Lista asteptare masina -2007-

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
pogo
Auto:

Post by pogo »

Un articol despre "asteptare" din Revista Capital
cee'd EX+ 1.6 DSL

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

Mda... acolo sunt cele mai vandute 10 - Cee'd-ul nu apare, dar spune si de modelele care au depasit asteptarile. Si pt cee'd din ce am citit se asteptau sa vand in Romania in 2007 500 si de fapt au avut 500 doar inprimele 2 luni si pana in iunie 1500. Cifrele sunt aproximative. Naspa situatia dar asta e, traim in Romania :(
Cee'd 1.6 CRDi LP Piston Grey BASE + optionale - km ~60.000

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

...apropo de pitesti
:? ..sa ne mai minunam!!!(sau sa ne ridem?)...am gasit pe un forum...e bulibaseala mare

http://www.garajul.ro/forum/index.php?s ... 867&st=140

..nu e cee'd centrul universului,asta e clar...ne place noua mai mult si atit dar alde astia care o importa sint epicentrul ...tre' sa mai mentionez?

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

Nu m-a lamurit cu nimic topicul ala. Meseria e bratara de aur si rabdarea trebuie sa fie de fier :)

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

@narcisus 77 :D ..binenteles..si cine se scoala de dimineata se culca devreme...zicea un nene acolo(copy+paste ca mi-e mai simplu)

"
QUOTE(andrei041 @ Aug 9 2007, 12:55 PM) *
Am inteles ca pe strada Depozitelor ar fi un ... evident, depozit ... unde sunt nu numai Kia, ci si alte marci. Ai idee daca ar putea fi buna informatia asta?

pe strada depozitelor din pitesti se afla si service-ul kia, e drept chiar la intrare, strada fiind destul de lunga. dar daca spui ca mai sunt si alte marci atunci situatia devine ceva mai clara. am sa trec astazi din nou pe acolo si o sa ma uit.

intr-adevar au inceput sa apara unele probleme la livrare. nu prea se adeveresc afirmatiile lui Dan Chitaru (presedintele Kia romauto) care pomenea pe site-ul oficial de termene de livrare de 2-3 saptamani dupa data de 1 iunie.
Am un vecin care a comandat un cee'd in aceeasi zi cu mine la acelasi dealer si amandoi am avut acelsi termen de livrare (intre 1-7 august), a mea a venit pe 26 iulie a lui insa nu. Se pare ca eu sunt mai norocos. Dar oare care ar fi cauza reala a acestei intarzieri?"

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

Fara sa vreau a disculpa intr-un fel importatorul singura explicatie este lipsa mijloacelor de transport.
Ministrul transporturilor nu are nici o treba cu actiunile firmelor private.
In vorbe mai clare: Importatorii NU AU propriile lor vehicule (mai putin cele mici sau "magarusi " cum li se mai spune si pe care nu incap decat trei masini) cu care sa faca transportul international.
Cele pe care le vedeti de obicei pe drumurile patriei apartin caselor de expeditii ex. Lagermax specializate pt asemenea transporturi.
Cum si scestea sunt insuficiente deoarece toti producatorii/importatorii apeleaza la acelasi numar de platforme programarile se fac inca de la inceputul anului pe baza estimarilor fiecarui importator in parte.
Va dati seama daca Kia Romauto a apreciat la 400 numarul de unitati pana la sfarsitul anul si comenzile au ajuns la 600 in 2 luni ca au dat complet peste cap programul cu transportatorul.
Cred ca nimeni nu s-a asteptat la explozia vanzarilor de masini noi dupa 01.01.2007.
Last edited by Gerula on 10 Aug 2007, 12:33, edited 1 time in total.
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

asdfgh
Auto:

Post by asdfgh »

Problemele se rezolva mult mai repede atunci cand trimiti un mail unde trebuie. Adica in Coreea -> si se intereseaza cineva de acolo cum sta treaba in Ro.
O sa va povesteasca bobu mai pe seara...
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

@Gerula
..mosule,nu-i disculpa in nici un fel..era bine sa fi auzit pseudo-scuza asta din gura unui dealer.aici e buboiul cangrenos.nu-ti explica nimeni nimic,cine ar trebui sa-ti explice,n-o face...apai sa aprinda cineva lumina ca mi-am facut plinul la felatie!
acu o sapt. sp67 scria "Am 1.4 Base comandata fara optionale in mai, venita pe 24 iulie cu cotiera."...as fi interesat sa aflu(doar asa ca sa transmit nepotilor) care e algoritmul de livrare?

Gerula
taraboste

Post by Gerula »

babu wrote:@Gerula
..mosule,nu-i disculpa in nici un fel..era bine sa fi auzit pseudo-scuza asta din gura unui dealer.aici e buboiul cangrenos.nu-ti explica nimeni nimic,cine ar trebui sa-ti explice,n-o face...apai sa aprinda cineva lumina ca mi-am facut plinul la felatie!
acu o sapt. sp67 scria "Am 1.4 Base comandata fara optionale in mai, venita pe 24 iulie cu cotiera."...as fi interesat sa aflu(doar asa ca sa transmit nepotilor) care e algoritmul de livrare?
Pai vrei sa-ti explic de ce?
Dealerul habar nu are ce face importatorul, importatorul habar nu are care e statusul comenzilor la fabrica sau cand se face incarcarea. E un lant al slabiciunilor in care clientul, cel care la urma urmei le da de "papa" la toti, nu e in schema deca la dat banul.
Privesc cu o oarecare detasare subiectul pt. ca mie mi-a venit masina dar asta numai pt. ca am dat comanda imediat dupa lansare pe 08.05. cand, exceptand brambureala cu lista de optionale, totul era in grafic. Stiam ce se poate intampla de la Opel Corsa unde primisem termen de livrare 6 luni si asta pt. ca am tot amanat comanda. Pe undeva tot raul spre bine.
Mos Gerula

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

Si eu tot cu detasare privesc, desi am dat comanda doar de 2 saptamani.
Detasarea vine din faptul ca o sa platesc cash - adica credit de nevoi personale si cu fiecare luna care trece, scade valoarea creditului pe care va trebui sa-l fac. Oricum nu am de gand sa le platesc masina cand o sa vina seria.

O asteptare placuta va doresc ! :)

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

DragosKIA wrote:Fratilor!
Am un prieten din Ploiesti care si-a comnadat o Kia Ceed 1.4, care tb sa-i vina pana pe 15.08.2007.
L-a sunat dealeru si i-a spus ca masina o sa-i vina peste 2 luni, fara a-i spune de ce?! :evil:
Se duce diseara sau maine, ca era plecat din Ploiesti si afla mai multe detalii.
M-A OMORAT LUCRU ASTA!
El cand a dat comanda? Si sa ne spui si ce motive i'a dat dealer'ul, dupa ce va vb cu el
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

@Gerula
jde mii de km fara probleme.
exact ce banuiam si eu,brambureala totala si bataie de joc.
eu am dat comanda la o zi dupa tine,pe 9 mai...si de atunci sa tot fie vreo 60 de zile.

babu
driver manager
Auto:

Post by babu »

[ :D :D :D Pe undeva tot raul spre ..mine!

Gerula
taraboste

Post by Gerula »

Uite cum arata un comunicat dat de importatorul Opel la sfarsitul anului trecut catre delari pt. a calma spiritele incinse datorita intarzierilor la livrarile de Corsa dar macar acolo a existat bunavointa in a explica de ce:

"...Subject: SITUATIE TRANSPORTURI OPEL & CHEVROLET

Stimati colaboratori,

Din pacate in momentul de fata sunt intarzieri mari la transport atat la Opel cat si al Chevrolet. Aceste intarzieri sunt datorate faptului ca in momentul de fata vanzarile GM in RO sunt duble fata de forecastul primit de Lagermax pentru livrari. Acestia nu au capacitatea de a transporta atatea masini.

In acest scop GM Southeast Europe incearca sa gaseasca alti transportatori pentru a mari capacitatea de transport. Din pacate datorita aderarii RO la UE, un volum foarte mare de masini este importat in aceasta perioada in RO(masini noi si second hand) si toti transportatorii din zona nu au camioane libere(s-au contactat inclusiv firme din Austria si Germania).

Totodata sunt probleme cu licentele de transport pentru Ungaria care datorita traficului foarte mare catre RO nu mai elibereaza aceste licente.(intre timp Lagermax a rezolvat aceasta problema).

Incepand de maine , Lagermax va primi 5 noi trailere special cumparate pentru transportul GM ,iar la sfarsitul lunii vor mai primi alte 5 trailere.

In paralel GM Southeast Europe incearca sa organizeze transporturi pe cale ferata din Majoshaza si Gyor pana la Curtici. Pana si acest lucru este dificil deoarece in momentul de fata si alti producatori au apelat la aceasta varianta si Caile Ferate Maghiare nu mai elibereaza permise de trecere datorita traficului foarte incarcat catre RO.(sau este foarte greu sa gasesti vagoane libere)

Va asiguram ca de 3 saptamani se lucreaza la cel mai inalt nivel pentru a transporta cat mai multe masini catre RO pentru a recupera intarzierile.

S-au aranjat 2 trenuri care sa transporte 360 masini Chevrolet din Majoshaza pana la Curtici (1 tren pe 22 Nov si unul pe 27 Nov) si incercam sa arajam si transport pe calea ferata pentru Opel, de la Gyor la Curtici.(daca masinile ajung la Curtici ,Lagermax poate aranja mai usor cu subcontractorii locali tarnsportul acestora).Aceste trenuri sunt in paralel cu transporturile pe trailere.

Ne cerem scuze pentru problemele aparute si va asiguram ca facem tot posibilul de a reduce aceste intarzieri fiind implicati toti factorii de decizie la nivel GM,Lagermax,Min. Transporturilor.

Cu respect,
..... ........

General Motors Southeast Europe
Mos Gerula

Gerula
taraboste

Post by Gerula »

babu wrote:@Gerula
jde mii de km fara probleme.
exact ce banuiam si eu,brambureala totala si bataie de joc.
eu am dat comanda la o zi dupa tine,pe 9 mai...si de atunci sa tot fie vreo 60 de zile.
Multumesc "babu" si-mi pare sincer rau ca nu ai primit masina. Macar ai pus ceva optionale pe ea"Adica volan in piele alea, alea...chestii care nu se mai "poate" ?
Mos Gerula

Post Reply

Return to “Generalităţi”