aprinda un bec cand apesi intrerupatorul acestuia. Dar, ca sa obtineti imbunatatirea, aveti nevoie de un dispozitiv care sa compenseze nivelul ridicat de oxigen ce se gaseste in evacuare. Acest lucru se face modificand semnalul trimis de senzorul sau senzorii de oxigen catre calculator. Daca esti capabil sa faci aceste 2 lucruri, atunci vei putea obtine o econimie mare la carburantul consumat pentru a parcurge o distanta si vei scadea foarte mult nivelul emisiilor nocive.

User avatar
kTL
Posts: 377
Joined: 10 Apr 2011, 22:14
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by kTL »

deci tornadomiron: e bun/adevarat ce-am gasit eu in linkul ala acolo ? :D.. ca mai mult de 2 paragrafe n-am mai putut citi :)
Kia Cee'd 1.4 GSL MT 109CP
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM

Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM

User avatar
Vincze Szilard
Posts: 1641
Joined: 23 Sep 2008, 13:43
Auto:
Location: Cluj
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Vincze Szilard »

daca are aviz de la RAR ca si cele cu GPL atunci imi pun si eu, daca nu nu ma gandesc, si oricum deaia am platit taxa de poluare sa am dreptu sa poluez cu masina mea.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

User avatar
Vincze Szilard
Posts: 1641
Joined: 23 Sep 2008, 13:43
Auto:
Location: Cluj
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Vincze Szilard »

am citit si recitit fraza sa inteleg si eu ceva din el.
"Electroliza a apei se poate realiza la tensiunea şi puterea furnizată de instalaţia electrică a vehicului iar balanţa energetică este pozitivă deoarece gazul obţinut ajută la extragerea unei cantitati mult mai mari de energie stocata in combustibilii clasici decat cea necesară producerii."
si am inteles urmatoru, ca cu ajutoru hidrogenului din aer introdus in sistemul de admisie aer ( ma gandesc ca pe unde-i filtru de aer), carbonu,hidrogenu (si alti compusi chimici) din benzina produc mai multa energie decat fara acel hidrogen din aer, si produce chiar mai mult decat este necesar pentru electroliza.
Cl: e normal ca produce mai mult ca altfel s-ar oprii motoru.
sau vrea sa zica ca poti ajunge acolo incat motoru sa mearga numai cu HHO si sa ajunga la un consum de benzina aproape de 0, si si asa sa produci E > decat cea necesara electrolizei???
tare m-as mira.


nu spun ca nu exista si nu e posibil sa faci un motor care sa mearga cu apa (om vedea pe viitor ca si in lincul dat de daniboy) dar mai este pana atunci, dar sa produci mai mult decat consumi e cam greu.

si pentru afirmatia ca planetele de ce nu se opresc din invartit in jurul stelelor de mii de ani cum ai afirmat in "scurta" prezentare a produsului, sa stii ca din acela-si motiv pentru care electronii orbiteza in jurul nucleului si nu se opresc niciodata iar pt univers acele mii de ani inseamna poate o secunda, si sa zicem ca mai merg din inertie inca cateva mii de ani (dar anii lor nu ai nostrii).

oricum prezentarea produsului e bine facuta.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

tornadomiron
Posts: 17
Joined: 26 Sep 2010, 18:08
Auto:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by tornadomiron »

Personal la masina m-a interesat consumul de combustibil nu poluarea.
Nici pomeneala sa promovez vanzari, toata viata si toata munca mea am fost in preajma "electrolizei", "hidrolizei" si cunosc din plin puterea hidrogenului; nu ma intereseaza cei de la "hidrogen-auto". Am vrut doar sa instiintez mai ales pe cei tineri cine intra cu mare forta pe piata energiei.
Bineinteles ca a aparut demult motorul pe apa ca de-aia a fost ucis Stan Mayer, insa tot timpul acesta si-a brevetat proiectele sale si daca va intereseaza calcule si teorie adevarata puteti avea acces la ele. Dar pe voi va intereseaza link-uri si filmulete pe youtube asa ca luati de aici:
www.safehho.com
www.hydroxycorp.com
www.hho-plus.com, etc.
In timp ce strainii breveteaza proiecte si obtin cantitati din ce in ce mai mari de hidrogen din apa cu o energie din ce in ce mai mica, la romani nu le ramane decat sa se barfeasca pe forum intr-un liumbaj ingust si limitat. Ma asteptam la altceva, pe forumuri romanesti eu nu voi mai intra, nu imi mai permite nici timpul deoarece am de lucrat la un... "proiect".

User avatar
Vincze Szilard
Posts: 1641
Joined: 23 Sep 2008, 13:43
Auto:
Location: Cluj
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Vincze Szilard »

bafta la proiect
doar ca chestia e ca nu ca n-as fi deacord ca ajuta la consum, dar eu personal mai am 4 ani garantie la motor, si nu cred ca cei din service ar fi deacord cand ma duc la revizie sa vada ca am montat un astfel de aparat care nici macar nu-i omologat la noi, ce sa mai spunem cand faci ITP-u sau te opreste RAR-u pe strada.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

User avatar
Axe
Posts: 430
Joined: 07 Aug 2017, 19:28
Auto: Sportage 2007
Location: Bucuresti

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Axe »

Pana la urma, a montat cineva echipament de producere hidrogen?
Intre timp au aparut noi generatii ce promit cresteri semnificative de putere si economie de carburant...

User avatar
Vincze Szilard
Posts: 1641
Joined: 23 Sep 2008, 13:43
Auto:
Location: Cluj
Contact:

Re: Apa - combustibil auto ?!

Post by Vincze Szilard »

nimic nu este gratis....nu va mai uitati dupa prostii, daca era asa de frumos, toata lumea avea deja pe masini asa ceva
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

Post Reply

Return to “Generalităţi”